Stiri

Ecran Comunitar – proiectie de filme sociale si ateliere in parcul Tineretului

Vecinii te invita la film si prietenii la joaca!

August 2010

Ecranul Comunitar, eveniment de arta comunitara aflat la editia a doua, aduce filme, ateliere, spectacole de jonglerie, prezentare de proiecte si… harti subiective ale Bucurestiului. Ne gasiti în parcul Tineretului, între 27 si 29 august, dela 17.00 la 22.00.

Proiectul Ecranul comunitar se desfasoara în cadrul programului de Implicare  sociala prin arta derulat de Fundatia Ratiu Romania si are ca si obiective introducerea unor probleme sociale catre membrii comunitatii, împuternicirea acestora pentru rezolvarea problemelor si crearea unui eveniment cultural si educativ destinat  în principal comunitatii sectorului 4 si in extensio bucurestenilor.

Probleme sociale alese pentru editia acestui an, care ”filtreaza” filmele si continutul atelierelor, sunt Deseurile, Violenta în scoli si Varstnicii.

Filmele vor fi scurt-metraje, documentare, artistice sau de animatie. Proiectia va avea loc outdoor, pe un ecran de mari dimensiuni.

Artisti si educatori au fost invitati sa sustina ateliere prin care sa îi învete pe copii si adolescenti (segmentul de varsta 5 – 16 ani) sa exprime opinii si sa propuna solutii la problemele enuntate, folosind ca si instrument de exprimare  un anumit tip de arta.

Pe langa acestea, un mic targ de organizatii neguvernamentale va prezenta proiecte pe temele de implicare  sociala prin arta, educatie si activism social si urban. De asemenea spectacole de jonglerie, sustinute de copii cu situatii familiale speciale, si activitate  de creare  a unei harti subiective a orasului de catre propriii locuitori vor completa evenimentul.

Program cele trei zile

17.00 – 22.00 Bucurestiul cu legenda

17.00 – 20.00 ateliere artistice si targ

21.00 – 22.00 proiectii de film

Sambata
20.00 – 20.15 – spectacol jonglerie
Trupa 9 copii din cadrul proiectului Juggling for Social Inclusion organizat de Fundatia Ratiu Romania

Duminica
21.30 – 22.00 – spectacol jonglerie cu foc

Proiectul este sprijinit de Primaria Municipiului Bucuresti.

Proiectul este asociat festivalului Art Boulevard”, organizat de Asociatia Culturala Art Music & Film.


Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: The Witcher, Oameni de treabă

Jovi Ene

Ministerul Culturii din România participă la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, 30 martie – 2 aprilie 2015

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Sex Education, Griselda

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult