Editorial

Maniere!!!

In relatia cu ceilalti oameni, in societate, traim si actionam conform unui cod al bunelor maniere.

Un om manierat este un om care se respecta deopotriva pe el si pe ceilalti si interactioneaza in conformitate cu niste reguli simple de politete si de conduita.

Acest cod si regulile sale ni le insusim copii fiind, in familie – de la bunicii si parintii care ne instruiesc cu iubire si blandete, dar si cu fermitate si continuam apoi la scoala, unde dascalii completeaza invatatura noastra de acest gen.

Aceasta daca avem norocul unei familii si unor dascali care au ce ne invata!

Daca nu ne aflam in aceasta situatie, avem propriul arbitru, propria dorinta de a ne insusi acest cod al bunelor maniere, la orice varsta, pentru a nu ne face de ras in societate si a deveni persoane respectate si placute.

Am urmarit la televizor, ceremonia de investire a noului Cabinet al Primului Ministru Mihai Razvan Ungureanu.

Numai cativa dintre ministri au revenit la locurile lor din aliniament, dupa strangerile de mana ale Presedintelui tarii. Presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, ocolindu-l pe Presedinte prin spatele sau. Ceilalti i-au taiat fata!

O sa mi se spuna ca “eh, ce conteaza”! Da, poate ca nu conteaza foarte mult, dar spune ceva! Spune ceva care s-ar putea sa conteze! Pentru mine, cel putin.

Articole similare

Top 10 – Filmele anului 2020

Dan Romascanu

Top 10 cărți despre epidemii globale

Dan Romascanu

Fragment din ”Regele se-nclină și ucide”, de Herta Müller

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult