Stiri

#Fiidiferit #Citeste Anamaria Ionescu

Proiectul #Fiidiferit #Citește a ajuns la cel de-al patrulea eveniment, desfășurat pe 13.03.2019 în superba bibliotecă a Colegiului Național Gheorghe Șincai și având-o ca invitat pe scriitoarea Anamaria Ionescu. Elevii au pus întrebări și au povestit depre pasiunile lor.

La final, cele mai interesate întrebări au fost premiate cu două cărți oferite de Editura Tritonic și cu un premiu surpriză pus la dispoziție de către Oana Arion

Îi mulțumim doamnei profesoare Anamaria Ștefan pentru implicare.

Proiectul #Fiidiferit #Citește este organizat și coordonat de Editura UP.


Licențiată în drept, Anamaria Ionescu lucrează începând din 1998 ca reporter și apoi realizator de emisiuni la Radio România. În prezent este redactor al aceleiași instituții, realizând emisiuni pentru Radio România Antena Satelor. A debutat cu nuvela „Călătorie în familie” în rubrica „Luxul lecturii”, realizată de publicistul Dan Mucenic în cotidianul „Atac”(2008). A mai publicat în revistele literare „Vatra Veche” și „Fereastra”. În 2009 s-a numărat printre laureații concursului de literatură Agatha Grigorescu Bacovia – Mizil, cu nuvela „Confesiune”.

Anul 2009 aduce primul volum de povestiri, Camera obscură, publicat la editura Nico din Târgu Mureș. În 2013, Anamaria Ionescu publică un nou volum de proză scurtă, Pe cine nu lași să moară…, de data aceasta la editura Tritonic.

Următorul proiect al autoarei îl reprezintă seria Sergiu Manta, din care, până acum, au apărut două volume: Nume de cod: Arkon (2014) și Zodiac (2016). In 2017 a apărut romanul Crăciunul care nu a mai venit (Ed. Tritonic).


În toamna anului 1891, prin raportul nr. 105 din 25 octombrie trimis la Ministerul Cultelor și Instrucțiunii Publice, directorul Liceului Matei Basarab, arătând că pentru clasa a III de gimnaziu are un numar mare de elevi, solicita înființarea unei a treia clase divizionare.

Doi ani mai târziu se face un raport către Minister care în final va avea ca efect decretul regal de înființare a Gimnaziului Clasic Gheorghe Șincai. Numele gimnaziului a fost dat la inițiativa profesorului ardelean Nicolae R. Colceag. În 1919, sub conducerea directorului Gheorghe Nedioglu, Gimnaziul Clasic devine Liceu. Dupa reforma învățământului din 03.08.1948 Liceul Gheorghe Șincai a fost numit Liceul de Băieți nr. 5. În aceeași clădire funcționa și Liceul de Fete nr. 9. În 1953 acesta a devenit Liceul de Fete nr. 21, iar Liceul de Băieți a devenit nr. 20 și au funcționat separat până în 1956 când au fost comasate și a devenit Școala Medie mixtă nr. 20. La propunerea Ministerului Învățământului și Culturii, Prezidiul Marii Adunări Naționale a autorizat ca Școala Medie nr. 20 din București să poarte din nou numele de Gheorghe Șincai.

În anul 2002 „Liceul Gheorghe Șincai” devine „Colegiul Național Gheorghe Șincai”.

Detalii aici:

Articole similare

PROGRAM / Noaptea Literaturii Europene la București, ediția a V-a

Jovi Ene

Lansare de carte – Diavoli fragili, de Radu Găvan

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 10-12 iunie 2011

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult