Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (13 – 19 martie 2017)

Știrile săptămânii: Radio România celebrează reuşitele culturii la Gala Premiilor Radio România Cultural din 20 martie; La Editura Litera Mică a apărut colecția Mensa Kids. Clubul micilor genii; Cele mai populare cărți românești din 2016 au fost votate de cititorii Bookaholic.ro; Work rules!, de Laszlo Bock, la Editura Publica; Editura Corint lansează un nou volum în colecția Corint Istorie: Autori Români – De la SSI la SIE. O istorie a spionajului românesc în timpul regimului comunist (1948–1989) de Florian Banu; Rezultatele Concursului de Debut al Editurii POLIROM – 2017; Apariţii noi Editura Vellant: cele mai recente volume intrate în colecţia The School of Life; Greenpeace RomâniaPlaneta are nevoie de tine! Concurs Greenpeace: Change your energy!; Capodopere de artă în valoare de 400.000 de euro, la Gala Premiilor Radio România Cultural; Lecții de tenis de la Patrick Mouratoglou, coach-ul Serenei, la Editura Publica.

Radio România celebrează reuşitele culturii la Gala Premiilor Radio România Cultural din 20 martie

Radio România Cultural va premia luni, 20 martie, pe scena Teatrului Odeon, cele mai importante reuşite ale culturii din anul 2016.

Juriul de specialitate a făcut cunoscute nominalizările la cele nouă categorii de premii care vor fi acordate în cadrul celei de-a XVII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural.

Nominalizările la categoria POEZIE sunt: Ioan Es Pop, pentru Arta fricii – Editura Charmides, Svetlana Cârstean şi Athena Farrokhzad, pentru Trado – Editura Nemira şi Ştefania Mihalache, pentru Sisteme de fixare și prindere – Editura Nemira.

La categoria PROZĂ au fost nominalizate următoarele apariţii editoriale: Vlad Zografi, pentru Efectele secundare ale vieții – Editura Humanitas, Radu Pavel Gheo, pentru Disco Titanic – Editura Polirom, Radu Cosaşu, pentru Viaţa ficţiiunii după o revoluţie – Editura Polirom şi  Ioana Pârvulescu, pentru Inocenții – Editura Humanitas.

Radio România Cultural va premia, la categoria TEATRU, una dintre următoarele nominalizări: Regizorul Bobi Pricop și echipa spectacolului O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții după Mark Haddon, producție a Teatrului Național ,,I. L. Caragiale” din București, regizorul Yuri Kordonski și echipa spectacolului În adâncuri după N.V. Gogol, producție a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, regizoarea Catinca Drăgănescu, pentru dinamismul temelor abordate, demersul de documentare și pertinența viziunii scenice în spectacolele sale din 2016, şi actriţa Elena Purea, pentru rolul PEPA din spectacolul Femei în pragul unei crize de nervi după Pedro Almodóvar, în regia lui Răzvan Mazilu, musical produs de Teatrul Național din Târgu Mureș.

Producţiile nominalizate la categoria FILM sunt: Sieranevada, regia Cristi Puiu, Câini, regia Bogdan Mirică şi Inimi cicatrizate, în regia lui Radu Jude.

Nominalizarile categoriei ARTE PLASTICE sunt: Viorel Grimalschi, Retrospectivă de pictură, Palatul Mogoșoaia, perioada 23 august – 13 septembrie 2016, curator: Doina Mândru; Mona Vătămanu şi Florin Tudor, Prăpădenia pământului, Salonul de Proiecte, Bucureşti, perioada 11 noiembrie – 18 decembrie 2016; Constantina Dumitru, Expoziție aniversară de tapiserie, Galeria Orizont, perioada 12-28 decembrie 2016; Alexandru Antik, Viziuni în întuneric, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, perioada 21 mai – 26 iunie 2016, curator: Sebestyén György Székely.

O altă categorie pentru care s-au făcut nominalizări este ŞTIINŢĂ iar propunerile sunt: Gabriel Păun – biolog, fondator ONG Agent Green, laureat al premiului EuroNatur 2016 – pentru campaniile împotriva tăierilor ilegale de padure, şi Aurora Simionescu, doctor în astrofizică, profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză.

Una dintre cele mai aşteptate categorii ale galei este MUZICA. La această secţiune, nominalizările sunt: Lucian Ban, Trupa Byron şi Viţa de vie.

La categoria EDUCAŢIE, propunerile juriului sunt: Muzeul Municipiului București pentru Proiectul curatorial Muzeul vârstelor – de la copilărie la senectute, prima expoziție cu profil de antropologie urbană din România; Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative – secţiunea România, pentru organizarea Festivalul Naţional al Cărţii pentru Copii a XII-a ediţie; Bursa de Valori Bucureşti, pentru lansarea online a unei platforme extinse de educaţie financiară.

La categoria PROIECTE CULTURALE ŞI FESTIVALURI au fost făcute următoarele nominalizări: Gărâna Jazz Festival, Coregraful Arcadie Rusu, pentru inițiativa creării Centrului Independent Coregrafic LINOTIP, şi Centrul independent POINT.

Celor nouă categorii li se vor acorda trei premii speciale, ai căror câştigători sunt deja cunoscuţi. Premiul In Memoriam Iosif Sava îi va reveni pianistei Alexandra Dariescu, Premiul Lux Mundi îi va fi decernat producătorului de film Ada Solomon, iar Premiul de Excelenţă îi va fi oferit marelui actor Ion Caramitru.

Momentele artistice ale Galei Radio România Cultural vor fi asigurate de Adrian Nour Project iar prezentatori vor fi Daniela Ivanov şi Dragoş Muscalu, gazde ale emisiunilor matinale ale postului.

A XVII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural este un eveniment produs de Radio România Cultural, în parteneriat cu Teatrul Odeon. Spectacolul va fi transmis în direct onair şi online de Radio România Cultural. Înregistrarea show-ului va fi difuzată de coproducătorul galei, TVR.

Sponsorul principal al Galei Radio România Cultural este Raiffeisen Bank. Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Domeniul Coroanei Segarcea, Editura Vellant, Florăria cu povești, Hotel Cișmigiu, Hotel Marshal Garden, Tipro.

La Litera Mică a apărut colecția Mensa Kids. Clubul micilor genii

La Editura Litera Mică a apărut Mensa Kids. Clubul micilor genii, o colecție de cărți cu exerciții de testare a abilităților logice și mentale!

Cărțile, care se adresează copiilor cu vârste  de peste 7 ani, conțin fiecare câte 84 de exerciții împărțite pe câte trei niveluri de dificultate: nivelul 1 – minte superantrenată, nivelul 2 – minte megaantrenată și nivelul 3 – minte ultragenială! Pline de provocări care vor pune mintea copiilor la treabă, aceste cărți conțin exerciții create pentru a le testa abilitățile matematice, logice și de vocabular.

Exercițiile sunt concepute de dr. Gareth Moore, autorul a peste 35 dintre cele mai vândute cărți de testare a abilităților logice ale copiilor și adulților.

“Considerați lectura acestor volume ca pe un antrenament al minții. Apoi vă invităm să acceptați și provocarea oficială Mensa – o testare standardizată, administrată de un proctor Mensa – și să vă alăturați organizației. Mensa România, afiliată Mensa International, este o organizaţie în plină dezvoltare, având cea mai spectaculoasă rată de creştere dintre toate organizaţiile naţionale Mensa.

În doar 4 ani (2O12-2O16), numărul membrilor activi Mensa România s-a mărit de la 16O la peste 7OO, iar statutul nostru în marea familie Mensa a evoluat în mod remarcabil de la nivelul de Emerging National Mensa la Provisional Mensa în 2O15, pentru ca în primăvara lui 2O16 boardul Mensa International să ne acorde recunoaşterea de Full National Mensa, cea mai înaltă treaptă pe care poate ajunge o organizaţie naţională.

Urmăriţi anunţurile publicate pe www.mensa-romania.ro sau pe pagina oficială de Facebook Mensa Romania despre acţiunile organizate şi înscrieţi-vă la o testare.” Mensa România

Cele mai populare cărți românești din 2016 au fost votate de cititorii Bookaholic.ro

Cărți semnate de Petronela Rotar, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ana Blandiana, Marius Chivu și Matei Vișniec au fost desemnate de cititori drept cele mai bune volume românești apărute anul trecut, în cadrul celui mai amplu concurs-sondaj organizat de Bookaholic.ro.

Cea de-a patra ediție a Premiilor Bookaholic.ro a avut loc între 20 februarie și 10 martie 2017, un moment zero care a precedat startul oficial al campaniei Citesc literatură românăun mod de a lua pulsul cititorilor legat de aparițiile de anul trecut dar, mai ales, unul dintre felurile în care promovăm literatura română pe Bookaholic.

Astfel, am invitat cititorii să voteze Cea mai bună carte românească din 2016. Publicul a avut la dispoziție cinci voturi de repartizat, în funcție de lecturile și preferințele lor, dintr-o listă fixă și diversă de 150 de cărți, propuse de redactorii și colaboratorii site-ului Bookaholic.ro. Volumele au fost împărțite, anul acesta, în cinci categorii: „Roman”, „Proză scurtă”, „Poezie”, „Non-ficțiune” și „Literatură pentru copii”.

În cele aproape trei săptămâni de vot, 2776 de cititori au acordat 8961 de voturi. Indiferent de rezultate, ceea ce considerăm că este important este faptul că, în ultimele săptămâni, s-a vorbit mai mult despre literatura română contemporană. Pare că, încet, încet, se formează o comunitate mai numeroasă de cititori de literatură română. Ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne determine să investim din ce în ce mai mult timp și resurse pentru a îmbunătăți sistemul de vot pe viitor, dar și pentru a promova cărțile semnate de autori români.

În ceea ce privește rezultatele sondajului Cea mai bună carte românească din 2016, câștigătoarea simpatiei publicului a fost Petronela Rotar, cu volumul de proză scurtă „Sfârșitul nopții”, apărut anul trecut la Editura Herg Benet și votat de 358 de cititori. Pe locul al doilea, s-a situat Matei Vișniec, cu 252 de voturi, cu volumul de literatură pentru copii, „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, ediție bilingvă română-franceză, cu ilustrații de Andra Bădulescu, apărut la Editura Arthur în 2016. Locul al treilea a fost ocupat, cu 241 de voturi, de „Aștept să crăpi (de astăzi, în prime-time)”, volum de proză scurtă semnat de Radu Paraschivescu și apărut tot anul trecut la Editura Humanitas. De asemenea, la celelalte categorii (în afară de „Proză scurtă” și „Literatură pentru copii”, pe care le-am menționat mai sus și au făcut parte din top 3 general al cărților), romanul anului 2016 a fost desemnat „Inocenții”, de Ioana Pârvulescu, volumul preferat de poezie al anului 2016 a fost „Orologiul fără ore”, de Ana Blandiana, iar cartea de non-ficțiune favorită a anului trecut a fost „Trei săptămâni în Anzi”, de Marius Chivu. Mai multe detalii, precum și topurile 10 pentru fiecare categorie în parte, găsiți aici.

Work rules! de Laszlo Bock

Compania care a transformat interacțiunea dintre lume și cunoaștere este permanent prezentă printre cei mai buni angajatori din lume. Originar din România, Laszlo Bock, fostul director pentru Operațiuni de Personal al Google, ne prezintă cele mai recente cercetări în domeniul psihologiei și economiei comportamentale și ne oferă studii de caz cu rezultate spectaculoase din diverse companii care își prețuiesc și își ascultă angajații.

Work rules! este o carte recomandată managerilor de resurse umane, managerilor interesați de balanța creativitate–structură a unei echipe performante, antreprenorilor interesați să transforme modul în care se lucrează în companiile lor, precum și celor care vor să schimbe în bine companiile în care lucrează.

Apariția cărții Work Rules! este susținută de Ascendis: „Din poziția sa de VP People Operations, Laszlo Bock a contribuit decisiv la cultura organizațională a Google – unul dintre cei mai iubiți angajatori ai ultimului deceniu. Cartea dezvăluie ingredientele acestui succes.”

Laszlo Bock a lucrat la Google, unde a condus departamentul de HR și unde a fost responsabil cu atragerea, dezvoltarea, angajarea și bunăstarea angajaților Google. În timpul colaborării cu Bock, Google a primit de peste 30 de ori titlul de „Cel mai bun angajator” și peste 100 de premii ca angajator de top. În 2010, revista Human Resources Executive l-a numit „Directorul de Resurse Umane al Anului”.

Editura Corint lansează un nou volum în colecția Corint Istorie: Autori Români – De la SSI la SIE. O istorie a spionajului românesc în timpul regimului comunist (1948–1989) de Florian Banu

Editura Corint lansează joi, 30 martie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr.38) volumul De la SSI la SIE. O istorie a spionajului românesc în timpul regimului comunist (1948–1989) de Florian Banu. La eveniment vor participa, alături de autor, Mihai-Răzvan Ungureanu, Dinu Zamfirescu și Doru Dumitrescu.

Volumul îşi propune o familiarizare a cititorului tocmai cu elementele esenţiale pentru înţelegerea universului spionajului românesc din perioada regimului comunist, începând cu structurile organizatorice şi cu oamenii care au condus aceste structuri, trecând prin modalităţile de selectare şi antrenare a personalului şi încheind cu prezentarea succintă a câtorva direcţii de acţiune şi cazuri cu valenţe exemplificatoare.

„După ani petrecuți în fruntea Serviciului de Informații Externe, pot spune că, în întâlnirile avute cu prieteni sau cunoștințe, cu jurnaliști sau cu reprezentanți ai administrației, rareori mi‑a fost dat să nu ghicesc, dincolo de subiectele benigne ale discuțiilor, o curiozitate abia disimulată la adresa ocupației mele și a activității instituției. Nu despre curiozi­tatea firească a cunoașterii este vorba, ci despre curiozitatea referitoare la discursul justificator sau explicativ așteptat din partea mea. Totul se desfășura într‑un decor de pantomimă. Priviri strecurate, sprâncene ridicate, grimase ironice, gesturi plictisite. Și, peste toate, un gen de dispreț politicos, un fel de distanță rece și calmă, în spatele căreia se putea lesne citi neîn­crederea absolută. M‑a încercat deseori sentimentul că vorbele, oricât de argumentate faptic, legal sau etic, cad în gol. Efortul de clarificare sau de lămurire părea inutil, consumat fără re­zultat într‑un simulacru de conversație desfășurată între un in­terlocutor care „știe” întreg adevărul și un naiv (eu!), care se străduiește zadarnic să susțină contrariul.”

Mihai-Răzvan Ungureanu

Florian Banu s-a născut în 1973, la Hunedoara. A studiat istoria la Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galaţi, şi a obţinut titlul de doctor în istorie în cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”, din Iaşi. Din august 2000 este consilier în cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Carte recomandată de revista Historia.

Accesul publicului la eveniment este liber.

Rezultatele Concursului de Debut al Editurii POLIROM – 2017

La Concursul de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2017, au fost depuse 195 de manuscrise, la următoarele secţiuni: PROZĂ – 122 de manuscrise,  POEZIE – 73 de manuscrise.

Premiul de Debut  la secţiunea POEZIE nu s-a acordat.

Premiul de Debut  la secţiunea PROZĂ a revenit romanului Downshifting. Un pas înapoi de ALEXANDRU DONE

ALEXANDRU DONE s-a născut pe 1 aprilie 1974, în Bucureşti. Este absolvent al Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Grafică. Este artist vizual şi senior art director pentru proiecte de comunicare vizuală. Romanul Downshifting. Un pas înapoi este câştigătorul Concursului de Debut al Editurii Polirom, fiind selectat din 122 de manuscrise participante.

Atunci când timpul tău începe să aparţină doar celorlalţi, iar dimineaţa nu mai înseamnă o nouă zi, când existenţa ta devine o simplă listă cu termene de plată şi o continuă alergare într-o cursă fără învingători, iar micile sau marile tale idealuri rămân din ce în ce mai în urmă, trebuie să încetineşti, să schimbi viteza şi direcţia. Adică, Downshifting! Cu alte cuvinte, rabelaisian, să faci ce-ţi place.

Povestea lui Mihai începe printr-o demisie şi continuă printr-un şir de evenimente şi coincidenţe extraordinare, care aduc la un loc, sub spectrul lui Mircea Eliade, trei puncte de pe harta lumii: Bucureşti, Chicago şi localitatea Buzescu. Într-un vârtej ameţitor, caruselul întâmplărilor înghite felii generoase de viaţă cotidiană dintr-o Românie a tuturor posibilităţilor.

Deşi este un debut, Downshifting. Un pas înapoi este un roman scris cu mână sigură, cu imaginaţie debordantă şi ingeniozitate, autorul realizând o construcţie romanescă fără fisuri.

Apariţii editoriale Vellant

Anunţăm cu bucurie cele mai recente volume intrate în colecţia The School of Life.

Cum să-ţi alegi partenerul, de Susan Quilliam, volum tradus din limba engleză de Mariana Buruiană şi Alex Moldovan.

De ce anume ai nevoie de la un partener? Alegerea unui partener romantic este una dintre cele mai mari aventuri în lumea de azi. Dar alte aspecte ale vieţii moderne – o disponibilitate mai mare de relocare, liberalizarea socială și oportunităţile profesionale mai bune (dar cu un program mai mare de lucru) – înseamnă că întâlnirea unui partener nu a fost niciodată mai dificilă, dar și mai importantă. Susan Quilliam ne ghidează în procesul găsirii unui partener potrivit. Parcurgând un material cultural bogat și folosind experienţa sa în psihologia relaţiilor, Susan prezintă opţiunile ca pe o călătorie de dezvoltare personală, ajutându-ne să ne cunoaștem mai bine, să îi înţelegem mai bine pe cei din jur și să înţelegem mai multe despre viaţă și despre cum vrem să o trăim.

Susan Quilliam este psiholog specializat în relaţii interpersonale, coach, ţine o rubrică de sfaturi și e membră a echipei The School of Life. E autoarea a douăzeci și două de cărți publicate în treizeci și trei de țări și douăzeci și patru de limbi. Este expertă media pe tema sexului și a relațiilor.

Cum să-ţi faci mai puţine griji cu privire la bani, de John Armstrong, în traducerea lui Alex Moldovan, provoacă cititorul să-şi redefinească relaţia cu banii şi, în cele din urmă, să descopere ce e cu adevărat important în viaţa sa.  Relaţia noastră cu banii este una care durează o viaţă. Şi totuşi, cărţile pe această temă tind să atingă două direcţii: a) cum să ai mai mulţi, sau b) cum să te descurci cu mai puţini. John Armstrong întoarce pe dos aceste abordări, şi nu discută doar despre bani, ci despre cum ne raportăm la ei şi însemnătatea pe care o au pentru noi. Cum reuşesc să ne motiveze şi să ne sperie, în acelaşi timp? Pot schimba ei lumea în bine? Şi de câţi bani avem de fapt nevoie?

Cum sa trăieşti în oraş, de Hugo Macdonald, volum tradus din limba engleză de  Radu Şorop, vorbeşte despre creșterea și întreţinerea relaţiei cu oraşul în care locuieşti. Hugo Macdonald crede că avem nevoie să simţim orașul pentru a-l înţelege. El nu ne spune cum să facem asta, dar ne arată cum să mergem pe stradă cu ochii larg deschiși, ca să putem explora tot ce orașul are de oferit. Această carte te va ajuta să te simţi uman într-un mediu inuman.

„Într-o epocă a confuziei morale şi practice, cărţile de autocunoaștere au nevoie iminentă de regândire şi reabilitare. Colecţia The School of Life susţine această direcţie analizând o serie de probleme ale vieţii contemporane, printre care sănătatea mintală, banii, cariera, tehnologia și nevoia de a schimba lumea. ” (Alain de Botton, Coordonatorul colecției).

Hugo Macdonald este critic și consultant de design, arhitectură și urbanism. A studiat limba arabă și istoria modernă la Universitatea Cambridge înainte de a se muta în Londra. A fost editorul adjunct al website-ului revistei Wallpaper, iar apoi editorul de design al revistei Monocle, unde a fost gazda emisiunii radiofonice săptămânale despre design și arhitectură Section D. Scrierile sale au fost publicate, printre altele, în The Financial Times, The Guardian, Modern Design Review și The Journal of the London Society.

Greenpeace România – Planeta are nevoie de tine! Concurs Greenpeace: Change your energy!

Te îngrijorează schimbările climatice dar nu prea știi ce să faci ca să fie bine?

Avem noi o idee!

Ne-am gândit că dacă vrem să schimbăm energia Planetei, e nevoie ca întâi să schimbăm energia noastră vizavi de energie. Așa că dacă nu prea ești convins de toată treaba asta cu energia regenerabilă, lasă-ne să venim la tine să te convingem.

Cum o să te convingem? Prin artă și argumente. Mai precis, street-artistul KITRA va desena un mural cu energie pozitivă într-unul din locurile propuse de tine aici, până pe 22 martie: https://www.facebook.com/events/1412155578805401/.

Adică da, căutăm un perete ca să-l pictăm. Poate fi casa ta, biroul, garajul tău sau orice spațiu în care putem face un get-together sâmbătă, 25 martie,  cu street art, muzică, chill și discuții despre energie. Dacă nu vrei să fii gazdă, poți fi musafir – pe 22 martie alegem locația și o anunțăm pe pagina evenimentului.

Aceasta este o campanie Greenpeace România care încurajează cetățenii, comunitățile, companiile sau instituțiile publice să devină producători de energie curată. Autoritățile trebuie să reglementeze acest domeniu, prin care oamenii pot deveni ”prosumatori”. În România, deși este posibil, nu există o procedură clară care să permită persoanelor care au instalații de energie regenerabilă să se conecteze la sistemul electric și să valorifice energia, așa cum este în alte țări din Europa. Un studiu recent arată că 112 milioane de cetățeni ”prosumatori” pot produce 19% din cererea de energie a Europei până în 2030. Până în 2050 jumătate dintre cetățenii deveniți prosumatori vor genera aproape jumătate din energia electrică necesară Europei să funcționeze, așa cum arată acest studiu -> http://act.gp/2noRgUT.

În luna martie, comunități din întreaga lume, zeci de mii de oameni ca tine, vor participa, în cadrul mișcării globale Break Free, la activități pașnice pentru a atrage atenția asupra acestei probleme care ne afectează pe toți. Practic, ne unim forțele împotriva energiei poluante și pentru a deschide calea unei tranziții juste către un viitor mai bun, în care toți vom avea acces la energie curată, regenerabilă. Poate îți sună pompos, dar nu e deloc imposibi și, o știi prea bine, doar împreună putem schimba lucrurile. Te poți alătura și tu acestei mișcări, fie prin simpla participare la un eveniment din cadrul Break Free, fie prin organizarea unuia. Mai multe detalii aici: https://www.breakfree2017.org/

Capodopere de artă în valoare de 400.000 de euro, la Gala Premiilor Radio România Cultural

Lucrări de artă în valoare de aproximativ 400.000 de euro vor putea fi admirate de publicul Galei Premiilor Radio România Cultural, care va avea loc luni, 20 martie, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon.

Vedeta expoziţiei organizate cu sprijinul Artmark este opera lui Theodor Aman – ”Orientală”, lucrare estimată la 160.000 euro. Pe simezele din foaierul Teatrului Odeon vor mai fi expuse şi alte opere ale unor nume celebre ale plasticii româneşti, între care Nicolae Grigorescu – ”Trandafiri” (70.000 euro), Nicolae Tonitza – ”Cârciumărese” (60.000 euro), Ștefan Luchian – ”Albăstrele” (60.000 euro), dar și Octav Băncilă, Dumitru Ghiață, Kimon Loghi şi alţi mari maeştri. Unele dintre lucrări vor fi expuse în faţa publicului pentru prima dată, având în vedere că fac parte din colecţii private.

Lucrările vor fi aduse la Teatrul Odeon în cursul zilei de luni, 20 martie, în condiţii de maximă securitate şi vor sta pe simeze doar pe durata desfăşurării acesteia.

Gala Premiilor Radio România Cultural este cel mai mare eveniment prin care Radio România premiază anual cele mai importante reuşite ale culturii din anul precedent.

Actorul Ion Caramitru, producătorul de film Ada Solomon şi pianista Alexandra Dariescu sunt câştigătorii celor trei premii speciale, la care se vor adăuga alte nouă distincţii pentru film, teatru, poezie, proză, proiecte culturale şi festivaluri, educaţie, ştiinţă, muzică şi arte plastice.

Momentele artistice ale Galei Radio România Cultural vor fi asigurate de Adrian Nour Project iar prezentatori vor fi Daniela Ivanov şi Dragoş Muscalu, gazde ale emisiunilor matinale ale postului.

Lecții de tenis de la Patrick Mouratoglou, coach-ul Serenei

Antrenorul este cel care analizează punctele forte şi slăbiciunile elevului său, iar apoi elaborează o strategie pentru dezvoltarea jocului acestuia. Coach-ul este cel care conduce echipa din jurul tenismenului; este un generalist care posedă o înţelegere suficientă în pregătirea fizică, în domeniul medical și comportamental. El îşi conduce elevul către o înţelegere mai bună a obiectivelor, îi dezvoltă gândirea apelând la instrumentele tehnice şi tactice.

Patrick Mouratoglou, coach-ul Serenei Williams, comentator la Eurosport şi la numeroase alte televiziuni internaţionale, conduce în Franța, de peste două decenii, o academie de tenis recunoscută pe plan mondial. În Coach-ul, o carte extrem de personală, Patrick Mouratoglou vorbește despre pasiunea sa pentru tenis, dar şi despre colaborările cu unii dintre cei mai importanţi tenismeni ai planetei. Sprijinindu-se pe experienţa personală, el explică principiile metodei pe care a omologat-o, pentru a permite fiecăruia dintre noi să-şi exploateze pe deplin potenţialul.

Coach-ul face parte din seria de biografii memorabile Victoria Books, și a apărut cu sprijinul Erste Asset Management.

Despre autor:

Patrick Mouratoglou s-a născut în Franța. Este antrenor de tenis şi consultant sportiv de televiziune. În 1996, a fondat propria şcoală de tenis, Mouratoglou Tennis Academy.

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 15-17 aprilie 2011

Delia Marc

Filme noi pe Netflix în septembrie 2022

Jovi Ene

„Profesorul de vioară” – un film necesar pentru Brazilia

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult