Stiri

The Blue Room, un spectacol despre sex și putere în premieră la Teatrul În Culise

The Blue Room micTeatrul În Culise îți face un cadou îndrăzneț: o comedie psihologic-realistă despre sex și putere – The Blue Room. Regizat de Cristian Bajora, spectacolul se va juca în premieră sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 19:00, în mansarda din Calea Călărașilor nr. 55 (Club La Scena).

The Blue Room este un spectacol despre sex. O prostituată a făcut sex cu un șofer, care a sedus o fată care avea grijă de casă, care s-a înțeles cu un student, care a înșelat-o cu o femeie căsătorită, care a făcut dragoste cu un politician, care s-a îndrăgostit de un model, care a cedat unui scriitor, care a râvnit la o actriță, care s-a lăsat sedusă de un aristocrat, care a fost țintuit chiar de prostituata de la început.

În cele 10 scene, cele 10 personaje fac schimb de parteneri într-un dans al sexului în care așteptările și experiențele nu sunt niciodată la fel.

În camera albastră vor intra 10 actori: 5 bărbați și 5 femei, fiecare jucând câte un rol diferit. Nicole Kidman și Iain Glen au fost primii actori care s-au aventurat în The Blue Room în 1998. Sigrid Thorton și Marcus Graham s-au bucurat de aprecieri critice când au jucat spectacolul în 2002. De data aceasta, pe scenă vor fi 10 actori care au avut curaj să îmbrățișeze aceste roluri ambițioase și să dea viață unei producții controversate și foarte apropiată de natura umană.

the blue room 1

În scaunul regizorului stă Cristian Bajora, cunoscut pentru montările sale îndrăznețe în care erotismul joacă un rol central (cei care au văzut Scrisori către Rita: The Show sunt familiarizați cu stilul său nonconformist).

Povestea aceasta a început în 1900, când Arthur Schnitzler a scris Reigen, un text pentru care a fost acuzat de obscenitate și a cărui punere în scenă nu a mai avut loc, spectacolul fiind anulat chiar în seara premierei de poliția din Viena. 77 de ani mai târziu, David Hare a readaptat Reigen pentru a scrie The Blue Room / Camera Albastră.

Info:

The Blue Room

de David Hare, traducerea Iulia Lumânare

Cu: Florin Frățilă, Laura Voicu, Miruna Bilei, Paul Alexandru, Cosmina Soare, Ștefan Nistor, Ioana Chelmuș, Alex Vlad, Ioana Soroiu/Bianca Mateescu, Cristian Bajora

Compoziția muzicală: Călin Grigoriu

Regia: Cristian Bajora

the blue room 2

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 3 – 5 februarie 2012

Delia Marc

Ultima aparitie la Editura Herald: Evanghelia lui Nicodim

Jovi Ene

Claude Lelouch spune povestea unor Iubiri din trecut

Jovi Ene

2 comments

ion dragos sireteanu 10 mai 2022 at 23:27

numai sexul poarta fesul …si lumea vine si tu spui – mai la dreapta mai la dreapta …apoi el spune .mai la stinga mai la stinga ..asa asa …aualeu maaaaaaama maaaaaama maaaaaa…

Reply
ION DRAGOS SIRETEANU 11 mai 2022 at 00:55

pt miruna bilei –
o chestie pe care putina lume o stie
ce auzi tu ca acordeon era – o muzicuta speciala – construita de firma HOHNER – se numea ECCO cristal double face .
daca insisti o poti gasi ..eu am una dar….? e cu discutii –
ma bate gindu sa scot un disc ..de melotron – voce si muzicuta ..

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult