Editorial Recomandat

Lansări f, sefe și conexe la Gaudeamus 2015

danut-ungureanu_marian-truta_mineral_lat1024pxÎn urmă cu mai mulți ani majoritatea jucătorilor de pe piața de carte sefe au căzut de-acord ca, din acel moment, ziua de sâmbătă a Gaudeamusului sau Bookfestului să devină ziua sefe în care să se concentreze toate lansările pentru a da posibilitatea fanilor veniți din afara Bucureștiului să poată participa la toate. O vreme a funcționat, dar – de vreo 2-3 ani – s-au schimbat lucrurile. Lansările au migrat spre zilele de vineri și duminică din lipsă de interval orar dedicat și chiar au început să se suprapună câte 2-3-4 sâmbăta. Culmea! Majoritatea sunt volume de autori români – să mai zică cineva că ducem lipsă de scriitori. 😉

Vineri, lucrurile sunt destul de calme. Valul lansărilor începe la 17:30, la Tracus Arte, cu Fermierul virtual al lui Eugen Lenghel, urmat la 18:00 de Omul-fluture al cuplului de plume Teodora Matei & Lucian Dragoş-Bogdan și la 18:30 Rămășițele viselor de Liviu Surugiu.

Tot de la 18:30, la Herg Benet, prolifica Anna Vary (Cristina Nemerovschi) lansează Alexandra (UVT #3), iar de la 19:00, tot acolo, Flavius Ardelean va fi prezent cu Scârba sfântului cu sfoară roșie (Miasma #1).

Sâmbătă, șirul lansărilor începe de la 12.00 la Herg Benet cu Zona Zero de Lavinia Călina, urmată la 12:30 de Capcana (Rephelimii #2) – Simona Stoica și la 13:30 de Ștefan Bolea cu Caietul psihopatului.

Începând cu ora 14:00 preia ștafeta editura Nemira și vor sparge gheața veteranii Marian Truță & Dănuț Ungureanu cu Mineral, continuarea fenomenului Vegetal de anul trecut (ei promit la anul să încheie trilogia cu un al treilea volum – vom vedea, vom citi). La 14:30 se va lansa Almanahul Anticipația, iar la 15:00 noutățile din Colecția Nautilus SF.

HaiganuDar deja de la 14:30 încep suprapunerile: Crux Publishing lansează antologia Metamorfoze – Clasici ai literaturii fantastice, iar la 15:00 Delirul încapsulat (Cartea cu scoarțe de argint, ferecate #1) de Florin Pîtea. Tot la 15:00, Tritonic lansează Instabilitate cuantică de Eugen Lenghel.

La 15:30  În sângele tatălui de Ciprian Mitoceanu la Crux Publishing

Uneori, când visez… de Lucian Dragoș-Bogdan – Tritonic 

16:00      Va trebui să mă împart (câte 10 minute între lansările a doi foarte buni prieteni Marian Coman cu Haiganul. Fluviul șoaptelor la HAC!BD și Dănuț Ungureanu cu Viața și faptele haiducului Tănase Vlăsia la Tritonic). De ce câte 10 minute? Pentru că trebuie să ajung la propria lansare de la 16.30 la Editura Paladin, dar revenim mai jos. Evident că nu o să am cum să bifez și Regii timpului – Laura Nureldin (Herg Benet) sau Theoria – Ștefan Bolea (Crux Publishing) care-s tot de la 16:00.

tanase_vlasiaLa 16:30, vă invit la Editura Paladin unde voi prezenta Calea Regilor – Brandon Sanderson, iar prietenul Florin Stanciu Marțianul – Andy Weir. Alături de noi vor mai fi Iulia Anania și Michael Hăulică.

Tot la 16:30, Crux Publishing lansează Pangeea, toamna – Răzvan T. Coloja.

La 18:00, Neverland – Radu Găvan (Herg Benet) și Ultima privire (DdM #4) – Adina Speteanu (Tritonic).

La 19:15, Millennium Books cu dublă lansare Aşteptând-o pe Sara & Dincolo de orizont, Michael Haulică (autor & editor).

Duminică, la 12:00, Editura Art ne răsfață copiii cu Harry Potter 1 & Cronicile din Narnia #1 & O istorie secretă a Ţării Vampirilor. Cartea Pricoliciului – un mix JK Rowling/ CS Lewis.

La 13:00, Nemira lansează Marte de Foc – Antoinette Wornik, iar la 14:00, Ghidul astronautului pentru viața pe Pământ – Chris Hadfield.

La 16:00, Opere complete (vol II & III) ale regretatului Mihail Grămescu la Tracus Arte.

Cam asta e pentru 2015! Ne vedem la anul, spor la citit!

FSF

Articole similare

Cele mai populare genuri de cărți din toate timpurile [infografic]

Jovi Ene

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în noiembrie 2020

Jovi Ene

Volumul 3 al trilogiei 1Q84 a lui Haruki Murakami a sosit astazi din tipografie

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult