Stiri

Maria Manolescu în încheierea Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin (FILB) 2011

Tânăra dramaturgă Maria Manolescu este invitată să participe la discuţiile şi lecturile scenice din cadrul secţiunii «Noua dramaturgie din Europa», în încheierea Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin (FILB) 2011.

În data de 17 septembrie, începând cu orele 14.00, 6 tineri dramaturgi de talent, selectaţi de Berliner Festspiele vor prezenta publicului berlinez câte o piesă recentă şi vor purta un dialog despre noile tendinţe în teatrul contemporan. Alături de Maria Manolescu vor fi prezenţi Martin Algus (Estonia), Davide Carnevali (Italia), Lucy Kirkwood (Marea Britanie), Roman Sikora (Cehia) şi Esteve Soler (Spania). Scriitoarea română îşi va prezenta piesa „Ca pe tine însuţi”.

Secţiunea dedicată dramaturgiei din cadrul ediţiei de anul acesta a festivalului este o replică actualizată a „Întâlnirilor teatrale” din luna mai a fiecărui an, un concurs în cadrul căruia tineri dramaturgi europeni îşi prezintă piesele în forma unor lecturi scenice, câştigătorul având ulterior posibilitatea să îşi pună în scenă piesa la unul din teatrele cunoscute din Germania. În data de 18 septembrie 2011 Ştefan Peca, participant la acest concurs în mai 2010 va avea premiera piesei sale „Acrobaţi pe sârmă” la Teatrul din Osnabrück.

Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin s-a desfăşurat între 7 şi 17 septembrie 2011 la Haus der Berliner Festspiele şi a avut 140 de autori invitaţi din 53 de ţări. Festivalul este susţinut în fiecare an de Fundaţia pentru artă şi politică Peter Weiss, de Berliner Festspiele şi este finanţat de Hauptstadtkulturfonds şi de Ministerul german al Afacerilor Externe. Berliner Festspiele (Festivalurile Berlineze) sunt principala instituţie din Berlin, care de peste 6 decenii organizează cele mai reprezentative festivaluri de literatură, teatru, jazz şi muzică clasică din capitala germană.

Institutul Cultural Român din Berlin a susţinut participarea scriitorilor Constantin Abăluţă, Maria Manolescu şi a graficianului Alexandru Ciubotariu.

Maria Manolescu s-a născut în 1980 la Braşov. În 2006 a debutat cu romanul »Halterofilul din Vitan«. Piesele ei de teatru »With a little help from my friends« şi»Sado-Maso Blues Bar«(regie Gianina Cărbunariu) au primit premiul dramAcum pentru cele mai bune piese. În cadrul programului de rezidenţe la London Royal Court Theatre a scris în 2007 »I’m Not Jesus Christ«; alte piese: »Re:Re:Re:Hamlet« şi »Love Thyself«. În anul 2010 a publicat al doilea roman al său, »Ca picaturile de sânge pe linoleumul din lift«. Maria Manolescu trăieşte la Bucureşti.

Printre partenerii media ai festivalului se numără ARTE, ZDF, BBC, Radioeins, TAZ şi Tip Berlin.

Articole similare

Festivalul de cultura japoneza & romana: Aproape de Japonia

Jovi Ene

Hervé Le Tellier, laureatul Premiului Goncourt ediția 2020, deschide cea de-a X-a ediție a FILTM

Jovi Ene

Saga Amurg: Eclipsa este lider al box office-ului din Romania

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult