Stiri

Ultima zi a festivalului One World Romania

In ultima zi a festivalului, proiectiile incep mai tarziu, dar se anunta a fi la fel de interesante ca si pana acum. Va asteptam de la ora 16:30 la Cinema Corso si de la 18:00 la Eforie si Union.

Seara care va incheia festivalul este dedicata unei discutii despre cinematografia romaneasca. La NCRR se va proiecta, incepand cu ora 18:00 documentarul “Center for Washing Films”, care vorbeste despre Consiliul National al Cinematografiei din Serbia.

Dupa proiectie, mai multi cineasti romani, reprezentanti ai CNC Romania si ai Ministerului Culturii, alaturi de regizorul filmului, Srdjan Knezevic vor discuta cu spectatorii.

Apoi, incepand cu ora 20:30, tot la NCRR, Florin Iepan va prezenta proiectul la care lucreaza de cativa ani, documentarul “Odessa”. Documentarul vorbeste despre masacrul din anul 1941, cand Armata Romana a omorat in jur de 22,000 de oameni – majoritatea civili – din Odessa.

Recomandarea zilei: MY PERESTROIKA / Cinema Union / 18h00

“Noi in anu’ 2000, cand nu vom mai fi copii … “ suna un refren de pionier. Cinci fosti colegi de scoala din ultima generatie de copii sovietici isi spun povestile fericite ale copilariei ocrotite de partidul comunist, trec prin anii de transformari politice din tineretea lor, de la Perestroika la destramarea Uniunii Sovietice, si urmaresc traseul personal complicat si imprevizibil in 20 de ani de capitalism rus. In imagini de propaganda si home movies din anii ’70 si ’80, biografiile celor cinci aduna marturii despre o generatie istorica aflata intre doua epoci, fiecare dintre ele cu propriile frustrari, neajunsuri si vise.

Va asteptam si astazi, sa ne luam la revedere, pana la editia urmatoare.

Articole similare

Invitatie la descoperit Italia, din partea blogului ExTraViTa, la Journey Pub

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (10 – 16 iulie 2017)

Jovi Ene

ȘTIINȚA pentru nomazi. Calatorie in universul observabil: simulator in jurul universului, cu Adrian Sonka – astronom

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult