Stiri

IBU lanseaza 2 carti ARTA 007 la BIEFF

Editura IBU Publishing şi BIEFF te invită să descoperi noutăţile colecţiei ARTA 007.

Vineri, 18 noiembrie, ora 14.30, la Cinema Scala, vor fi lansate volumele Quentin Tarantino: Viaţa la extreme, de Aaron Barlow şi Istoria cinematografului italian, de Paolo Russo.

Va prezenta directorul BIEFF, profesorul şi regizorul Copel Moscu.

Pornind de la observaţia că violenţa extremă este miezul operei lui Tarantino, cartea demonstrează că aceasta nu este folosită decât ca unealtă în slujba artei.

Toate cele şase filme regizate de Tarantino până în prezent sunt supuse discuţiei din perspectiva genului şi a influenţelor de la care pornesc, a modificărilor pe care acesta le suferă pe parcurs, precum şi a elementelor de structură. Cititorii vor vedea cum binecunoscutul regizor reuşeşte să creeze o artă originală din ceea ce alţii au dat la o parte, folosindu-se de tehnici, stiluri şi actori din generaţii mai vechi.

Dr. Aaron Barlow locuieşte şi este profesor în  Brooklyn, New York.  A mai publicat The DVD Revolution: Movies, Cultures , and Technology, The Rise of the Blogosphere şi Blogging America: The New Public Sphere.

Volumul oferă o panoramă a mai bine de un secol de film italian (între anii 1896 şi 2007). Perspectiva ţine seama de contextul mai amplu (economic, industrial, ideologic şi politic), care a făcut din arta cinematografică un aspect important al obiceiurilor şi culturii acestei ţări.

Sunt expuşi toţi factorii care au contribuit la evoluţia şi difuzarea fără precedent a unui mijloc de expresie artistic şi popular, devenit rapid fenomen de masă.

Paolo Russo are un doctorat în domeniul cinematografiei şi comunicării. În prezent, este cercetător-coordonator al Departamentului de Studii cinematografice din cadrul  Oxford Brooks University. A mai predat istoria filmului, teoria filmului şi filmul italian la universităţile din Florenţa, California şi la Sarah Lawrence College.

www.ibupublishing.ro

Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele cinci cărți ”Dispariția lui Josef Mengele”, de Olivier Guez! – ÎNCHEIAT

Jovi Ene

Concurs: Câștigă o invitație la GreenTech Film Festival 2018! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Hervé Le Tellier, laureatul Premiului Goncourt ediția 2020, deschide cea de-a X-a ediție a FILTM

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult