Editorial Recomandat

Un atlas literar al Irlandei [infografic]

MPe 17 martie, a fost cea mai importantă zi din an pentru irlandezi, ziua când îl sărbătoresc pe Sf. Patrick. O sărbătoare dedicată întregii culturi irlandeze. Au fost câteva zile în care toată lumea a trimis mesaje colorate verzi, s-au îmbrăcat cu însemne verzi și cu nelipsitul trifoi și s-a băut multă bere Guiness. Este și singura zi în care Biserica Catolică din Irlanda acceptă să se mănânce carne, deși de obicei sărbătoarea națională pică în Postul Paștelui.

Drept pentru care dedicăm infograficul săptămânii Irlandei, locuitorilor săi și marii culturi care s-a născut pe acele meleaguri. Irlanda a avut și a dăruit lumii o serie de autori foarte valoroși, plecând de la James Joyce și W.B. Yeats, poate cei mai cunoscuți dintre ei. Acești scriitori și-au transpus în opera lor plăcerea de a trăi într-o țară atât de frumoasă ca Irlanda.

Infograficul chiar aceasta prezintă: câțiva dintre cei mai buni scriitori ai Irlandei și câteva dintre scrierile lor, în care au evocat anumite locuri și peisaje ale țării natale. Printre ei, James Joyce cu ”Oameni din Dublin”, carte recenzată de curând pe blogul nostru.

literaryireland

Sursa: Electricliterature.com.

Articole similare

Teatru: Mizerabilii la UNATC

Delia Marc

Impresii irlandeze (1): Dubliners. Chipuri şi situaţii în Dublin

Codrut

Realitatea poate fi mult mai îngrozitoare decât orice ficțiune: Top 5 filme despre DID – Dissociative Identity Disorder

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult