Stiri

Expoziția de artă contemporană ”Lumi plutitoare”

4. Invitatie vernisaj_Lumi plutitoareIn premiera nationala, Sun Plaza Shopping Center prezinta, in perioada 25 martie – 14 aprilie 2013, o expozitie ce reuneste lucrari neconventionale ce apartin artistului de origine canadiana Max Streicher.

Expozitia de arta contemporana intitulata „Lumi plutitoare” propune o intalnire cu 5 lucrari inedite, Floating Forest, End Game, Quadriga II, Sleeping Giants, Alto-Cumulus, instalatii gonflabile cu diferite forme, ce par a fi insufletite gratie unor ventilatoare industriale si mecanisme simple cu supape.

Fantasticul aluneca din cand in cand in realitate. Max il prinde, ii da forma si il face sa ramana in lumea noastra din fiecare zi. Unicitatea operelor sale de arta consta in utilizarea materialelor delicate, redarea lor detaliata si realistica, amplasarea lor dinamica, toate acestea avand scopul de a neutraliza calitatile generalizate, simpliste si comice la care ne asteptam de obicei de la niste structuri gonflabile.

„Monumentalismul postistoric al operelor lui Max Streicher este contemporan nu atat pentru ca se manifesta mereu in prezent, printr-o efemeritate aproape sfidatoare, ci prin faptul ca raspunde intotdeauna unor urgente contemporane. Este mai intai un monumentalism plasat mereu in raspar fata de functiile monumentului clasic, dar chestionand totodata valentele spatiului public, pe care il revendica si il recuceresc ori de cate ori sunt expuse. Apoi, pentru ca in acest tip inedit de monumentalitate se regasesc mai toate caracteristicile lumii de azi: lucrarile sunt fragile, efemere, diafane, conturand o precaritate care inspira empatie si revolta, tristete si optimism, promisiune, utopie, vis. Scurt spus, instalatiile gonflabile create de Max Streicher devin necesare ca aerul acolo unde sunt expuse pentru ca sugereaza ideea de substanta, continut, fond in acelasi timp cu absenta tuturor acestora in mediul care ne inconjoara si pe care il formam.” Astfel a caracterizat opera lui Max Streicher, Igor Mocanu, critic de arta si curator.

Max Streicher este un sculptor si creator de instalatii, care de 20 de ani lucreaza intens cu tehnologia elementelor gonflabile in sculpturi cinetice si lucrari tridimensionale. Artistul a expus si are lucrari prezente in galerii din toata lumea, pe intreg teritoriul Canadei natale, in Barcelona, Madrid, Cambridge, Paris, Praga, Berlin, Düsseldorf, Mumbai, Tokyo, New York etc., iar acum, pentru prima data in Romania, la Sun Plaza!

Sun Plaza Shopping Center a organizat acest eveniment special pentru a le oferi vizitatorilor sai o experienta culturala de calitate, inedita, fapt ce vine in sustinerea pozitionarii centrului comercial, in linie cu actiunile sale non-conformiste si de impact.

4. Invitatie vernisaj_Lumi plutitoare

Articole similare

Caragiale la Berlin

Delia Marc

Michele Placido – Invitat special TIFF 2011

Delia Marc

Filme – Semnal TV: weekend 3 – 5 decembrie 2010

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult