Stiri

Paul Bailey in dialog cu Mircea Cartarescu, miercuri, 7 decembrie, ora 18:00 la Clubul Taranului in deschiderea Festivalului International de Literatura Bucuresti

“Scriu pentru ca trebuie si pentru ca pot. Este pe-atat de simplu, sau pe-atat de complicat. Si scriu romane pentru ca am o curiozitate deosebita fata de semenii mei. Misterul lor nu are limite.”

Paul Bailey, scriitor britanic distins cu premiile E.M. Forster Award (1974) si George Orwell Prize, va fi prezent la cea de-a patra editie a Festivalului de Literatura Bucuresti.

British Council va invita miercuri, 7 decembrie, orele 18:00 la Clubul Taranului din cadrul Muzeului National al Taranului Roman la deschiderea festivalului in prezenta lui Paul Bailey in conversatie cu scriitorul roman Mircea Cartarescu pe tema „Tara Adoptiva”.

Paul Bailey a debutat cu romanul At the Jerusalem (1967; trad. rom. 1996), care a obtinut Somerset Maugham Award si Arts Council Writers’ Award. Printre lucrarile sale cunoscute se numara Peter Smart’s Confessions (1977), nominalizat la Booker Prize, Old Soldiers (1980; trad. rom. 1996), Gabriel’s Lament (1986), nominalizat la Booker Prize, Sugar Cane(1993), Kitty and Virgil (1998; trad. rom. 2005), Uncle Rudolf (2002; trad. rom. 2009). Printre distinctiile care i s-au acordat se numara E.M. Forster Award (1974) si George Orwell Prize pentru eseul „The Limitations of Despair”.

Festivalul International de Literatura Bucuresti se va desfasura in perioada 7-9 decembrie reunind deopotriva scriitori romani si straini pentru sesiuni de lectura publica, dezbateri si dialoguri.

Mai multe informatii pe www.britishcouncil.ro si www.filb.ro.

Articole similare

Faceţi-vă bagajele pentru o săptămână la Cinemascop!

Jovi Ene

Întâlnire cu scriitorul Francisc Baja, mâine la Librăria Humanitas Kretzulescu

Jovi Ene

Marţi, la Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti: documentarul Amos Oz: The Nature of Dreams

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult