Stiri

Alex Savitescu

Alex SavitescuM-a bulversat, recunosc, trista stire ca Alex Savitescu a trecut la cele vesnice, pentru a folosi un stereotip care lui nu i-ar fi placut, cu siguranta. Nu l-am cunoscut personal, dar am fost prieteni virtuali care se intelegeau surprinzator de bine pentru distanta si necunoscutul uman care ne separa. Tin minte cu multa placere distractia pe care am avut-o de-a lungul ultimului Campionat Mondial de fotbal cand comentam pe Facebook in timp real faze, decizii de arbitru si antrenor, rezultate, perspective.

Ii citeam insa de ceva timp si articolele din Suplimentul de Cultura, cu care, de cele mai multe ori eram perfect de acord. In care comenta a-normalitatea acestei lumi.

Obsedant este gandul ca avea (doar) 36 de ani, eram perfect colegi de generatie. Sper ca El sa-i ofere acolo sus doar un imens televizor cu filmele care-i placeau. In plus, a colaborat si cu platforma noastra.

(Codruț)

Colegul nostru de la filme-carti.ro și prietenul meu, Alex Savitescu, a murit ieri. La auzul veștii, nu mi-a venit să cred și nici acum nu cred această veste.

Nu l-am cunoscut personal niciodată, urma să îl văd peste două săptămâni la Iași și să bem mai multe beri în cinstea ”iubirilor” noastre, Steaua București și Simona Halep.

Virtual, telefonic, am comunicat. Am descoperit un om foarte fain, pe care îl regret enorm. Cu care mă și ne înțelegeam în toate privințele. Care avea un umor teribil și care scria excelent pentru Suplimentul de Cultura.

Să-i fie memoria binecuvântată, o să îi simțim lipsa!

(Jovi)

Un articol despre Alex Savitescu, de Viorel Ilișoi, în Jurnalul.ro.

Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Dansul privighetorii de primăvară”, de Kyung-sook Shin, Editura Humanitas Fiction! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Ultima premiera CINEPUB: Caravana cinematografica, de Titus Muntean

Jovi Ene

Lecturi publice în premieră absolută, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara, ediția 2014

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult