Editorial Recomandat

Istoria lui Superman și viitorul Man of Steel

Man-of-Steel-poster2-610x904Scriam acum ceva timp despre cele mai așteptate filme cu supereroi și vedeam acolo Man of Steel doar pe locul 6, la mare distanță de nebuniile Iron Man 3, care abia a avut lansarea, și The Avengers 2. Iar pentru cel care nu este neapărat fan sau pentru cel care privește filmele doar de plăcere și nu este tot timpul la pas cu noutățile din cinematografie, Man of Steel nu înseamnă nimic sau aproape nimic, doar un titlu ca oricare altul.

Totuși, nu este așa: Man of Steel este următorul film din franciza Superman, care ne va spune povestea copilăriei celui care va devenit Superman. Chiar dacă numele nu va conține și supranumele eroului (după părerea mea, o greșeală), este tot o parte a francizei, fără îndoială, una care, așa cum se spune în infograficul de mai jos, a stat în permanență sub semnul schimbărilor.

Așa că vă invit să priviți și să citiți cum s-a schimbat, cum s-a dezvoltat istoria lui Superman din anii 1930 până în 2013, cu puțin timp înainte de apariția Man of Steel (premiera în SUA pe 14 iunie, iar în România pe 21 iunie 2013).

Sunt câteva lucruri interesante, lucruri care mi-au atras atenția, cum ar fi: Jerry Siegel și Joe Shuster au creat inițial un personaj negativ din Superman, care își folosea puterile pentru a teroriza la propriu infractorii, dar în scurt timp l-a transformat într-un erou. De altfel, povestea a fost respinsă de 17 publicații înainte ca cei doi să aibă succces; prima poveste a fost publicată în Action Comics în 1938; inițial avea puterea de a sări, iar în anii 1940 a apărut pentru prima dată puterea de a zbura; prima apariție la televiziune a avut loc în 1952, într-un serial, iar Superman era interpretat de George Reeves; primul film apare în 1971, cu Christopher Reeve în rolul principal (și filmul care ne-a făcut fani ai supereroului), etc.

Pentru fanii supeeroilor, informații esențiale, un infografic obligatoriu:

Superman

Sursa: Visual.ly.

Articole similare

Fragment în avanpremieră: ”Intelighenția basarabeană azi”, de Vasile Ernu – Nici eroi, nici trădători. Despre Basarabia, comunism, ascensoare sociale, Unire sau un nou proiect de țară

Jovi Ene

Filme, cărţi şi câteodată fotbal: 25 iunie 2014

Jovi Ene

Oițele vor vopsi Bucureștiul în roz

Ionut Banuta

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult