Editorial

Show must go on! – CineConcert-ul ”Eforie Colorat”

The Pub Universității a găzduit sâmbătă, 26 februarie, CineConcert-ul „Eforie Colorat comes to Bucharest”. Într-un context nu tocmai favorabil, datorită situației pe care o cunoaștem cu toții, seara s-a dovedit a fi o oază de relaxare pentru cei prezenți în număr foarte mare pentru a-i asculta pe artiștii care au susținut un concert acustic de excepție: Sidonia Doica (voce) și RostaMan (chitară).

Cei doi au interpretat o serie de piese foarte cunoscute, din repertoriul internațional, începând cu o melodie din coloana sonoră a filmului A star is born (regia: Bradley Cooper). Fiecare piesă a fost însoțită de un colaj video cu scene din filme, iar lista a continuat cu Bond 25 – No Time to Die (regia: Cary Joji Fukunaga), Cadiillac  Records (regia: Darnell Martin) și Etta James – I’d Rather Go Blind, Armageddon (regia: Michael Bay) și Aerosmith: I don’t wanna miss a thing, Pulp fiction (Quentin Tarantino) și Dusty Springfield – Son of a Preacher Man, Moulin Rouge (regia: Baz Luhrmann) și The Police – Roxanne, House on Haunted Hill (regia: William Malone) și Eurythmics – Sweet dreams, Bohemian Rhapsody (regia: Bryan Singer, Dexter Fletcher), Christiane F. (Uli Edel)  și The Beatles – Let it be,  Queen – Show must go on. Publicul a cântat alături de Sidonia și RostaMan, iar concertul, care a durat puțin peste 90 de minute, s-a dovedit un veritabil regal muzical. Favoritele mele au fost: Son of a Preacher Man, Sweet dreams și Show must go on. Chapeau bas!

EFORIE COLORAT reprezintă cel mai complex proiect al Asociației Forumul Artelor Vizuale. Grădina de Vară Cinemascop, o ruină remarcabilă, capabilă să reactiveze comunitatea din punct de vedere social, cultural și educațional, vorbește despre importanța nevoii de conștientizare a patrimoniului cultural național și a spațiilor culturale abandonate din România. Eforie Colorat este un proiect pe termen mediu-lung ce înglobează o serie rezidențe artistice, realizarea de filme documentare, dar și un program de cercetare, documentare și arhivare care are ca scop evidențierea și valorificarea potențialului istoric, cultural și turistic al localității Eforie Sud, prima stațiune de pe litoralul românesc.

Inițiatorii proiectului, artistul Emil Cristian Ghiță și cineasta Alexandra Dumitrescu, prezenți și ei la concertul din The Pub, au spus câteva cuvinte despre obiectivele și evenimentele pe care le-au pregătit pentru noua ediție Eforie Colorat – Grădina de vară Cinemascop 2022, și au invitat publicul să participe și să se implice activ. Proiectul are ca obiectiv să mențină Grădina de vară disponibilă publicului pe toată durata sezonului estival (90 de zile), facilitând astfel accesul la cultură și valorificarea spațiului la potențial maxim prin organizarea de proiecții de film, spectacole de teatru, expoziții de artă contemporană, tururi despre istoria orașului, concerte, workshop-uri, dezbateri și alte programe culturale.

Mulțumesc tare mult pentru invitație și mult succes! Ne vedem la Eforie!

https://eforiecolorat.ro/

Articole similare

Istoria filmelor cu zombi

Jovi Ene

Ce verificări medicale trebuie să facem de-a lungul vieții?

Jovi Ene

Măștile nemuririi: ”Nemurirea”, de Milan Kundera

Carmen Florea

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult