Editorial Recomandat

Cele mai bune 50 filme de animație din toate timpurile [infografic]

2014-animation-moviesSunt timpuri foarte bune pentru filmele de animație, acestea făcând de ceva ani încasări foarte mari, umplând topurile de gen. Nu numai copiii sunt ”de vină”, ci faptul că acum, după o perioadă de stagnare care s-a terminat la începutul anilor 1990, animațiile atrag în cinematografe nu numai pe cei mai tineri, ci și pe adulți, atrași de povești sau de ingineriile specifice noului val de cinema (3D, în primul rând).

Desigur, fiecare dintre noi are niște preferințe și în privința animațiilor, dar infograficul săptămânii tratează acest subiect luând în calcul câteva medii (desigur unele dintre ele subiective, dacă privești la nivel individual) ale rating-urilor de pe IMDb și Rotten Tomatoes, precum și încasările totale. Care sunt, prin urmare, cele mai bune 50 de filme de animație din toate timpurile?

Topul începe cu Toy Story 2, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Inside Out, Toy Story 3 și Up, pe primele cinci poziții. Discutabil de la început, nu?

Poate ar trebui să faceți propriul top și să ne scrieți despre acesta în comentarii. Până atunci, vă invităm să îl parcurgeți cu atenție pe cel de mai de jos și să citiți despre majoritatea filmelor, în recenziile noastre asupra animațiilor. Sau un alt infografic, aici.

the-top-50-animated-movies-of-all-time_55cc402b52fa3_w1500

Sursa: Visual.ly.

Articole similare

Top 10 filme despre trenuri și gări

Dan Romascanu

Fotoreportaj din Eire/Republica Irlanda (I)

Codrut

Fragment din ”Turma păstorului mut”, de Marius Oprea

Jovi Ene

2 comments

Bookish 8 septembrie 2015 at 15:14

101 Dalmaţieni şi Frumoasa şi Bestia au fost preferatele mele în copilărie. Mă mir că nu au inclus şi Ice Age în top.

Reply
Jovi 8 septembrie 2015 at 15:17

Așa este, Ice Age a fost una dintre seriile mele preferate, cred că am văzut prima parte de cel puțin 5 ori.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult