Stiri

Cum înţelegem relaţia de cuplu, eveniment Editura Herald la Cluj

Editura Herald şi Librăria Humanitas din Cluj (Str. Universității, Nr. 4​) au plăcerea de a vă invita luni, 4 decembrie 2017, ora 18.00, la evenimentul Cum înţelegem relaţia de cuplu, eveniment cultural ce încheie seria celor organizate în acest an de către Editura Herald.

Care nevoi primează în cadrul unei relații de cuplu: ale noastre, ale partenerului sau ambele în egală măsură? Și cum le putem armoniza pe amândouă?

Ce înseamnă să dezvolți abilități de relaționare în cuplu?

Ce înseamnă comunicare clară?

Este potrivit ca o relație de cuplu sau o căsnicie să se conducă după anumite reguli, aşa cum propune Harriet Lerner? Dacă da, de ce?

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.

Vom povesti pe marginea noutăţilor editoriale apărute în colecţia Pas în doi, la Editura Herald: Ghidul căsniciei de Harriet Lerner şi Abilităţi de relaţionare în cuplu de Matthew McKay, Patrick Fanning şi Kim Paleg, alături de invitaţii noștri: Domnica Petrovai (psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, fondatoare a companiei Mind Education & Health), Raluca Anton (doctor în psihologie și psihoterapeut format în terapie cognitiv-comportamentală și terapie de cuplu, trainer), Adela Raluca Moldovan (doctor în psihologie și psihoterapeut), specialişti care vor împărtăşi publicului clujean informaţii foarte utile regăsite în paginile celor două cărţi, dar şi exemple din cazuistica şi bogata lor experienţă profesională. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Mai multe detalii: eveniment Facebook

Pentru că adevărata intimitate se construiește pe îndelete și depășește limitele eroticului, cărțile din colecția Pas in doi propun diverse abordări ale cuplului, ale bărbatului și femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturală, neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colecției este să vină în întâmpinarea celor care își doresc să se înțeleagă mai bine pe sine și care urmăresc să aibă o legătură emoțională și psihică mai profundă cu partenerul lor. O înțelegere cât mai cuprinzătoare a celuilalt și a mecanismelor care stau la baza unui trai în doi împlinit este calea către construirea unei relații de cuplu armonioase, care permite atât conviețuirea, cât și autonomia a două personalități.

Abilităţi de relaţionare în cuplu

de Matthew McKay, Patrick Fanning şi Kim Paleg

Valoarea volumului Abilităţi de relaţionare în cuplu este dată de faptul că pune accent pe acţiune şi pe schimbări comportamentale, mai degrabă decât pe teorie. Puteţi alege să citiţi capitolele cele mai relevante pentru relaţia dumneavoastră şi să vă îmbunătăţiţi acele abilităţi de comunicare şi relaţionare de care consideraţi că aveţi cel mai mult nevoie.

Cartea de faţă reprezintă un instrument excelent şi bine-venit pentru îmbunătăţirea relaţiei de cuplu: printre altele, veţi învăţa să vă identificaţi tiparele de gândire disfuncţionale, veţi afla cum să gestionaţi furia personală şi pe cea a partenerului, cum să negociaţi corect şi eficient, cum să interveniţi în sistemul cuplului din care faceţi parte şi să neutralizaţi mecanismele de apărare care vă împiedică să desfășurați o comunicare clară.

Ghidul căsniciei

de Harriet Lerner

Această carte optimistă și revelatoare este o sursă bine-venită de răspunsuri și de speranță nu doar pentru cei căsătoriți. Autoarea sintetizează mai mult de o sută de reguli care abordează toate punctele sensibile ale relațiilor de cuplu de lungă durată. Veți învăța soluții noi atât pentru probleme vechi (parteneri distanți, care nu comunică, o viață sexuală care și-a pierdut strălucirea de la începutul relației), cât și pentru probleme moderne (cum ar fi raportul prea strâns cu tehnologia în cazul unuia dintre parteneri). Lăsând la o parte teoria complicată și aridă, Ghidul căsniciei poate fi o revelație pentru persoanele care doresc sfaturi practice, bazate pe realitatea de zi cu zi a relațiilor intime și pe o îndelungată experiență clinică.

Parteneri media: TVR Cluj, Radio Romania Cluj, Radio Impus, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Smart FM, GoldFM, Bookblog, festivaluri-romanesti.ro, GoodRead.ro, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, 4Arte.ro, Agentia de carte, gratuitor, IQool, Bookaholic, Bookhub.ro, Bookuria.info, Filme-Carti.ro, PR Wave, Raftul cu Idei, Rabit Media, eva.ro, Societatesicultura.ro, Booktopia, Serial Readers.

Articole similare

Evenimente Polirom si Cartea Romaneasca la Bookfest 2014

Jovi Ene

Filmul Marele Gatsby străluceşte acum pe BLU-RAY 3D, BLU-RAY şi DVD

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 27 – 29 aprilie 2012

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult