Stiri

Miercuri, 17 noiembrie: intilnire cu NORMAN MANEA, prilejuita de lansarea celor mai noi aparitii editoriale publicate in Romania

Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani, profesor de literatura europeana si „writer in residence” la Bard College, New York, a sosit ieri dupa-amiaza in Romania.

Seria evenimentelor organizate cu ocazia vizitei lui Norman Manea cel mai tradus autor de limba romana la Bucuresti debuteaza miine, cu lansarea celor mai noi aparitii editoriale (Vizuina, Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian, Variante la un autoportret, Anii de ucenicie ai lui August Prostul si Plicul negru) din seria de autor pe care Editura Polirom a initiat-o in 2008, precum si a volumului Laptele negru, publicat recent la Editura Hasefer.

Evenimentul are loc in cadrul „Serilor Obsevator cultural” si se va desfasura la Libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez .

Alaturi de Norman Manea, la lansare vor participa: Carmen Musat, Ovidiu Simonca, Paul Cernat, Daniel Cristea-Enache, Bedros Horasangian, Silviu Lupescu si Stefan Iures.
Un eveniment organizat de Editura Polirom, Institututul Francez si Ambasada Frantei in Romania.
Parteneri: Observator cultural si Editura Hasefer.

In afara evenimentului de miine seara, pe parcursul sederii in Romania, Norman Manea va participa la o masa rotunda organizata la Tirgul de Carte Gaudeamus (vineri, 19 noiembrie, ora 18.30, la Bursa de contacte 3.20), va sustine un dialog cu Edward Kanterian la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti (joi, 18 noiembrie, ora 18.00, la Sala de Lectura) si va participa la Cafeneaua critica (marti, 23 noiembrie, ora 18.30)
Lista completa a evenimentelor, aici.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (19 – 25 octombrie 2015)

Jovi Ene

Grupul Editorial ALL la Salonul Internațional Bookfest 2019

Jovi Ene

Carti pentru copii – 10 recomandari Polirom

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult