Stiri

DELISHOW – Fashion and Culinary Mash-up

ww264Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența designerului vestimentar Florentina Giol la evenimentul „DELISHOW – Fashion and Culinary Mash-up” – White Night Europa, 25 iunie 2015.

Evenimentul „DELISHOW – Fashion and Culinary Mash-up” va aduce împreună creatori de vestimentație și de artă culinară, într-un eveniment dedicat Europei și Israelului, organizat în Rothschild Plaza 1, Tel Aviv, între orele 20:30-24:00. Vor participa creatori din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Grecia, Lituania, România, Slovenia și Israel.

În cadrul acestuia, Florentina Giol (România) și Tamar Branitzky (Israel) vor colabora pentru realizarea unui proiect de design vestimentar.

Evenimentul este organizat de Primăria Tel Aviv – Yafo în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene, ambasade și institute culturale ale statelor europene în Israel.

Florentina Giol a absolvit Universitatea de Artă din București în anul 2000. Locuiește la Brăila și lucrează în propriul atelier de creație vestimentară. Împreună cu alți tineri creatori din România, organizează și participă la evenimente și târguri internaționale de design vestimentar în cadrul grupării „Band of Creators”. Detalii suplimentare: http://www.florentinagiol.ro/.

Bucatari si designeri israelieni și europeni din opt state membre UE (Franța, Belgia, Austria, Portugalia, Lituania, Grecia, România și Republica Cehă) vor pregăti feluri de mâncare create în comun și le vor prezenta intr-un spectacol de moda cu articole create special pentru eveniment. Delishow se va încheia cu o petrecere – mash-up cu standuri de alimente și un bar care funcționează pe tot parcursul nopții în jurul locului de desfășurare a evenimentului.

O scena mare, cu o bucătărie deschisă și un podium special vor fi construite pe Rothschild 1 Plaza pentru folosinta bucătarilor , designeri și modelelor . Întreaga activitate etapă va fi filmata și inregistrata , inclusiv interviurile în direct pe scenă, cu bucătari și designeri . Feluri de mâncare mixte vor fi pregătite de catre patru perechi de bucătari israeliano- europeani . Designeri de moda vor lucra cu fiecare pereche de bucătari pentru a crea un articol de modă inspirat de produsul gastronomic realizat în comun .

Participanti:

  • Bucatarul israelian Yair Yossefi de la Restaurantul Brut din Tel Aviv colaboreaza cu bucatarul francez Guillaume Delage de la restaurantul Jadis din Paris. Designerul israelian Zohar and Vered Blanc (“Stella and Lori”) face echipa cu cei doi bucatari si lucreaza impreuna la acelasi concept.
  • Bucatarul israelian Rima Olvera de la restaurantul the Oasis din Tel Aviv colaboreaza cu bucatarul portughez Diogo Caldas.
  • Bucatarul israelian Tomer Niv de la bucataria Rama colaboreaza cu bucatarul austriac Philipp Inreiter. Designerul israelian Nataly Elyan (“Naftul”) face echipa cu cei doi sefi bucatari si lucreaza impreuna pe acelasi concept.
  • Bucatarul israelian Orel Kimchi de la restaurantul Popina din Tel Aviv colaboreaza cu bucatarul belgian Davy De Pourcq de la restaurantul Volta din Gent. Designerul Lithuanian Zydrune Grigonyte (Zidra”) face echipa cu cei doi bucatari si lucreaza pe acelasi concept.

In plus, patru perechi israelo-europene de designeri colaboreaza de asemenea si vor prezenta creatiile lor comune intr-un show care va avea loc in timpul evenimentului.

  • Designerul israelian Nili Ben Simon colaboreaza cu designerul de incaltaminte grec, Elvira Panagiotopoulou
  • Designerul israelian Inbar Shapira colaboreaza cu designerul designerul francez Sam Tepper
  • Designerul israelian Tamar Branitzky colaboreaza cu designerul roman Florentina Giol
  • Designerii israelieni Shimon Ezekiel si Zohar Kalev (Two Tone) colaboreaza cu designerul ceh Josefina Bakosova

Articole similare

Filmele de animație ale anului vin la Anim’est, în secțiunea Mozaic

Jovi Ene

Peste 40 de evenimente pentru copii si adolescenti la Bookfest Junior 2016 (1 iunie – 5 iunie)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (2 – 8 martie 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult