Filme Filme americane Recomandat

As Good as It Gets (1997)

As Good as It Gets (1997) – Mai bine nu se poate
Regia: James L. Brooks
Distributia: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr.

Prima mea impresia asupra acestui film nu s-a schimbat nici acum, dupa a nu stiu cata vizionare: As Good as It Gets este una dintre cele mai bune comedii romantice moderne, unde suntem suprinsi atat prin autenticiatatea sentimentelor si a relatiilor, cat si realismul unor situatii umane. Nu departe de oricare dintre noi sunt oameni cu probleme psihice sau doar ciudati prin comportamentul lor in sociatate, pe care nu ii bagam in seama sau de care ne departam cand vedem excentritatile lor. Cu toate aceastea, pierdem cu siguranta ceva si anume niste sentimente pe care ei le au si care sunt tinute ascunse tocmai de ciudatenia lor.

Nici Melvil Udall (Jack Nicholson) nu este altfel, dimpotriva: are niste superstitii, niste principii si o anumita rautate instinctiva fata de oameni incat nu este dorit de nimeni, este respins pe buna dreptate de multe ori de toata lumea, iar tabieturile sale sunt trecute cu vederea de foarte putine persoane. Una dintre acestea este chelnerita Carol (Helen Hunt), care il accepta asa cum este in cele cateva zeci de minute cat sta la restaurantul ei, il serveste si nu se mai mira de meniul lui sau de faptul ca isi aduce mereu propriile tacamuri de plastic. Cu singura dorinta sa nu se amestece in viata ei privata si sa ramana doar un client si nimic mai mult. In momentul cand acest lucru se schimba, filmul se transforma in comedia romantica frumoasa despre care spuneam mai sus.

Cei doi actori principali sunt extrem de potriviti pentru rolurile interpretate. Jack Nicholson se dovedeste in ultimul timp exemplarul perfect al rolului de barbat aflat spre varsta a treia, taciturn si nemultumit profund asupra conditiei umane. Si aici rolul i se potriveste de minune, Udall fiind in acelasi timp un tip plin de tabieturi, dar si adversar al oricarui om ii trece prin fata, antisemit, rasist si anti-orice altceva. Helen Hunt este perechea potrivita, nefiind o frumusete feminina prin definitie (poate cu exceptia scenei in care ea a pozat pentru Simon), ci o prezenta calda, o femeie adevarata, autentica cu probleme si o slujba normala.

O nota mare pentru un film care iti merge la inima, care te face deseori sa empatizezi cu personajele, sa iti doresti ca Udall sa faca inca un pas spre normalitate si faptele sale bune sa se inmulteasca pentru a-l face mai usor inteles de ceilalti oameni.

Nota: 9/10

Articole similare

Favoritii nostri la Premiile Oscar 2011: dialog (II)

Jovi Ene

Mit și istorie în conștiința colectivă: ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018)

Carmen Florea

Secolul roșu. De la revoluția bolșevică la Putin, de Vladimir Fédorovski și Alexandre Adler

Jovi Ene

6 comments

m@ri@n 25 august 2011 at 23:26

9? ei la filmul asta eu i-as da 9,5 sau chiar 10. Nicholosn e genial, iar Kinnear nu se lasa mai prejos. E un film minunat…

Reply
Jovi 5 septembrie 2011 at 19:26

Stii tu, cu fiecare revedere filmul scade din intensitate…
Dar este un film bun de tot…

Reply
Rontziki 4 septembrie 2011 at 16:51

Ah, unul din filmele mele preferate!!! 🙂

Reply
Jovi 5 septembrie 2011 at 16:55

Si ale mele! 😉

Reply
Roxandrei 6 septembrie 2011 at 22:00

Jack Nicholson este unul dintre actorii mei favoriti, si isi joaca foarte bine rolul in comedia As Good As It Gets!

Reply
dexro 19 octombrie 2011 at 19:16

Cu un actor ca asta nu are cum sa iasa decat un film bun

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult