Stiri

Editura Polirom la Gaudeamus 2011

aproximativ 1.000 de titluri, dintre care peste 400 sint noutati – volume semnate de Orhan Pamuk, Jeffrey Eugenides, Cristian Tudor Popescu, Alex. Leo Serban, Marta Petreu, Mircea Mihaies sau Daniel Cristea-Enache
trei noi proiecte initiate recent: colectia „Filosofie contemporana” (coordonator: prof.univ.dr. Mircea Dumitru) / o noua serie de autor „Salman Rushdie” (editie paperback) / o noua serie de autor „David Lodge” (volume in editii print si eBOOK)
lansari de carte / sedinte de autografe / „lectie deschisa” despre cartile digitale / moment aniversar Colectia „Biblioteca Polirom – 888 de titluri” (conferinta de presa si cocktail)
15-20% reducere pentru toate titlurile / promotie speciala: peste 200 de titluri (literatura romana si universala) la pretul de 9,99 lei
Programul evenimentelor, aici.

O oferta impresionanta ii asteapta la standul Editurii Polirom pe vizitatorii editiei de anul acesta a Tirgului International de Carte Gaudeamus – aproximativ 1.000 de titluri prezente la stand, dintre care, peste 400 sint noutati.

Editia in print a micro-romanului Litera din scrisoarea misterioasa, singura carte de proza scrisa de regretatul Alex. Leo Serban (completata, fata de eBOOKul lansat in septembrie, de o „incercare de portret” de Horia-Roman Patapievici), este cu siguranta una dintre cartile-eveniment ale editiei de anul acesta a Tirgului Gaudeamus.
Dintre titlurile aparute de curind in domeniul literatura romana, Matei Brunul, cel mai recent roman al lui Lucian Dan Teodorivici, este de asemenea unul dintre cele mai asteptate volume care vor fi lansate in cadrul evenimentelor de la Romexpo.

Spre deosebire de anii trecuti, evenimentele dedicate traducerilor din literatura universala vor fi grupate anul acesta in cadrul unui moment aniversar: Colectia „Biblioteca Polirom – 888 de titluri” (conferinta de presa si cocktail). Volumul Istanbul – mult-asteptata carte memorialistica a lui Orhan Pamuk, Intriga matrimoniala – primul roman al lui Jeffrey Eugenides, dupa bestsellerul Middlesex, „Cartea anului 2011: neasteptata, captivanta si magnific construita!” (The New York Times Book Review), Solar – cel mai recent roman al lui Ian McEwan sau noua traducere din Ilf si Petrov, 1001 de zile sau Noua Seherezada – o calatorie revigoranta in lumea paradoxurilor, a viselor si a burlescului, acestea sint doar citeva dintre noutatile pe care colectia „Biblioteca Polirom” le propune cititorilor la Gaudeamus 2011.

Cristian Tudor Popescu va fi prezent la tirg intr-o altfel de ipostaza: aceea de autor al unui studiu despre filmul autohton, Filmul surd in Romania muta. Politica si propaganda in filmul romanesc de fictiune (1912-1989) – o remarcabila radiografie, minutios documentata.
Si scriitoarea si eseista Marta Petreu va lansa o carte inedita la Gaudeamus: De la Junimea la Noica. Studii de cultura romaneasca, un nou volum dedicat controversatului trecut interbelic, o invitatie la regasirea normalitatii critice.
Pe lista titlurilor importante apartinind domeniului nonfiction care vor fi lansate la tirg se numara si: Rumanii fericiti. Vot si putere de la 1831 pina in prezent de Cristian Preda, Istoria crestinismului de Diarmaid MacCulloch, Noul cinema romanesc. De la tovarasul Ceauşescu la domnul Lazarescu – volum coordonat de Cristina Corciovescu si Magda Mihailescu, Adevarul. Calauza ratacitilor de Simon Blackburn.
Mircea Mihaies, avindu-l invitat special pe Horia-Roman Patapievici, va lansa la Gaudeamus doua volume: cea mai recenta carte a sa – Ultimul Judt – si volumul memorialistic Cabana memoriei de Tony Judt, in cadrul unui eveniment special dedicat lui Judt, unul dintre cei mai importanti ginditori de la  finalul secolului XX si inceputul secolului XXI.

In intervalul ce ne desparte de cel mai recent tirg de carte, cel din vara, Editura Polirom a initiat trei noi proiecte: colectia „Filosofie contemporana” (coordonator: prof.univ.dr. Mircea Dumitru) – de interes atit pentru studentii de la facultatile de filosofie, cit si pentru publicul larg: lucrari de referinta ale corifeilor domeniului, dar si introduceri tematice si sistematice in marile domenii ale filosofiei contemporane, scrise de reputati filosofi de orientare analitica / seria de autor „Salman Rushdie” (editie paperback) / o noua serie de autor „David Lodge” (volume in editii print si eBOOK).

La Gaudeamus 2011, va fi lansata si colectia de carti digitale a editurii (un proiect realizat in colaborare cu Elefant.ro). Cei prezenti la evenimentul de la Romexpo vor avea ocazia sa citeasca e-BOOK-uri pe dispozitive de lectura puse la dispozitie de Elefant.ro.

Tirgul International GAUDEAMUS – Carte de invatatura, editia a 18-a are loc in perioada 23-27 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

Articole similare

Fragment în avanpremieră: ”Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial”, de Alin Ciupală

Jovi Ene

Concurs: Câștigă trei cărți ”Kinderland”, de Liliana Corobca, oferite de Editura Cartea Românească! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

MANK | Trailer oficial | Netflix

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult