Stiri

Workshop FFE: De la cinema la NFT cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului de inteligență artificială Jan Bot

Tinerii cineaști și studenții din cadrul facultăților de teatru și film pot afla, în cadrul Festivalului Filmului European, de la Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului Jan Bot (Eye Filmmuseum), cum își pot transforma și ei creațiile audiovizuale în NFTuri. La finalul workshop-ului, participanții vor ști care sunt toți pașii care trebuie parcurși pentru a-și crea un digital wallet. 
 
Când? VINERI, 19 mai 2023, între 15:00 – 16:30
 
Unde: la UNATC (în Sala albastră, etajul 3, capătul culoarului din dreapta), Str. Matei Voievod nr. 75-77.
 
Cum: Accesul este gratuit, iar rezervarea locurilor se face prin completarea formularului online: https://forms.gle/BpZja6qCFKk2vZcG9
 
Pablo Núñez Palma este un cineast experimental și artist multimedia chileano-olandez. Creațiile lui asimilează stilul și regulile documentarului în cultura online.
 
În 2017, împreună cu Bram Loogman, a dezvoltat motorul de inteligență artificială Jan Bot. Acesta își utiliza algoritmii pentru a analiza știrile trending și a le asocia apoi enigmaticelor materiale din arhiva de found footage Bits and Pieces a Eye Filmmuseum din Amsterdam. Jan Bot a fost dezactivat în martie 2023. De-a lungul existenței sale de 6 ani, a conceput peste 25.000 de filme, care au fost dispărut odată cu el. Tot ce rămâne în urma lui: o serie de NFTuri și o mică selecție de scurtmetraje.
 
Workshopul este realizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Centrului de Pedagogie și Studiul Imaginii “Sorin Botoșeneanu”, din cadrul UNATC I. L. Caragiale.
 
În plus, pe lângă workshopul De la cinema la NFT, Pablo Núñez va susține la București, sâmbătă, 20 mai, și un masterclass despre Cinema & AI, mai precis despre cum s-a născut ideea proiectului Jan Bot, cum a fost integrată în proiect arhiva documentară Bits and Pieces, dar și cum a decurs procesul de programare.
 
Împreună, aflăm cum a ajuns Jan Bot să devină cel mai prolific cineast (robot) din toate timpurile.
 
Cele două evenimente sunt organizate în cadrul Festivalului Filmului European, care se desfășoară la București în perioada 15-23 mai, la MNAR, Cinemateca Union și Cinema Elvire Popesco, și despre care puteți afla mai multe detalii – pe www.ffe.ro.
 
***
 
Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

Articole similare

10 idei pentru Vacanța ta Urbană la Fundația Calea Victoriei

Jovi Ene

Podcast-ul în marketing digital

Jovi Ene

Concurs: Castiga cartea “Sean Penn. Viata si epoca”, oferita de Editura Publica

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult