Stiri

Lansarea cărţilor Thompson în România!

Afis_lansare_tomphson_webEditura HERALD alături de partenerii săi, Otilia Mantelers şi TOTUL DESPRE MAME, vă invită vineri, 13 septembrie 2013, orele 18.00, în Grădina Verona, la evenimentul de lansare a două dintre cărţile psihoterapeutului Michael Thompson:

CRESCÂNDU-L PE CAIN şi PRIETENI BUNI, DUŞMANI APRIGI

Lansarea cărţilor are loc cu o săptămână înainte de vizita autorului în România şi este o invitaţie deschisă de a vă familiariza cu cele mai importante idei ale psihoterapeutului despre viaţa socială a copiilor, dinamica relaţiilor de prietenie şi, în special, educaţia şi viaţa emoţională a băieţilor.

Vor fi prezenti la lansare trainerul Otilia Mantelers, specialişti din echipa TOTUL DESPRE MAME, traducătoarele Laura Frunza şi Sanda Watt, psihologul Gyorgy Gaspar, cel mai cunoscut tătic blogger din România, Dedi Grigoroiu (www.ta-su.ro ) şi Gabriela Deniz, editor Herald. Organizatorii au pregătit şi un moment atipic de interacţiune cu publicul: părinţii pot afla pe propria piele efectele hârjoanei şi a jocului ca formă de comunicare extrem de expresivă.

Cărţile sunt traduse pentru primă dată în limba română si inaugurează la editura Herald o colecție deosebită dedicată creșterii conștiente a copiilor. Colecţia poartă titlul “Parentaj” şi este coordonată de Otilia Mantelers, formator recunoscut la noi în ţară si trainer de Playful Parenting:

“În cartea Crescandu-l pe Cain, Michael Thompson, împreună cu colaboratorul său Dan Kindlon, PhD, doi dintre cei mai renumiţi psihologi specializaţi în copii, împărtăşesc ceea ce au învăţat în două decenii de experienţă cu băieţii şi familiile lor. Povestesc despre această generaţie a băieţilor care suferă: băieţi trişti, temători, furioşi şi tăcuţi. Împreună cu Dan Kindlon, Michael Thompson răspunde la intrebarea crucială, de bază: Care sunt lucrurile de care băieţii au nevoie şi nu le primesc?

Evenimentul este adresat tuturor părinţilor interesaţi să afle mai multe despre copiii lor, dar şi publicului larg care îşi doreşte să descopere mecanismele fine care ne construiesc universul încă din copilărie; veţi afla motivele pentru care un tată (şi, în definitiv, orice părinte) ar trebui să citească aceste cărţi şi să participe la conferinţă; cum pot mamele să înţeleagă mai limpede spectrul emoțional al băiețeilor şi ce stereotipuri comportamentale moștenite construiesc societatea cu bune şi cu rele.

Primele cărămizi ale capacităţii copilului de a socializa sunt puse de părinţi în primii ani de viaţă, în mod paradoxal, în cele mai intime momente ale relaţiei dintre ei. În prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de ataşament pe care l-au construit cu adulţii din viaţa lor în aceşti ani.” Gabriela Deniz, redactor Herald, despre cartea Prieteni buni, duşmani aprigi

Lansarea se va încheia cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Încurajăm publicul să adreseze întrebări invitaţilor noştri, persoane competente care pot răspunde cu claritate subiectelor puse în discuţie.

Cărţile pot fi comandate online, pe site-ul editurii Herald sau cumpărate la lansare, în cadrul conferinţelor Thompson şi din librării.

Despre sosirea autorului în ţară găsiţi detalii pe site-ul oficial CONFERINŢELE MICHAEL THOMPSON ÎN ROMÂNIA.

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care susţine conferinţe la nivel internaţional, pe teme legate de dezvoltarea băieţilor, şi organizează ateliere pentru părinţi, profesori şi studenţi, axate pe rezolvarea de probleme în parentaj. Este consilier şcolar şi consultant şcolar deosebit de apreciat de şcoli şi părinţi, activând în prezent în cadrul unei şcoli de baieţi din Boston. Are o experienţă de mai mult de 15 ani ca terapeut şi consilier pentru familie şi copil. Între cărţile scrise de el, singur sau în colaborare, se regăsesc şi titluri precum:

  • The Pressured Child: Freeing Our Kids from Performance Overdrive and Helping Them Find Success in School and Life (2004)
  • It’s a Boy!: Your Son’s Development from Birth to Age 18 (2008)
  • Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow (2012)

Detalii: http://www.michaelthompson.ro/

Partener joacă: echipa de teatru Zendoo – teatru pentru dezvoltarea emoţională a copiilor. Părinţii sunt încurajaţi să îşi aducă şi copiii la acest eveniment pentru că avem alături de noi o echipă de specialişti în joacă.

PARTENERI MEDIA: Radio România Cultural, România Liberă, Ziarul Ring, Copilul.ro, Gratuitor.ro, Calendar Evenimente, Filme-Cărţi.ro, PrWave, UrbanKid.ro, 4Arte.ro, Bookblog.ro, Hyperliteratura.ro, Booktopia.ro, AgenţiadeCarte.ro, RegieLive.ro, Studenţie.ro, Bookuria.info, Zibo.ro, TrăieşteConştient.ro, OraşulMeu, BigCityLife.ro, Tati.ro, ÎnJoacă.ro, Melc-Codobelc.ro, PărinţiAutentici.ro, CentrulVechi.ro, Artline.ro, TotuldespreMame.ro, SR-Club of Serial Readers, AstroCafe.ro, Doctor.ro, Bookmag.ro, PoveştideCălătorie.ro

Contact:  andreea.tincea@edituraherald.ro, 0743050507

………………………………………..

Intrarea la eveniment este liberă.
Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu interes!

Afis_lansare_tomphson_web

Articole similare

1 colectie. 15 titluri inteligente. Smart Age.

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 16 – 18 noiembrie 2012

Delia Marc

Gala IDC 2015 găzduită de Librăria Humanitas Krețulescu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult