Stiri

Seară Jungiană cu Editura Herald

afis_seara_jungiana_webLansare de carte SANDWORK expresiv

Eva PATTIS ZOJA – autoare, creator metodă SANDWORK

Iulia FEORDEANU – membră a Asociaţiei Sol Mentis

Moderator: Gabriela DENIZ – editor Herald

Editura Herald, prin efortul susţinut al Asociaţiei Sol Mentis (http://www.solmentis.ro/), vă invită să luaţi parte la o seara eveniment, dedicată întâlnirii cu o carte care poate să ajute în formarea de noi atitudini, educarea în bune practici şi susţinerea unei noi generaţii de educatori, activisti ONG, asistenti sociali, psihologi şi terapeuţi care lucrează în special cu copii în situaţii de criză, dar nu numai. Evenimentul va avea loc vineri 15 noiembrie 2013, începând cu orele 18.00, la mansarda Cartureşti Verona.

SANDWORK: Metoda a fost dezvoltată de Eva Pattis Zoja pornind de la practica psihanalitică de abordare jungiană. Şi-a dovedit succesul încă din anii 1990 prin programe aplicate în grădiniţe şi orfelinate din China, cât şi în cartiere sărace din Africa de Sud. Sandwork expresiv a fost pentru prima dată aplicată cu succes la scară largă în anul 2008, ca terapie dedicată tulburărilor cauzate de stresul posttraumatic. Cartea vorbeşte şi despre aspectul social al psihanalizei, importanţa jocului şi limbajul simbolic al psihicului.

Analista EVA PATTIS ZOJA, autoarea cărţii SANDWORK expresiv – recent apăruta la editura Herald – s-a nascut în Italia, în 1952. Este psihanalist cu pregătire internaţională, psiholog clinician şi deţine diplome de studii de specialitate oferite de Institutul Jung din Zurich şi de Societatea Internaţională de Terapie Sandplay. A activat ca profesor în Zurich, New York şi Viena. Cărti publicate în limba engleză: Abortion. Loss and Renewal in the Search for Identity (1997), London & New York: Routledge; Sandplay Therapy: The Treatment of Psychopathologies (ed.) (2002) Einsiedeln, CH: Daimon. Sandplay Therapy in Vulnerable Communities, Routledge 2011.

Lansarea colecţei JUNGIANA

Eva PATTIS ZOJA – analist jungian, membru IAAP, IAES

Lavinia BÂRLOGEANU – prof. univ. FPSE

Carmen BEYER – psihoterapeut, formator , membru ARPA, SGRT

Dorin Liviu BÎTFOI – jurnalist

Moderator: Gabriela DENIZ – editor Herald

Prima colecţie dedicată scrierilor post jungiene publicată în limba română!

Cărţi:

Sinele de 2 milioane de ani, Anthony Stevens

Interpretarea jungiană a viselor, James A. Hall

Jung şi post-jungienii, Andrew Samuels

SANDWORK expresiv, Eva Pattis Zoja

Psihoterapie, Marie-Louise von Franz

Există în patrimoniul universal un număr impresionant de lucrări care tratează diversele aspecte ale naturii umane şi ale lumii din perspectivă jungiană. Colecţia JUNGIANA este o introducere, o prezentare în evantai asupra scrierilor jungiene şi post-jungiene : conţine câteva dintre cele mai cunoscute lucrări semnate de autori care au continuat tradiţia cercetărilor psihologice întreprinse de Jung, fiind formaţi direct de către acesta sau ulterior, în marile centre ale psihologiei analitice din lume. Psihologia jungiană este astăzi, poate chiar mai mult ca înainte, un domeniu extrem de fertil :  ne oferă studii valoroase cu privire la natura umană şi  intersectează frecvent domenii ale ştiinţei cum sunt antropologia, psihologia socială, mitologia, istoria religiilor şi nu numai.

Evenimentul de lansare a colecţiei va avea loc vineri 15 noiembrie, orele 19.00, în Mansarda Cartureşti Verona. Publicul va fi întâmpinat şi de o expoziţie de mandale (important simbol în psihologia jungiană), lucrări realizate de Codruţa Podina, artist plastic.

PRELEGERE susţinută de Eva Pattis Zoja

Aspectul social al psihanalizei – Sandwork expresiv – suport emoţional pentru comunităţi vulnerabile

sâmbătă, 16 noiembrie 2013, orele 18.3o

la Centrul Seeds for Happiness (Strada Fabrica de Chibrituri nr. 16, Bucureşti)

Analista Eva Pattis Zoja va susţine această prelegere de 70 de min, despre sandwork aplicat, pentru toţi specialiştii interesaţi. Evenimentul se desfăşoară cu intrare liberă. Aceasta introspecţie în metoda sandwork a fost prezentată şi în plenul Congresului Internaţional de Psihologie Analitică Jungiană ce a avut loc în August 2013, la Copenhaga.

ORGANIZATORI: Editura Herald, Asociatia Sol Mentis, IAES – International Association for expressive Sandwork

Cu sprijinul: Universitatii Române Spiru Haret , din Bucuresti şi Cărtureşti Verona

PARTENERI MEDIA: Centrul Seeds for Happiness, TV H, RRC, Psihoo.ro, Cafe Gradiva, Terapeuti.ro, Fundatia Pretuieste Clipa, Traiesteconstient.ro, SanatateaMediaGroup, Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie, Ropsiho.ro, Humanitysteam, Andreea Talmazan.ro, Ziarul Alb.ro,  Cooperativa Urbana.ro, Filme-carti.ro, CalendarEvenimente.ro, Bookuria.info, Amintiridincalatorie.ro, Iasi4u.ro, Ceainaria “La un ceai”, Artanumusca.ro, Gratuitor.ro, Jurnalulbucurestiului.ro, Televiziunea medicala.ro, Psiholife.ro,  Cartidelumina.wordpress.com, Vinsieu.ro

(Comunicat de presă Editura Herald)

 afis_seara_jungiana_web

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (17 – 23 octombrie 2016)

Jovi Ene

LIM – Less is More continuă cu o nouă etapă – în România

Jovi Ene

A apărut romanul Ani cu alcool și sex, de Cristina Nemerovschi

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult