Stiri

Marilena de la P7 – online pe CINEPUB: O poveste fragilă despre băieți de cartier

marilena_from_p7_poster_textlessÎncepând cu joi, 6 octombrie, de la ora 20:30, ”Marilena de la P7”, de Cristian Nemescu, poate fi vizionat online, gratis și legal, pe CINEPUB.

“Marilena de la P7” prezintă viața dură și colorată dintr-un cartier din București: prostituție, afaceri ilegale, oameni simpli care își duc viața de zi cu zi încercând să își îndepărteze copiii de tentațiile “noii lumi”, Elvis Presley de România și un adolescent îndrăgostit incurabil de Marilena. Pe scurt, o dramă plină de umor, o poveste învăluită de fragilitatea atât de specifică regretatului regizor Cristian Nemescu. 

“Marilena de la P7” este filmul de debut al regizorului, autorul unui singur lung-metraj ulterior, “California Deamin’”, prezentat postum la Cannes în 2007 și recompenst cu premiul secțiunii “Un Certain Regard”. Dispariția prematură a lui Nemescu a lăsat un gol de neînlocuit în cinematografia românească, prea puțin preocupată și capabilă să înțeleagă universul adolescenților. Cristian Nemescu a trăit intens și fulgurant, la fel ca eroii puținelor, dar minunatelor sale filme.

”Marilena de la P7” spune povestea lui Andrei, un adolescent de 13 ani dintr-un cartier din București, care decide să fure un troleibuz pentru a o impresiona pe Marilena, o prostituată de care s-a îndrăgostit. ”Mă fascinează să analizez ce suntem în stare să facem pentru a impresiona pe cineva de care suntem îndrăgostiți”, declara Cristian Nemescu; “o poveste pe sufletul meu de băieţaş de cartier”, descria filmul operatorul Liviu Mărghidan.

Cu o distribuție specială (Gabriel Huian, Mădălina Ghițescu, Gabriel Spahiu și Andi Vasluianu), prezentat la Cannes în 2006 (Semaine de la Critique), câștigător al Marelui Premiu la Milano și al Premiului pentru Cel Mai Bun Film Românesc la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania), cu un scenariu semnat de Tudor Voican și Cristian Nemescu, ”Marilena de la P7” este propunerea săptămânii pe CINEPUB, un film pe care niciun cinefil nu trebuie să îl rateze.

Cinepub.ro este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

marilena-de-la-p7

Articole similare

Invitatie la invataturile centrale din „Bhagavad Gita”

Jovi Ene

Lansare de carte – „Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești”

Jovi Ene

Caravana Metropolis #8 revine cu cele mai bune filme europene

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult