Stiri

Confessing Senegal, proiecție de documentar și seară de povești cu Sori Țigăeru

14 noiembrie 2017, ora 19.00, la Journey Pub (in Piata Romană, str. George Enescu nr. 25)

FB:   https://www.facebook.com/events/283670468791504/?active_tab=about

Confessing Senegal

O nouă călătorie înseamnă o nouă seară de povești. Pe 14 noiembrie 2017, ora 19:00, la Journey Pub & More (Strada George Enescu nr. 25), va avea loc proiecția documentarului “Confessing Senegal”, realizat de Sori Țigăeru în urma călătoriei pe coasta de vest a Africii.

Alături de obișnuitele povești nomade, vor fi proiectate și imagini cu un puternic impact vizual. Fotografiile vor trezi emoțiile privitorului care, altminteri, este obisnuit cu imagini blânde și călduroase. Adesea considerat de către vest europeni ca fiind o bună destinație de vacanță, Senegalul sau “Tărâmul sărutat de soare”, are pregătite câteva surprize pentru cei cutezători.

Trailer Confessing Senegal: https://vimeo.com/239802209

Pe www.haicusori.com scriu despre ceea ce văd, ceea ce trăiesc şi ceea ce simt. Treaba devine haioasă atunci cand mi se cere să scriu despre mine. Eu sunt suma tuturor experienţelor prin care trec. Sunt o tipă jovială, aventuroasă şi atât de sinceră. După călătoriile pe celelalte continente, de unde am adus, conform obiceiului, povești demne de a fi împărtășite, de această dată expediția în Africa a început să ia formă atunci când am găsit câteva bilete de avion cu un preț de nerefuzat către Senegal. Practic, aveam șansa de a merge în Africa neagră la prețul unui city break European. Și când spun “șansa” vreau să transmit că acesta este și răspunsul la întrebarea “De ce Senegal?”, ideea că puteam să descopăr o cultură pe care nu o mai întâlnisem până acum.  Primul impact a venit și el rapid, unul de natură emoțională mai mult decât vizuală, chiar imediat după ce am aterizat, pe aeroport, atunci când a trebuit să schimb bani, în fața unei dube, înconjurată de câțiva senegalezi curioși și cel puțin vigilenți. Curiozitatea specifică lor m-a însoțit de-a lungul întregii călătorii. Posibil chiar ca aceasta să fie una dintre caracteristicile pronunțate ale senegalezilor, în general. Pentru că oriunde m-aș fi aflat, oamenii te întrebau de sănătate sau cum îți este ziua, te invitau la conversație sau poate chiar la mai mult.  Caracteristică vizibil accentuată și în Gambia, sora mai mare și dusă la școală a Senegalului. Zonă turistică și, așa cum ni s-a spus la graniță: “Welcome to the smiling coast of Africa!”. Aveam să aflu mai târziu explicația pentru zâmbetul lor continuu.  Sunt câteva capitole   pe care doresc să le ating, unele mai delicate față de ce auzim deobicei. Cum și expediția în aceste două țări a reprezentat un cumul de lucruri diferite între ele, unele mai ușor de digerat decât altele. Cam așa ar trebui să fie o călătorie. Cu experiențe care să îți rămână în memorie și, mai ales, în suflet, tocmai pentru însemnătatea și calitatea lor.

 Sori Țigăeru / www.haicusori.com

 Organizator: www.haicusori.com * Participarea la eveniment se face pe bază de donație sugerată de 15 lei. Toate fondurile reprezintă susținerea producției documentarului.

  Parteneri media:  CANON, Literatura pe Tocuri, Filme Cărți, Gratuitor, URBAN ThInGs, bookblog.ro, Orașul Vorbește, RADIO GUERRILLA, România Pozitivă.ro, URBAN.RO, Pierdut prin lume, MUNTEANU.

  Rezervari: Pentru o eleganta acomodare in sala, participantii la eveniment sunt rugati sa faca o scurtă rezervare telefonică la numarul 0752 285 286 – Journey Pub & More.

Articole similare

Tony Curtis (1925-2010)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (27 februarie – 5 martie 2017)

Jovi Ene

Recolta, de Jim Crace, romanul câștigător al prestigiosului International IMPAC Dublin Literary Award 2015

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult