Stiri

Filmul rus la ARCUB

Filmul rus1Strada Batiştei nr. 14

Rusia este ţară invitată la Tîrgul de carte Gaudeamus 2014. Cu această ocazie organizatorii, în colaborare cu ARCUB , ne propune două seri de film rus.

19 Noiembrie

Ora 17.30

Cinematografia din diversele regiuni ale Rusiei – Maria Kuvşinova (critic de film, jurnalist)

Criticul de film Maria Kuvşinova va face o prezentare deschisă publicului interesat de film. Tema lecţiei prezintă noile tendinţe din filmul rusesc, noi regizori, stilul lor de lucru şi cum se dezvoltă fimul rusesc în diverse regiuni precum Iakutia, Buriatia, Siberia.

Ora 19.00

Proiecţia filmului Optarul (2013)regia Alexei Uciteli. (Intrare liberă)

Filmul a fost prezentat la cele mai renumite festivaluri de film din lume și a primit laudele criticilor de specialitate. După proiecție, va avea loc o serie de Q&A cu autorul scenariului, scriitorul Zahar Prilepin.

20 Noimebrie

Ora 18.00

Specificul ecranizării literaturii ruse clasice – Maria Kuvşinova (critic de film, jurnalist)

Maria Kuvșinova va explica specificul ecranizării literaturii clasice în cinematografia din Rusia.

Prelegerea va pune ȋn discuție specificul filmǎrilor ȋn cazul ecranizǎrilor. Vor fi luate în considerare diversele opinii și puncte de vedere ale participanților: ale autorilor motivului literar, ale specialiștilor din domeniul filmului, ale spectatorilor și ale cititorilor. Vor fi analizate comentariile criticilor și experților și vor fi prezentate fragmente din ecranizǎri celebre.

Ora 19.00

Seara Alexei Balabanov – ultimul regizor-cult rus decedat recent. Maria Kuvșinova, ȋși va prezenta cartea, – “Balabanov” – , care conține o descriere amǎnunțitǎ a vieții și operei celui mai important regizor al filmului rus din perioada anilor ’90 – 2000, Alexei Balabanov.

Proiecţia filmului Ea toje haciu / Vreau şi eu (Intrare liberă)

Proiecția ultimului film al regizorului rus de filme “cult” Alexei Balabanov: “Vreau și eu”. Filmul descrie cǎlǎtoria a patru personaje spre locul mistic denumit Clopotnița Fericirii, situat ȋn apropierea unei centrale nucleare demult oprite. Muzicianul, banditul, prietenul său Matvei ȋmpreunǎ cu bătrânul sǎu tată, precum și o prostituată încearcă să găsească acest loc misterios pentru a dobȋndi fericirea. Însǎ la Clopotnița Fericirii, după cum se știe, “mulţi sunt chemaţi, dar puţini aleşi”.

Filmul rus2

Articole similare

Maestrul Gonsar Tulku Rinpoche revine la Bucureşti în perioada 15 – 17 aprilie 2016

Jovi Ene

Lansările editurii Vremea la Targul de carte Gaudeamus 2011

Jovi Ene

Alex Leo Şerban (1959-2011)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult