Filme Filme americane Recomandat

A Perfect Getaway (2009)

A Perfect Getaway (2009)
Regia: David Twohy
Distributia: Milla Jovovich, Steve Zahn, Kiele Sanchez, Timothy Olyphant

Am dorit de o perioada mai lunga sa caut un substitut pentru relaxare, un film de actiune sau un thriller care sa fie atat relaxant, dar in acelasi timp sa aiba o aparenta de normalitate si sa fie un film bine inchegat. Alegerea mea, „The Perfect Gataway”, s-a dovedit in acest sens una inspirata si mi-a oferit aproape doua ore de mister, de interpretari de calitate si de peisaje mirifice intr-un Hawaii superb, departe de all-inclusive-ul care ni se infatiseaza de cele mai multe ori.

Evadand din lumea luxoasa a oraselor americane si plecand in multsperata luna de miere, doi tineri insuratei aleg a cincea insula din Hawaii, pentru a face drumetia vietii lor. Pe el, Steve Zahn, il cunoastem din cateva comedii fara importanta (eu imi aduc cel mai bine aminte in rolul lui George, vanzatorul din „You’ve Got Mail”), iar aleasa lui este nimeni alta decat Milla Jovovich, obisnuita atat a filmelor de actiune, dar si a celor care se desfasoara in astfel de tinuturi (sa nu uitam de „Intoarcere la Laguna Albastra”). Un singur lucru pare ca sta in calea concediului perfect: acela ca, din presa, se aude ca prin imprejurimi bantuie o pereche de criminali, care tocmai au ucis un alt cuplu aflat in luna de miere.

Acesta este de altfel intreg laitmotivul filmului: teama de a fi ucis, frica de cei apropiati, temerea ca orice cuplu care se afla in preajma lor este perechea criminala. Nimeni nu este crutat de banuieli si poate ca si acesta este farmecul ascuns care atrage spectatorii; suntem mereu cu simturile ascutite, cautand sa descoperim indicii ale faptuitorilor, banuitii se schimba de mai multe ori, cu senzatia ca ceva am omis si suntem pe un drum gresit.

Pe langa acestea, descoperim o natura care pare ca vine din Paradis. Insulele Hawaii sunt cu adevarat o splendoare, sunt acele plaje pe care le visam si nu incetam sa spunem ca nu exista in realitate. Iata insa ca exista, actorii se afla acolo si pot constitui realitatea unor imprejurari extraordinare. Pentru aceasta si pentru un film care isi merita simpatia noastra, va recomand „A Perfect Getaway”.

Nota: 7/10

Articole similare

Vise întunecate: „Bărbatul din spatele ceții”, de Florin Irimia

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (24 – 30 martie 2014)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literara (12 – 18 noiembrie 2012)

Dan Romascanu

3 comments

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult