Filme Filme americane Recomandat

A Dark Truth (2012)

A_Dark_Truth_1A Dark Truth (2012) – The Truth

Regia: Damian Lee
Distributia: Forest Whitaker, Andy Garcia, Eva Longoria, Kim Coates, Kevin Durand

Am văzut acest film din întâmplare și, după primele 10-15 minute, pe repede-înainte. Motivul pentru care scriu câte ceva despre el este acela de a vă face o recomandare must-avoid pentru perioada următoare, pentru că este aproape sigur că, peste un an-doi, filmul va fi în grila perpetuă a Pro TV-ului pentru serile în care se dau filme de acțiune de categorie B-C-D, etc. De fapt, am ales filmul pentru Forest Whitaker, care m-a uimit de curând cu ”The Last King of Scotland(2006), pentru care a primit și Premiul Oscar, și speram ca să mă uimească cu o noua interpretare interesantă. Dar acest ”A Dark Truth” nu este decât o confirmare a faptului că și marii actori acceptă roluri de rahat (scuzați expresia!), pe (probabil) mulți bani, chiar dacă dezamăgesc o anumită categorie de spectatori, fani ai lor. Deci, nu, nu căutați filmul ăsta, ștergeți-l de pe lista voastră de filme viitoare.

Poate singurele momente în care mi-au plăcut anumite fragmente din acest film au fost cele de început, în care personajul interpretat de Andy Garcia, Jack Begosian, își ”îndeplinea” noua slujbă, aceea de crainic la radio, fiind realizatorul unei emisiuni de noapte în care discuta probleme existențiale cu radioascultatorii. Acele clipe mi-au adus aminte de un film serial pe care îl apreciam mult acum vreo 20 de ani, Midnight Caller (sunt curios dacă acum l-aș privi cu aceeași ochi) și m-au nedumerit, pe de altă parte: ar mai avea acum succes o astfel de emisiune, măcar în România, într-o eră în care parcă nimeni nu mai ascultă la radio, darămite să intre în direct și să discute (pe gratis!) propriile probleme? Slabe șanse. Preferam ca filmul să se încheie aici sau măcar să continue ca o dramă autentică, pe baza acestor emisiuni radio ale lui Begosian.

A-Dark-Truth-1

Însă nu a fost așa: Begosian se dovedește un fost angajat CIA, o companie de apă răuvoitoare dorește acapararea rezervelor de apă din Ecuador și Africa de Sud, iar el este considerat principalul om de către sora cea bună a familiei conducătoare a acestei companii, care poate afla adevărul și care îi poate apăra pe cei care se află în primejdie în țara sud-americană. Și atunci începe acțiunea, avem parte de împușcături prin junglă, ucideri, salvări, reîntoarceri în America natală cu ”prietenul” salvat acolo, pe nume Francisco Francis (ce nume latino, pentru un negru sadea ca Forest Whitaker, căsătorit, la fel, cu o latino simpatică precum Eva Longoria).

Cum spuneam, filmul este tipic pentru unul de categorie B, dar măcar mă așteptam la mai multe de la Whitaker: dar nimic, acesta apare prea puțin, aproape nu vorbește (exagerez aici!), iar rolul său este complet lipsit de substanță. Recomandarea mea: must-avoid!

Nota: 3/10

Articole similare

Prin blogosfera cinefila (26 august – 1 septembrie 2013)

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (27 decembrie 2010 – 2 ianuarie 2011)

Dan Romascanu

Cărți pentru copii: Bronto, un dinozaur neastâmpărat, de Valentin Nicolau

Jovi Ene

1 comment

alina 14 iulie 2013 at 10:16

filmul nu merita nici macar pentru numele mari de actori

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult