Stiri

Don Pasquale Live HD Met Opera New York

Seria The Met: Live in HD continua la The Light Cinema Liberty Center cu Don Pasquale, comedia bel canto a lui Donizetti sub bagheta maestrului James Levine. Opera va fi transmisa in direct prin satelit in cinematografe din intreaga lume si la The Light Cinema Bucuresti: Sambata, 13 noiembrie, ora 20:00.

In rolurile principale ii puteti vedea pe Anna Netrebko acompaniata de Matthew Polenzani, Mariusz Kwiecien si John Del Carlo.

Don Pasquale (John Del Carlo) este un burlac varstnic care planuieste sa se casatoreasca si sa aiba un mostenitor pentru a-l dezmosteni pe nepotul sau rebel, Ernesto (Matthew Polenzani). Doctorul lui Pasquale, Malatesta (Mariusz Kwiecien), a aranjat printr-o conspiratie mariajul lui pentru a-i obtine lui Ernesto mostenirea cu ajutorul viclenei Norina (interpretata de Anna Netrebko) care spera sa-l castige pe Ernesto pentru ea.

Tarif: 60 lei
Biletele se mai pot achizitiona doar de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center
Sezonul 2010 – 2011 Met Opera New York Live HD va continua la The Light Cinema cu urmatoarele spectacole:
Sambata, 11 decembrie 2010, DON CARLO (19:30) – Regizorul Nicholas Hytner isi face debutul la Met cu cea mai ambitioasa opera de Verdi, fiind PRODUCTIE NOUA. Roberto Alagna interpreteaza rolul principal, alaturi de Marina Poplavskaya ca Elisabeth de Valois, Anna Smirnova in rolul printesei Eboli, Simon Keenlyside ca Rodrigo si Ferruccio Furlanetto ca Philip II. Yannick Nézet-Séguin dirijeaza aceasta opera dupa debutul triumfator la Met cu opera Carmen. PRODUCTIE NOUA
Sambata, 8 ianuarie 2011, LA FANCIULLA DEL WEST (20:00) – opera western a lui Puccini ii prezinta pe Deborah Voigt ca Minnie si Marcello Giordani in rolul lui Dick Johnson, sub bagheta lui Nicola Luisotti. Lucio Gallo are rolul serifului Jack Rance. Spectacolele marcheaza aniversarea a 100 ani de la premiera mondiala a spectacolelor de opera la Met.
Sambata, 12 februarie 2011, NIXON IN CHINA (20:00) – prima opera de  succes a lui John Adams isi are premiera la Met, Adams si Peter Sellars fiind vechi colaboratori. Kathleen Kim este Chiang Ch’ing, Janis Kelly canta in rolul lui Pat Nixon, iar James Maddalena reia rolul presedintelui SUA, rol pe care l-a creat la premiera mondiala din 1987. Dirijor: Adams.
Sambata, 26 februarie 2011, IPHIGÉNIE EN TAURIDE (20:00) – Susan Graham interpreteaza rolul principal din mitul grecesc a lui Gluck alaturi de Plácido Domingo in rolul fratelui sau Oreste si Paul Groves in rolul prietenului sau Pylade. Dirijor: Patrick Summers.

Sambata, 19 martie 2011, LUCIA DI LAMMERMOOR (19:00) – Natalie Dessay se intoarce la rolul ei triumfator de eroina fragila din opera lui Donizetti in productia Met de mare succes, cu Joseph Calleja in rolul iubitului ei Edgardo si Ludovic Tézier ca frate intrigant, Enrico. Dirijor: Patrick Summers.

Sambata, 9 aprilie 2011, LE COMTE ORY (20:00) – PRODUCTIE NOUA

Interpretul bel canto de senzatie Juan Diego Flórez are rolul principal in comedia lui Rossini. El se lupta contra lui Joyce DiDonato (mezzo-soprano), in rolul lui Isolier, pentru inima contesei singuratice Adèle, interpretata de soprana Diana Damrau. Bartlett Sher, directorul Met al productiilor populare Il Barbiere di Siviglia si Les Contes d’Hoffmann, a pus in scena aceasta productie noua. Dirijor: Maurizio Benini.

Sambata, 23 aprilie 2011, CAPRICCIO (20:00) – Renée Fleming uimeste audienta cand interpreteaza scena finala din Capriccio la deschiderea sezonului 2008–09. Acum interpreteaza intreaga opera a lui Strauss in productia lui John Cox. Dirijor: Andrew Davis.

Sambata, 30 aprilie 2011, IL TROVATORE (20:00) – Productia de succes a lui David McVicar revine cu Marcelo Álvarez in rolul trubadurului eroic, Dmitri Hvorostovsky in rolul rivalului puternic si Sondra Radvanovsky in rolul nobilei Leonora. Dolora Zajick reia rolul ei ca Azucena, tiganca care nu uita de crimele si razbunarea din trecut. Dirijor: James Levine.

Sambata, 14 mai 2011, DIE WALKÜRE (19:00) – PRODUCTIE NOUA

A doua parte a NOII PRODUCTII a lui Robert Lepage din opera Inelul Nibelungilor de Wagner este dirijata de catre James Levine, cu Bryn Terfel ca Wotan si Deborah Voigt care adauga rolul lui Brünnhilde la extraordinarul sau repertoriu wagnerian la Met. Jonas Kaufmann si Eva-Maria Westbroek ii interpreteaza pe gemenii Volsung, Siegmund si Sieglinde, iar Stephanie Blythe este Fricka.


Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Confidențele unui ambasador sovietic la Washington”, de Anatoli Dobrînin! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Concurs: Câştigă 3 cărţi „A patra ipoteză. Anchetă despre o uluitoare afacere de spionaj”

Jovi Ene

Lectura de Joi #8 – 17 septembrie 2015, de la ora 19:00

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult