Stiri

Peste 12 000 de spectatori au urmărit comedii și filme de aventuri pe Faleza Cazino din Constanța

Un nou sezon al evenimentului Filme în aer liber a avut loc pe Faleza Cazino din Constanța, în perioada 6 -18 august. Filme în aer liber la Constanța a adus pe marele ecran o selecție specială ce a cuprins unele dintre cele mai bune comedii, filme de aventuri și filme pentru copii și familie ale tuturor timpurilor. Pe lângă filme, spectatorii au avut ocazia să participe și la alte activități, precum ateliere de jonglerie și flow art, spectacole de percuție și magie, de circ social, evenimente pentru copii, dezvoltare prin muzico-terapie. Evenimentul a atras un număr de 12.220 de spectatori.

Lungmetrajele care au făcut parte din program au fost: INVINCIBILII (R. Olivier Nakache, Éric Toledano), în IMDB Top 40, câștigător al premiului Cesar pentru Cel mai bun actor și cu alte 9 nominalizări, cu o nominalizare la Globurile de Aur, o nominalizare la BAFTA și 4 nominalizări la Academia Europeană de Film, ÎN LIBERTATE, (R. Pierre Salvadori), deținător al Premiului SACD la Cannes în 2018 și cu 9 nominalizări la Premiile Cesar, AVENTURILE RABINULUI JACOB (R. Gerard Oury, cu Louis de Funès), nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film strain, DUMNEZEU PENTRU O ZI (R. Tom Shadyac, cu Jim Carrey, Morgan Freeman), EDMOND (R. Alexis Michalik), MARELE URIAȘ PRIETENOS (R. Steven Spielberg), nominalizat la Premiul BAFTA pentru Cel mai bun film pentru copii, VIAȚA LUI PI (R. Ang Lee), câștigător al 4 premii Oscar – pentru Cel mai bun regizor, Cea mai bună imagine, Cele mai bune efecte vizuale, Cea mai bună coloană sonoră, ÎN SĂLBĂTICIE (R. Sean Penn), nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun montaj și Cel mai bun actor în rol secundar, câștigător al Globului de Aur pentru Cel mai bun cântec original, INCEPTION (R. Christopher Nolan, cu Leonardo DiCaprio), cu 4 premii şi 4 nominalizări la Oscar și 4 nominalizări la Globurile de Aur, 127 DE ORE (R. Danny Boyle, cu James Franco), film cu 6 nominalizări la Oscar și 3 nominalizări la Globurile de Aur, PLAJA (R. Danny Boyle, cu Leonardo DiCaprio), aflat în competiție la Berlinale în anul 2000 și CHRISTOPHER ROBIN ȘI WINNIE DE PLUȘ (R. Marc Forster).

Eveniment finanțat de Primăria Municipiului Constanța, organizat de Asociația Culturală Metropolis.

Recomandat de Music Channel și susținut de Europa FM.

Parteneri media: Agerpres, Cațavencii, Movienews.ro, Eva.ro, Acasă.ro, Catchy, Blog de Cinema, filme-cărți.ro

Parteneri media locali: Radio România Constanța, Mesager de Constanța, CTnews.ro, UCT media, www.merglamare.ro

Articole similare

“Europolis” un film de Cornel Gheorghiţă – mapă de presă

Delia Marc

Zilele Documentarului Croat la Cinemateca Union

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (14 – 20 mai 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult