Stiri

O noua aparitie la Editura Compania

CUM SE SPUNE IN ENGLEZA…?
Exercitii de traducere pentru reactivarea cunostintelor, de Raluca Suciu

Cartea de fata s-a ivit din nevoia de a construi exercitii de tradu­ce­re pentru cursurile de engleza la care veneau adulti cu dife­ri­­te pro­fesiuni (din comert, fi­­nan­te, industrie, domeniul juridic…), dor­ni­ci de ex­pri­mare sim­pla si fluenta. Constienti de cunostintele lor profesionale si de « amintirile de engleza », sperau la o exersare tin­tita, cât mai practica, în stare sa le activeze no­­tiuni pasive si sa-i faca inteligibili pentru partenerii straini.

Am ales aici 122 de exercitii, gru­­pându-le în doua mari sectiuni : Basic Training si Vocabulary Trai­­­n­­i­ng. Basic Training cuprinde unitati de traducere orientate spre tiparele verbale, resimtite ca « dificile », adica destul de diferite de cele din limba româna. Sectiunea e împartita în First Level si Second Level, co­­respunzatoare deci unui nivel de « începator » si altuia de « avan­sat », care pot fi si doua etape de recuperare a unui fond pierdut prin ne­frec­­ventare. Vocabulary Training invita, cum îi spune si nu­me­le, la exer­­sarea unor elemente de vo­ca­bular uzual din viata « la ser­viciu ».

Fiecare unitate comporta, pe lânga frazele de tradus, si un cadru ajutator, alcatuit din scheletul teoretic al structurii verbale exer­sate, un exemplu concret de compunere a formei, precum si ver­­be­le/substantivele/alte parti de vorbire sugerate pentru a fi folosite în ansamblul exercitiului. Cei care se lanseaza singuri în procesul de re­cuperare a englezei beneficiaza si de o cheie aflata la sfârsitul car­tii. Desigur, exista mai multe variante posibile, ca în cazul tutu­ror tra­du­­cerilor – solutia oferita aici are însa un grad mare de corec­ti­­tu­­­di­ne si este foarte apropiata de versiunea din vorbirea curenta.

Articole similare

Ariana Grande si Kid Cudi lanseaza o noua piesa pentru coloana sonora a filmului Netflix Don’t Look Up 🎵🎵🎵

Jovi Ene

Lansări ale Grupului Editorial ALL la Gaudeamus 2016

Jovi Ene

Lectura publica sustinuta de Doina Jela

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult