Stiri

Lansare de carte „Hasdeu. Duhuri”, de George Cornilă, la Câmpina (sâmbătă, 25 februarie)

Prăjitoria cu povești și Editura Polirom vă invită sâmbătă, 25 februarie, de la ora 12.00, la a opta ediție a „Sezătorilor culturale urbane”, care îl va avea ca invitat pe scriitorul George Cornilă, prilej cu care vom lansa volumul „Hasdeu. Duhuri”.

Cei doi vor discuta despre volumul proaspăt lansat în Colecția „Biografii romanțate” de la Editura Polirom, care îl are în centru pe Bogdan Petriceicu Hasdeu, născut Tadeu Hâjdeu, o personalitate culturală remarcabilă, câmpinean prin adopție.

Lansarea de carte celebrează două evenimente importante: pe 24 februarie 2022, cu un an în urmă, Prăjitoria cu povești își deschidea porțile cu prima „Șezătoare culturală urbană”; iar pe 26 februarie 1838, acum 185 de ani, Tadeu Hîjdeu se năștea la Cristinești, Hotin.

Despre autor:

George Cornilă (n. 1986) este prozator, eseist şi traducător. A publicat romanele Cu dinţii strânşi (2007, 2022), Miezul nopţii în Cartierul Felinarelor Stinse (2013, 2014, 2021), Regele lupilor (2016), Expurgo (2018, 2019) şi Diluvium (2019), culegerile de proză scurtă Arlequine (2018), Entropic (2020) şi Rezervaţia (2022) şi volumul de poveşti pentru copii Toxi Foxy (2018). Este prezent cu texte în mai mult de zece antologii apărute în România şi Marea Britanie. Colaborează frecvent cu publicaţii culturale precum Dilema Veche, Timpul, Familia, Vatra, Suplimentul de cultură, Luceafărul de dimineaţă, Salonul Literar şi Aphelion (SUA). Laureat al Premiilor „Ion Hobana” (2019), COLIN (2021) şi Saboteur (Marea Britanie, 2022 – pentru volum colectiv). A participat în calitate de antrenor la atelierul Creative Writing Sundays, seria octombrie-noiembrie 2022.

Un eveniment organizat în colaborare cu Editura Polirom, Filme-cărți.ro și FotoViva.

Afiș realizat de Iulian Arion.

Participarea în cadrul acestui eveniment este gratuită, însă, întrucât există un număr limitat de locuri, vă rugăm să faceți rezervare la office@prajitoriacupovesti.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (16 – 22 februarie 2015)

Jovi Ene

Petra Pintelei, nevăzătoare: „Mă simt frumoasă atunci când fac lucruri bune”

Jovi Ene

Într-o altfel de lume: ”Bandiții”, de Vasile Ernu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult