Stiri

Transilvanian Brunch – sambata 28 august la Boarta (jud. Sibiu)

Bucate traditionale si dansuri renascentiste in mijlocul Transilvaniei

Cand ati fost ultima data intr-o livada de meri? Dar cand ati luat masa ultima data intr-o livada de meri? Banuim raspunsul, asa ca nu va mai chinuim cu intrebarile… Ultimul brunch de vacanta si de vara va fi anul acesta in livada familiei Opris din satul Boarta (comuna Seica Mare, judetul Sibiu, vezi harta atasata), incepand de la ora 11:00. Dupa cum v-ati obisnuit deja, toate specialitatile locale vor fi pe mese. Merele le veti culege insa singuri direct din pom.   Cu buzunarele pline de mere vom face apoi o mini-excursie pana in curtea Bisericii Reformate, unde, incepand cu ora 14:00, Ansamblul Passeggio din Cluj-Napoca a pregatit un program de dansuri din Transilvania renascentistă, cu muzica veche si costume de epoca, intitulat Ungaresca (aveti afisul atasat). Cu totii veti fi invitati la dans … daca va tin incheieturile.

Sezonul de evenimente 2010 se apropie de final, asa ca nu ratati ultimul cocktail cultural, din 4 septembrie, la Sasaus, si ultimul brunch, din 25 septembrie, la Agnita, despre care vom reveni cu informatii la momentul potrivit. Detalii referitoare la  intregul proiect si la artistii implicati gasiti pe http://brunch.dordeduca.ro/

Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008, ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului, dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale (in special producatori ai BioCoop Sibiu). Totodata, a fost un bun motiv de intalnire multiculturala – “in afara orelor de program” – a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica, renovare si restaurare, branse care intr-un fel sau altul se completeaza si se regasesc in numeroase initiative si proiecte actuale.

Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni intr-o locatie deosebita si se bucura, pe langa oferta culinara, de o tematica speciala. Incepand cu sezonul 2010, aceste evenimente s-au imbogatit cu cocktail-uri culturale care pun accent pe specificul local. Acest proiect este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE).

Articole similare

Les Films de Cannes à Bucarest: Fostul redactor-şef „La Croix” vorbeşte despre filmul „Des Hommes et des Dieux”

Jovi Ene

Premii importante pentru filmul românesc la Cottbus

Delia Marc

O noua aparitie la editura Herald: Omul Universal de Michel Valsan

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult