Carti Carti pentru copii

Cărți pentru copii: Fascinanta lume a animalelor de companie, de Susanne Riha

”Fascinanta lume a animalelor de companie”, de Susanne Riha
Editura Univers Enciclopedic Junior, București, 2017
Traducător: Cristina Muică

Chiar dacă toți copiii sunt îndrăgostiți de animale, cele pe care le simt cel mai aproape sunt animalele de companie, cele cu care se pot juca și cu care pot sta împreună zi și noapte. La prima vedere, am putea trece în această categorie doar câinii și pisicile, dar vom afla din volumul frumos ilustrat și foarte informativ al Susannei Riha că nu numai aceste două animale sunt pe placul copiilor, ci multe altele.

Volumul reunește, cu informații detaliate, dar și de ilustrații amănunțite, nouă dintre cele mai iubite animale de companie. Începem cu pisica, care este descrisă cu toate caracteristicile sale, sunt precizate lucrurile de care are nevoie pentru a fi crescută în casă, dar și modalitățile prin care emite anumite semnale și felul în care acestea trebuie să interpretate de om (torsul, mieunatul, mârâitul etc.) Viața ei este privită cu mare atenție – într-un capitol distinct intitulat ”De la pisoi la pisică”, pentru ca apoi să fie prezentate, prin desene atente, principalele rase de pisici răspândite pe lume. Dacă ar fi să aleg, aș smotoci un pic o pisică persană.

Mini-enciclopedia continuă cu iepurele de casă (care însă, în cele mai multe cazuri, are nevoie de un adăpost în afara casei, așadar e cam greu de ținut într-un apartament), peștii ornamentali (of, cât mi-am dorit și eu în copilărie un acvariu, așa că am citit cu mare atenție informațiile din această carte despre întreținerea lui!), calul (din nou, un animal care necesită o curte mare, un grajd și resurse suficiente de mâncare, dar din nou prezentat foarte atent, cu toată evoluția vieții, dar și principalele rase cunoscute), perușul (care poate învăța până la o sută de cuvinte), hamsterul, cobaiul și broasca țestoasă. Am lăsat intenționat la final drăgălașul câine, tocmai pentru că este preferatul tuturor, este și preferatul fiului meu. S-a îndrăgostit imediat de aceste pagini (patru în cazul câinilor, la fel ca la pisică și cal), frunzărind de mai multe ori frumoasele imagini, alegându-și preferații și citind atent fiecare informație, fiind total de acord cu fraza care spune ”câinele este un membru al familiei foarte plăcut”.

”Fascinanta lume a animalelor de companie” chiar este o fascinantă mini-enciclopedie, una care introduce pe cei mici în lumea frumoasă și apropiată a animalelor din jurul nostru, a animalelor de companie. Îți alegi preferații și studiezi cu sârg imaginile, în timp ce adulții citesc informațiile detaliate. Dacă ar fi să aleg, probabil cea mai interesantă informație este cea privitoare la felul în care anumite gesturi ale animalelor trebuie interpretate. O carte recomandată tuturor copiilor.

Puteți cumpăra cartea: Editura Univers Enciclopedic Junior/Libris.ro.

Articole similare

Prin blogosfera cinefilă (26 septembrie – 2 octombrie 2016)

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (22 – 28 aprilie 2013)

Jovi Ene

Arthur (2011)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult