Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Murder, My Sweet (1944)

Articol publicat de Jovi pe 17 Aprilie 2010
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Murder, My Sweet (1944)
Regia: Edward Dmytryk
Actori: Dick Powell, Claire Trevor, Anne Shirley, Otto Kruger

“Murder, My Sweet” este o adaptare a romanului lui Raymond Chandler, despre detectivul particular Philip Marlowe, apreciat mult mai mult de catre mine in interpretarea lui Bogard, in The Big Sleep. Povestea este in esenta aceeasi, filmul noir este si aici principala caracteristica, iar investigatia de tip politista si gasirea adevaratului vinovat (cliseu de tip clasic) este motivul care insoteste intreaga actiune.

Murder, My Sweet

Actiunea se invarte in jurul lui Philip Marlowe (Dick Powell), detectiv particular care cauta sa gaseasca solutia corecta intr-o multime de cazuri paralele: cautarea unei amante pierdute, gasirea unui criminal, descoperirea unui colier de jad. Femeile sunt si aici principalii suspecti si principalii pioni: ele fac si desfac lumea, ele sunt persoanele care invart adevaratele secrete si care sunt cele mai importante cauze ale noului mister cautat atat de Politie, cat si de mafioti si detectivul particular Marlowe.

Filmul noir este prezent in fiecare moment: halucinatii induse de injectiile cu droguri, ploaia, umbrele din casa de pe plaja (locul unde se petrec momentele cheie, intr-o atmosfera trista si in penumbra). Dar si in privinta personajelor care se preumbla pe ecran: politisti prosti, doctori, detectivi, femei fatale cu o influenta covarsitoare.

Un film care, totusi, nu m-a impresionat asa cum poate merita. Care nu mi-a adus emotii, la care nu am urmarit cu sufletul o actiune altfel fada, iar actorii nu au fost nici cunoscuti, nici impresionanti. Dar care este totul unul dintre cele 1001 filme care trebuie sa le vedeti intr-o viata.

Nota: 6/10

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium