Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: Jurnalul meu trăsnit

jurnalul_meu_trasnit_coperta1”Jurnalul meu trăsnit”, de Keri Smith

Editura Paralela 45, Pitești, 2012
Traducere de Aurelia Ciobanu

Tocmai în aceste momente experimentez cu al meu copil toate nebuniile ce constituie substanța acestei cărți. Pentru cei care care nu cunosc această serie, această carte nu este un jurnal propriu-zis, ci o carte pe care copilul dvs. o poate completa de la un capăt la celălalt, fiind necesară un pic de inspirație, de ajutor sau chiar de nebunie. De altfel, ”Jurnalul meu trăsnit” este chiar… foarte trăsnit.  Dacă celelalte jurnale din serie sunt cuminți după toate standardele părinților, aceasta din ultimă apariție este un pic mai mult altfel și vă trebuie și curaj, și un pic de nonconformism, și un pic de curaj, dar și o depărtare de educația tradițională, pentru a-l înmâna cu curaj copilului vostru.

De ce toate astea pentru o carte atât de simpatică? Pentru că, așa cum spune chiar subtitlul cărții, ”a crea înseamnă a distruge”, iar pentru a aplica și a înțelege această sintagmă nu trebuie să îți fie frică. Pentru că trebuie să ai ceva curaj pentru a parcurge paginile cărții, după ce citești avertismentul din primele pagini, care spune următoarele: În timpul utilizării acestei cărți te vei urmări. S-ar putea să fii complet acoperit de vopsea și de multe alte substanțe, unele chiar neobișnuite. Te vei uda, Vei fi pus să faci lucruri despre care vei avea nelămuriri. S-ar putea să te întristezi când îți vei aminti starea perfectă în care se afla cartea. Vei descoperi distrugerea creativă peste tot în jurul tău și vei începe să trăiești din ce în ce mai nechibzuit.

Jurnalul meu trasnit.pdf

Iar continuarea este extrem de stimulativă pentru un copil jucăuș și isteț și, deși poate veți avea pagini pe care le veți regreta ca părinte sau îndeletniciri cărora nu veți face față din punct de vedere psihic, veți descoperi în același timp că sunteți în fața unei cărți care dezvoltă creativitatea și inteligența copilului dvs. Să vă dau numai câteva exemple de:

-nebunie: Varsă, pătează, picură, aruncă-ți cafeaua aici!; Pagina asta e rezervată amprentelor sau urmelor de degete. Murdărește-ți mâinile și apasă; Mâzgălește sălbatic, violent, nesăbuit; Mestecă această pagină; Desenează ceva foarte urât (inspiră-te din lucruri nasioale: gumă, excremente, chestii moarte, o pasăre desenată urât, mucegai, vomă, chestii lipicioase); etc. etc.

Jurnalul meu trasnit.pdf

-creativitate: Colorează toata pagina asta; Presează frunze și alte obiecte găsite; Ridică jurnalul fără să-ți folosești mâinile; Fă un lanț din hârtie; Umple pagina asta când ești foarte nervos; Ilustrează trecerea timpului, etc.

-inteligență: Scrie un cuvânt din nou și din nou; Pagina gândurilor bune; Închide ohcii și unește bulinele din memorie; Povestește în detaliu un eveniment plictisitor; Pagină pentru comentarii negative – ce spune criticul din tine? și multe altele.

O carte pentru copiii creativi, dar care poate fi dăruită acestora doar cu acceptul unor părinți înțelegători și deschiși la minte!

Puteți cumpăra cartea acum, de pe site-ul Editurii Paralela 45.

Articole similare

”Mă lupt ca literatura de calitate să ajungă la cât mai mulți oameni” (Raisa Beicu, FILIT 2018)

Jovi Ene

Sfaturi despre cum se scrie un blog și alte delicii literare – FILIT Iași Ziua 4

Jovi Ene

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în ianuarie 2019

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult