Editorial

7 filme din 2021 care nu mai trec prin cinematografe și se lansează direct prin streaming

În 2020, giganții Universal, Sony și MGM au fost nevoiți să amâne pentru anul acesta lansarea filmelor lor, inclusiv Fast and Furious 9, Ghostbusters: Afterlife și noul James Bond, pe când cei de la Disney au optat pentru un mix de prezentare în cinematografie și streaming cu Mulan, Raya și Ultimul Dragon și Cruella. În timp ce pentru unele filme s-a găsit o modalitate de a fi lansate atât în cinematografe, cât și pe o platformă de streaming, nu toate au avut acest privilegiu.

În prezent, unele studiouri renunță la cinematografe și aleg fără nicio ezitare streaming-ul. Există o varietate de motive pentru a opta direct pentru streaming. Unele studiouri cu un palmares mare de filme își dau seama că nu au o fereastră de lansare disponibilă și preferă să-și reducă pierderile prin vânzarea titlurilor către astfel de servicii. Altele sunt pur și simplu atrase de ofertele atractive ale Netflix și Amazon Prime Video. Streaming-ul este benefic și pentru alte industrii. A ajutat oamenii să asculte mai multă muzică decât oricând și acum este mai ușor pentru artiștii în devenire să-și facă muzica cunoscută. În zona de gaming, prin streaming „vei putea să îți împărtășești dragostea pentru jocuri, să întâlnești alți oameni cărora le plac aceleași lucruri și, de ce nu, te și poți mândri puțin cu potențialul tău”, spune Nina Freeman, dezvoltator de jocuri și streamer Twitch. Datorită oportunităților oferite de streaming, Keith Becker, un jucător profesionist de poker, a întâlnit o comunitate puternică în Pennsylvania. Platforma de streaming aleasă i-a permis să-și întâlnească publicul, un public pentru care este recunoscător și pe care speră să-l întâlnească în curând. În special, sesiunile de râs de pe chat sunt ceea ce îi place cel mai mult la streaming, ajutând la stabilirea unor conexiuni puternice.

În Infinite, care a avut lansarea pe 10 iunie, Mark Wahlberg joacă rolul unui om bântuit de amintiri pe care nu le recunoaște. Numit el însuși un „Infinit”, personajul a trăit mai multe vieți în trecut și face parte dintr-un grup secret de războinici care încearcă să salveze omenirea chiar de un membru al lor. În regia lui Antoine Fuqua, omul din spatele The Equalizer, The Magnificent Seven și Southpaw, Infinite este difuzat de Paramount +.

Amplasat într-un frumos oraș de pe litoral, pe Riviera Italiană, Luca este o poveste coming-of-age despre un tânăr care are parte de o vară de neuitat, plină de înghețată, paste și plimbări nesfârșite cu scuterele. Acesta împărtășește toate aventurile cu un prieten devenit foarte apropiat, dar toată distracția este amenințată de un secret profund: prietenul este de fapt un monstru marin dintr-o altă lume care există chiar sub suprafața apei. Realizat de Disney și Pixar, Luca se alătură unui număr de filme din același registru, cum ar fi Soul, câștigător de Oscar, Toy Story, Inside Out și Onward, fiind difuzat pe Disney+.

Avându-l în rolul principal pe Chris Pratt, The Tomorrow War este un film de acțiune științifico-militar american, care urmărește un om pregătit să lupte într-un război viitor în care soarta umanității se bazează pe capacitatea de a-și confrunta trecutul. The Tomorrow War este regizat de Chris McKay. McKay a lucrat anterior la ambele filme The Lego Batman și a fost recent anunțat că va regiza Nightwing. Nu este exclus ca regizorul să fi influențat acțiunea din noul film cu stilul său „Batman-esc”. The Tomorrow War este disponibil pe Amazon Prime.

Tot pe această platformă, pe data de 17 septembrie, va fi lansat Everybody’s Talking About Jamie, un film despre un tânăr care iese din tipare. În loc să urmeze o carieră tradițională, acesta visează să devină drag queen. Susținut de mama sa iubitoare și de prietenii uimitori, Jamie depășește obstacolele de orice tip pentru a ieși din întuneric, direct în lumina reflectoarelor. Filmul-musical este o adaptare pe ecran a popularului musical reprezentat pe scenele teatrului londonez Apollo. În rolul principal este Max Harwood, iar regizorul este Jonathan Butterell.

Adaptarea muzicală realizată de Sony, a clasicului basm Cenușăreasa o înfățișează pe cântăreața Camila Cabello ca pe un orfan care dorește să-și întâlnească prințul fermecător. Billy Porter este nașul zână pe nume Fab G, iar Idina Menzel joacă rolul mamei vitrege malefice, Vivian. Prin aceste nume schimbate, Cinderella sugerează că nu va fi o repovestire 100% și poate veni cu diverse alte schimbări pe parcurs. Gazda noii versiuni a basmului este Amazon Prime.

Articole similare

10 cărți (de la 10 edituri) de cumpărat de la Bookfest 2017

Jovi Ene

Top 3 documentare noi Netflix bune de privit în această toamnă

Corina Moisei-Dabija

Aniversarea, de Bill Macllwraith

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult