Stiri

Igor Cobileanski, de la Chişinău la KINObservator-ul de la Union

Afis KINObservator 13Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) îl are invitat, în cadrul seriei de evenimente KINObservator, pe cineastul român, din Republica Moldova, Igor Cobileanski. În cadrul evenimentului va fi prezentat filmul LA LIMITA DE JOS A CERULUI (România-Republica Moldova, 2013), primul lungmetraj de cinema al regizorului.

Evenimentul se va deschide cu prezentarea celor trei scurtmetraje comice care l-au făcut foarte cunoscut şi iubit pe Igor Cobileanski pe ambele maluri ale Prutului: Când se stinge lumina, Saşa, Grişa şi Ion şi (Plictis şi) inspiraţie. Proiecţia lungmetrajului LA LIMITA DE JOS A CERULUI va fi urmată de o discuţie despre film, la care vor participa, pe lângă regizorul şi coscenaristul Igor Cobileanski, Ela Ionescu (actriţă), Alex Teodorescu (producător), şi Oana Kelemen (dezvoltator proiect).

Acesta este cel de-al 13-lea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, începând din noiembrie 2012. Printre cineaştii ale căror filme au fost prezentate şi discutate până acum în cadrul programului se numără românii Cristian Mungiu, Dan Chişu, Paul Negoescu, Radu Gabrea, Marian Crişan, Florin Piersic Jr., Călin Peter Netzer, Adrian Sitaru, Cătălin Leescu şi Corneliu Porumboiu, dar şi croatul Pavo Marinković.

Anul acesta, LA LIMITA DE JOS A CERULUI de Igor Cobileanski a fost selecţionat în competiţia „East of the West” a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary şi în secţiunea „The World Today” a Festivalului de Film de la Varşovia.

Vă aşteptăm!

(Autor afiş: Petre Apostol)
Parteneri media ai Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro, Filme-carti.ro.

Articole similare

Veronica Roth, creatoarea seriei „Divergent”, vine la FILIT Iași

Jovi Ene

Curtea Veche după Bookfest 2015: “Primul pas” de Klaus Iohannis, cel mai căutat titlu

Jovi Ene

Despre lumea parfumată, violentă şi senzuală a Imperiului Otoman

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult