Editorial Recomandat

Cheveu (2010)

Competitia Festivalului Internationat de Film NexT 2011
CHEVEU / HAIR / PAR
Franta –  2010 – 18’
Scurt metraj de Julien Hallard
Produs de Les Films VELVET
Scenariul: Julien HALLARD
ProducatorFrédéric JOUVE
Imaginea: Isabelle DUMAS
Muzica: Charlie O
Distributia: Franc Bruneau, Jean-Pierre Becker, Julie Delarme, Mathew Bond

Premii: Mention Spéciale du Jury (Altkirch) / Prix du Public (Paris)

Cu vreo trei saptamani in urma, de la o tigara care a avut pe la mijlocul ei o aglomerare ciudata de materie care s-a aprins cu flama, mi-a luat foc parul din jurul fruntii. Arsura pe piele, parul decimat, miroseam ca un purcel parlit. Suferinta fizica si psihica…mai ales psihica…cum sa ies in lume? Ei, dar lucrurile se rezolva, in timp si si cu rabdare si cu constiinta faptului ca intotdeauna e loc „de mai rau” 🙂

Acest film, Cheveu este un eseu despre realitati intradevar grave si ireparabile in viata, in fata carora primele semne ale calvitiei unui barbat si angoasele sale psihice privind viitorul  de muzician sex-symbol a la Mick Jagger, sunt simple probleme  carora personajul intelege ca trebuie sa le faca fata.

Mai mult nu va spun, este un film pe care trebuie sa il vedeti, data fiind emotionanta lui profunzime condensata in numai 18 minute.

Julien Hallard s-a nascut in 1974 si a debutat in cariera cu un proiect de anvergura: intre 2003 si 2004 a realizat o trilogie de scurt metraje avand ca subiect New Yorkul, selectionat la o serie de festivaluri prestigioase, printre care cele de la Locarno si de la Venetia.

Un interviu cu Julien Hallard.

 

Articole similare

Filme în care Tom Cruise a strălucit ca o stea

Jovi Ene

Despre sinucidere. Discurs asupra mortii liber alese, de Jean Améry

Delia Marc

A fi sau a nu fi singur? – Premières solitudes (2018) la Festivalul Filmului Francez 2019

Carmen Florea

2 comments

Delia Marc 7 aprilie 2011 at 21:28

Azi am revazut filmul la Scala!Superb!

Reply
Cristian F. 9 aprilie 2011 at 13:14

Pare interesant, dar nu-l gasesc pe internet!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult