Stiri

Varujan Vosganian, invitat la Festivalul Libri come de la Roma

Vineri, 9 martie si simbata, 10 martie, romanul Cartea soaptelor va fi prezentat la Roma, in cadrul Festivalului “Libri come” (8-11 martie 2012). Cartea soaptelor a aparut in limba italiana, la Keller editore, in traducerea Anitei Bernacchia. Il libro dei sussuri a fost lansata in cadrul Festivalului International de Literatura de la Mantova (7-12 septembrie 2011).

Romanul s-a bucurat deja de numeroase recenzii elogioase in cele mai importante cotidiene din Italia. Il libro dei sussuri ocupa primul loc in diferite clasamente dedicate literaturii straine. In clasamentul intocmit in suplimentul literar “La  lettura”, Corriere della Sera (15 ianuarie 2012), de catre criticul Fulvio Panzeri, Cartea soaptelor ocupa locul I dintr-un numar de douazeci de titluri, unele dintre ele semnate de autori precum Alessandro Baricco sau Primo Levi.

Recenziile aparute in presa italiana se gasesc pe site-ul www.carteasoaptelor.ro, la sectiunea Presa internationala.

Si pe Filme-carti.ro au aparut doua recenzii ale acestei carti, una semnata de Dan si una de Jovi.

Astfel, vineri, 9 martie, la ora 19.00 (Auditorium Parco della Musica, Viale Pietro de Coubertin 30 – 00196 Roma), Varujan Vosganian va dialoga cu Antonia Arslan, pornind de la romanul Cartea soaptelor.

Simbata, 10 martie, la ora 18.00, la Biblioteca Accademia di Romania (P.zza José De San Martin no. 1, 00197, Valle Giulia), va avea loc prezentarea editiei italiane a romanului.
Participa, alaturi de autor si de traducatoare: Mihai Barbulescu (director Accademia di Romania), Silvia Turato (Keller editore), Sonya Orfalian (Asociatia Comunitatii Armene), Baykar Sivazlyian, Corrado Bologna (Univ. Roma Tre).

Organizatori: Accademia di Romania in Roma si Keller Editore (Trento)

Parteneri: Ambasada Romaniei in Italia, Ambasada Armeniei in Italia, Asociatia Comunitatii Armene din Roma si Lazzio

Cartea soaptelor este una dintre cele mai apreciate si mai premiate carti din anul editorial 2009. La numai trei luni de la aparitia romanului in colectia “Fiction Ltd.” a editurii Polirom, editura Pre-Textos (Valencia, Spania) a achizitionat drepturile de publicare a acestuia in limba spaniola.

Varianta in limba spaniola a romanului, El libro de los susurros, a aparut la inceputul anului 2011, in traducerea lui Joaquin Garrigos. De altfel, editia spaniola a cartii a fost foarte bine receptata de cititori (tirajul s-a epuizat deja), dar si de media, dosarul de presa al volumului cuprinzind circa 200 de pagini de recenzii aparute in Spania, Venezuela, Columbia, Chile, Argentina.

Cartea soaptelor va mai aparea in anul 2013 la prestigioasa editura austriaca Paul Zsolnay, in traducerea lui Ernest Wichner; in ebraica, la Hakibbutz Hameuchad Publishing House Ltd., traducere de Any Shilon; in armeana, in traducerea lui Sergiu Selian; in suedeza, la 2244, editura lansata de grupul editorial Bonnier in mai 2011 si specializata in literaturile din zona Marii Negre.

Romanul a obtinut Premiul „Cartea anului 2009”, acordat de revista Romania literara, cu sprijinul Fundatiei Anonimul, Premiul revistei Observator cultural pe anul 2009, Marele premiu Niram Art – Trofeul Mihail Sebastian, acordat de revista multiculturala Niram Art, in colaborare cu Institutul Cultural Roman de la Madrid, Premiul “Mihail Sadoveanu” oferit de revista Viata Romaneasca, Premiul pentru proza al revistei Arges, Premiul “Gheorghe Craciun”, oferit in cadrul colocviului “Generatia 80”, Premiul revistei Convorbiri literare pe anul 2009, Premiul Academiei, “Ion Creanga”, acordat celei mai bune lucrari in proza a anului 2009. A fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2009.

Articole similare

Concurs: Câștigă două cărți „Vrum-vrum”, de Cristina Frîncu, oferite de Adenium! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Avanpremieră editorială: Vara de neuitat. Plaja, de Cesare Pavese

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 7 – 9 octombrie 2011

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult