Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Căzînd în gol”, de Joe Simpson, oferite de Editura Polirom! – ÎNCHEIAT!

Cazand in gol-Hexagon-800pxConcursul nostru din această săptămână pune la bătaie trei cărți de la Editura Polirom:

Trei persoane norocoase și inspirate vor câștiga unul dintre cele trei volume Căzînd în gol, de Joe Simpson, apărut de curând în cadrul Colecției Hexagon-Carte de călătorie.

Despre carte:

Documentarul bazat pe această carte a fost distins cu premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic al anului 2004 şi a fost inclus pe lista PBS a celor mai bune 100 de documentare din toate timpurile.

În 1985, Joe Simpson şi prietenul său Simon Yates reuşesc să escaladeze pentru prima dată masivul Siula Grande pe faţa lui vestică. De pe vîrf, la 6.344 de metri altitudine, cei doi admiră priveliştea Anzilor peruvieni care se întind cît vezi cu ochii. Entuziasmul lor se va risipi însă curînd, pentru că la coborîre lucrurile iau o întorsătură dramatică: Joe alunecă pe un perete de gheaţă şi, în cădere, îşi rupe piciorul. Simon încearcă să-l coboare cu ajutorul a două corzi legate una de alta. Se lasă întunericul, izbucneşte furtuna, iar la un moment dat Joe rămîne suspendat în gol. Neputînd să comunice cu el şi conştient că riscă să-şi piardă amîndoi viaţa, Simon decide în cele din urmă să taie coarda. Joe cade într-o crevasă, iar Simon se întoarce în tabără, obsedat de gîndul că prietenul lui a murit. Următoarele trei zile vor fi un coşmar şi pentru unul, şi pentru celălalt…

„O descriere splendidă şi captivantă a aventurii lor terifiante, care te ţine cu sufletul la gură… O carte scrisă superb.” (Sunday Express)

Pentru a câștiga una dintre cele trei cărți, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea dvs. preferată din Colecția ”Hexagon. Cartea de călătorie” a Editurii Polirom și de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • câştigătorii vor fi desemnați astfel: două cărți vor fi oferite celor care au cele mai inspirate/pertinente răspunsuri, iar a treia carte, prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 16 august 2015, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare volumul Căzînd în gol, de Joe Simpson.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (21 august 2015): Câștigătorii sunt:

Aleși de echipa Filme-carti.ro:

  • Adrian Catrina
  • Oana Barabas

Ales prin tragere la sorți, Random.org:

13

  • Thea

Felicitări!

Articole similare

Nominalizari Globurile de Aur 2012: cel mai bun film de animatie

Jovi Ene

Editura Herg Benet aniversează 5 ani, alături de 25 de scriitori, la Clubul Țăranului Român

Jovi Ene

Lista scriitorilor invitați la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara

Jovi Ene

24 comments

Lazar Adrian 10 august 2015 at 11:49

De cealalta parte a lumii. Calatorind prin Australia de Bill Bryson, deoarece ma fascineaza acest continent!

Alexandra M. 10 august 2015 at 13:09

In inima Muntilor Himalaya de Alexandra David-Neel
Mi-as dori sa ajung in Himalaya

Liana 10 august 2015 at 13:33

De cealalta parte a lumii. Calatorind prin Australia de Bill Bryson. Marturisesc ca nu am citit cartea dar este interesant subiectul (as vrea sa ajung candva in Australia!)

alex 10 august 2015 at 13:58

26 de teste pentru cunoasterea celuilalt – Adrian Neculau pentru ca vreau sa cunosc cat mai multe persoane

Thea 10 august 2015 at 14:34

ABC turistic montan – Ion Maftei
Eram o persoana careia ii placea marea mai presus de orice.Ei bine, dupa ce mi-a cazut in mana cartea asta mi-am schimbat parerea…mult!

Murarasu Oana-Nicoleta 10 august 2015 at 14:40

26 de teste pentru cunoasterea celuilalt

AUTOR: Adrian Neculau
COLECTIE: HEXAGON

oana 10 august 2015 at 15:20

sunt o fire curioasa si mereu ma intreb anumite lucruri, deci aleg
109 raspunsuri stiintifice la intrebari cotidiene. Ce nu stia Einstein…
Robert L. Wolke

Macinica Florin 10 august 2015 at 15:33

Trenul fantoma catre rasarit.pt ca nu am citit-o si as dori sa o citesc

Cristina 10 august 2015 at 19:05

„India în care am trăit” – o carte despre o ţară absolut fascinantă, cu obiceiuri deosebite, cu atmosfera inundată de mirosul mirodeniilor, plină de culoare şi vibraţie, cu bogăţie şi sărăcie, cu o religie hindusă plină de zei şi tot felul de extravaganţe. O altfel de viaţă, o altă concepţie.

Anca L. 10 august 2015 at 19:19

In inima Muntilor Himalaya de Alexandra David-Neel pt ca imi plac muntii!

rodica ana 10 august 2015 at 19:20

„860 de zile pe Amazon.O calatorie incredibila”-O carte fascinanta,plina de trairi la limita maxima de rezistenta umana.

Cotutiu Adrian 10 august 2015 at 22:43

Ed Stafford – 860 de zile pe Amazon. O calatorie incredibila, deoarece imi doresc mult sa ajung macar odata pe Amazon

Plesa Maria 11 august 2015 at 00:11

“860 de zile pe Amazon.O calatorie incredibila” este cartea pe care as vrea sa o citesc, pare destul de incitanta.

vasile 11 august 2015 at 11:18

Trenul fantoma catre rasarit …poate ma duce sa ma intalnesc cu tatuca stalin…

Adrian CATRINA 11 august 2015 at 15:28

„Ingropati in cer. Povestea extraordinara a serpasilor din cea mai neagra expeditie de pe K2.”
Sunt fascinat de cartile care descriu lupta oamenilor cu propriile limite, indeosebi de cartile alpinistilor despre lupta cu inaltimile si conditiile deosebit de dure de acolo. De asemenea deosebirile culturale dintre popoarele acestei planete sunt foarte interesante. Aceasta carte surprinde ambele teme de interes pentru mine, atat deosebirile culturale cat si drama acestor oameni nascuti sa se lupte cu limitele conditiei umane pentru a trai.

Adrian C. 11 august 2015 at 15:35

„Ingropati in cer. Povestea extraordinara a serpasilor din cea mai neagra expeditie de pe K2”. O carte extraordinara care descrie atat cultura acestui popor cat si drama celor nascuti pentru a lupta cu limitele conditiei umane nu pentru glorie, ci pur si simplu pentru a trai

Adrian C 11 august 2015 at 15:38

„Ingropati in cer”. O carte extraordinara care descrie atat cultura acestui popor cat si drama celor nascuti pentru a lupta cu limitele conditiei umane nu pentru glorie, ci pur si simplu pentru a trai

ionela bortofleac 11 august 2015 at 19:28

ABC turistic montan ,iubesc muntele si frumusetile lui

Alexandru Raul 12 august 2015 at 00:05

860 de zile pe Amazon. O calatorie incredibila

Dan Valentin Bidianu 12 august 2015 at 12:38

860 de zile pe Amazon. O calatorie incredibila, pentru ca ma fascineaza aventura prin jungla

Ingrid Vanta 13 august 2015 at 12:07

Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion. – Kilian Jornet.
Intotdeuna m-au fascinat oamenii care incearca si isi depasesc conditia fizica. Mi se pare uimitor ca el a inceput de mic sa isi atinga idealurile si sa depaseasca obstatcolele fizice si psihice si sa faca din asta o performanta!
O carte care merita citita nu numaibde pasionatii de sport. Acesta carte este o lectie de viata in care ne sunt descrise peisajele superbe intalnite in timpul curselor, epuizarea fizica si modul cum a trecut peste ea. O recomand din suflet!

Oana Barabas 14 august 2015 at 15:30

„Pe jos de-a lungul Nilului” de Levison Wood, pentru ca iubesc Africa si ma fascineaza toate calatoriile intreprinse pentru descoperirea acestui continent, inaccesibil multa vreme. Si o alta carte pe care o citesc momentan, „Redescoperind drumul matasii” a lui Colin Thubron pentru ca reface cea mai celebra ruta comerciala a antichitatii, care a legat atatea secole lumea Occidentala de Orientul misterios, a unit civilizatii si culturi atat de diferite, a traversat forme de relief variate,, dar, mai presus de toate, a unit oameni si a spus povesti de viata, desprinse parca din „O mie si una de nopti”.

MARIOARA 14 august 2015 at 15:46

Trenul-fantomă către Răsărit de Paul Edward Theroux pentru ca este o carte care te tine cu sufletul la gura……plina de aventuri terifiante…..

horade 16 august 2015 at 23:29

Eu voi alege „Lolita” de Vladimir Nabokov pentru cum a descris iubirea dintre protagonisti, dar si pentru pelica de exceptie realizata dupa carte.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult