Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă 3 pachete de cărți oferite de Editura Polirom – ÎNCHEIAT!

ultimul dansEditura Polirom a devenit un partener tradiţional când e vorba de concursuri pe Filme-carti.ro. Aşadar, concursul săptămânii:

În această săptămână, trei fericiți câștigători vor primi (fiecare) câte un pachet format din următoarele cinci cărți: Davaiștii, de Irvine Welsh, Baudolino, de Umberto Eco, Marina, de Carlos Ruiz Zafon, 1001 zile sau Noua Seherezada, de Ilf si Petrov și Ultimul dans al lui Charlot, de Fabio Stassi.

Despre cărţi:

-Davaiștii, de Irvine Welsh: In Davaistii, Irvine Welsh revine la personajele lui deja familiare, Renton, Sick Boy, Spud, Begbie & Co. Acum aflam cum au ajuns ei sa fie dependenti de heroina: pe de o parte, impinsi de „probleme personale”, iar pe de alta parte, din cauza dificultatilor socio-economice din Scotia anilor ’80.

BaudolinoBaudolino, de Umberto Eco: Sintem in aprilie 1204 si Constantinopole, splendida capitala a Imperiului Bizantin, e jefuita si incendiata de cavalerii celei de-a patra cruciade. In mijlocul macelului, un anume Baudolino il salveaza de la o moarte sigura pe istoricul Nicetas Choniates, cancelar al imparatului, caruia ii spune povestea uimitoare a propriei vieti. Desi nascut intr-o familie umila, Baudolino are doua mari calitati: usurinta de a invata limbi straine si o abilitate iesita din comun de a spune minciuni. Pe cind era copil, a fermecat cu istetimea sa un comandant militar intilnit intr-o padure, care se dovedeste a fi nimeni altul decit imparatul Frederic Barbarossa. Adoptat de acesta si trimis la Paris, la universitate, Baudolino porneste intr-o fabuloasa expeditie spre regatul Preotului Ioan, regele-prelat care domneste peste un tarim fantastic din Orient, populat de creaturi cu ochi pe piept si guri pe stomac, de eunuci, unicorni si fecioare incintatoare.

MarinaMarina, de Carlos Ruiz Zafon: O fermecatoare fantezie gotica, in care Barcelona cea misterioasa isi spune povestile trecutului si devine teritoriul unor aventuri ciudate pentru o adolescenta plecata in cautarea cunoasterii.

1001 zile sau Noua Seherezada, de Ilf si Petrov: Volumul 1001 de zile sau Noua Seherezada grupeaza povestiri, scenarii, vodeviluri si foiletoane, in care Ilf si Petrov parodiaza situatii si teme recurente in societatea rusa a anilor ’20-’30, dar si sabloane verbale, lozinci si reclame ale timpului.

Ultimul dans al lui Charlot, de Fabio Stassi: Intr-o seara de Craciun, Moartea il viziteaza pe Charlie Chaplin in casa lui din Elvetia. Marele actor si regizor e trecut de optzeci de ani, dar are un fiu inca mic si ar vrea sa-l vada crescind. Intr-o clipa de curaj, Chaplin ii propune un pact Batrinei Doamne: daca va reusi sa o faca sa rida, va cistiga inca un an de viata. Incepe astfel un dans cu Moartea, iar in noaptea aceea nu-l va salva tehnica experimentata a actorului, ci comicul involuntar stirnit de suferintele virstei.

Ilf si PetroPentru a castiga unul dintre pachetele de cărți oferite, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea dvs. preferată publicată în Colecția ”Biblioteca Polirom” și care este motivul pentru care o apreciați atât de mult?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o  adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • cei trei câştigători vor fi desemnați prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana marți, 12 martie 2013, inclusiv, iar castigatorii va fi anuntat pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare pachetul de 5 cărți, oferit de Editura Polirom.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (13 martie 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, castigatorul fiind ales prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 130 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca respectivii castigatori sunt comentariile cu numerele respective in ordinea exacta de pe site, dacă au respectat condițiile de participare.

Iata castigatorii:

1

2

Castigatorii asadar sunt:

-comentatorul cu numarul  – 32 – goleanu anisoara – COMENTARIU INVALIDAT conform regulilor concursului (s-a comentat de două ori de pe același IP);

-comentatorul cu numarul – 111 – Gheorghita Stefan – ”“Copiii din miez de noapte” de Salman Rushdie. Mi-a placut foarte mult cum autorul a imbinat intamplarile reale cu cele de fictiune. Este un roman complex, captivant”;

-comentatorul cu numarul – 42 – Liana Ursu – ”Schimb de dame – David Lodge : savuroasa, cu un umor bun”;

-comentatorul cu numarul – 22 – Sabina – ”Cartea mea preferata din Biblioteca Polirom pana in momentul de fata este “Sunca pe paine” de Charles Bukowski.A fost dintre putinele carti recente care m-au captivat cu adevarat , desi mi-a impregnat o stare nu tocmai fericita.Henry, protagonistul, razbeste intr-o viata plina de neajunsuri, pentru ca intr-un final sa ajunga la varsta maturitatii fara o implinire sufleteasca sau materiala.Adolescenta fiind, m-a marcat ideea unei vieti derizorii, dominata de conjuncturi nefavorabile , fara o copilarie fericita.Mi-a placut in mod semnificativ stilul simplu, fluent, precum si pragmatismul, brutalitatea autorului, probabil reminiscente ale unor intamplari remarcabile din trecutul sau.”

Felicitari!

Articole similare

Experimentul WebKino.ro: prima platformă online cu filme româneşti lansate simultan cu premiera la cinema, gata de start

Jovi Ene

„Cititori de Curtea Veche” la Bookfest 2012

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 27 – 29 aprilie 2012

Delia Marc

129 comments

vienela 5 martie 2013 at 14:18

Nici nu ma pot hotari, pentru ca au multe carti interesante… Poate Agonie si extaz, pentru ca aduce lumii detalii despre unul dintre geniile pe care le-a avut omenirea. Sau poate Anna Karenina, pentru frumoasa si dureroasa poveste de dragoste dintre Ana si contele Vronsky (tocmai am vazut filmul facut in 2012).

Dobre Alina 5 martie 2013 at 14:21

Cartea mea preferata din colectia “Biblioteca Polirom” este “Sufocare” de Chuck Palahniuk. Am primit-o ca martisor de la prietena mea cea mai buna si am devorat-o imediat datorita stilului lejer al lui Palahniuk, dar si datorita povestii nonconformiste prezentate in ea.

georgiana state 5 martie 2013 at 14:24

Umbra vantului – Carlos Ruiz Zafon
M-a cucerit actiunea cartii, misterul cartilor uitate, intr-o atmosfera de poveste ai anilor ’45 din Barcelona .M-a facut pur si simplu sa iubesc acest autor.

Mihaela Pasca 5 martie 2013 at 14:31

Demonii de FD Doestoievky, in primul rand pentru ca Doestoievsky este unul din scriitorii mei preferati si pentru ca aceasta este prima carte pe care am citit-o de la el, mi-a placut extrem de mult cum a reusit sa sondeze intr-o asa maniera magnifica atat limitele omului pus in fata unor situatii extreme cat si intunericul prezent din sufletul uman .

Lavinia Alexa 5 martie 2013 at 14:33

José Saramago – Eseu despre orbire. O carte care forează până-n adâncuri, care mi-a întărit si mai mult nevoia imperioasă de a rămâne un om altruist şi deschis, de a crede că, dincolo de relele lumii, speranţa mă va vindeca şi ridica tot mai sus.

Ursu George 5 martie 2013 at 14:51

Fratii Karamazov de F.M. Dostoievski, a fost cartea cea mai fascinanta si cred ca varful de lance al marelui scriitor rus. citind-o si analizand-o, m-am regasit in multe pasaje, zbaterile interne ale celor prezenti in carte fiind valabile oriunde si oricand pe acest mapamond…

andreea T 5 martie 2013 at 14:59

“Magicianul”- Jhon Fowles, pentru ca este un roman plin de suspans, de intriga si de mister

Adriana 5 martie 2013 at 15:15

Sa ucizi o pasare cantatoare – Harper Lee
Prea frumos si prea trist in acelasi timp. Te face sa-ti doresti pentru sine taria de caracter a celor doua personaje principale si in acelasi timp te cutremura apropierea realitatii lor de realitatea timpurilor noastre si inevitabil iti impinge gandurile inspre planuri fantastice somandu-te sa te gandesti ce ai face intr-o ipotetica situatie asemanatoare.

Adriana 6 martie 2013 at 14:53

Pe cat de multe comentarii pe atat de multe recomandari interesante 🙂 Imi place.

Nicoleta 5 martie 2013 at 15:21

Marele Gatsby a lui Francis Scott Fitzgerald.
Cartea mi se pare interesanta datorita prototipurilor de oameni pe care personajele le reprezinta. Personajul Jay Gatsby (James Gatz) a fost cel care m-a impresionat cel mai mult. Am apreciat curajul de care a dat dovada schimbandu-si viata pentru cea pe care o iubeste si ardoarea cu care acesta a dorit-o.

Aniela A 5 martie 2013 at 15:25

Joseph Heller, Catch-22. Pentru personajele sale ticnite care sunt, paradoxal, cele mai rationale. Si mi-a placut ironia cartii la adresa ipocriziei, cruzimii si imbecilitatii culturii de masa.

val 5 martie 2013 at 16:06

tot timpul am cate o carte preferata din aceasta colectie. mereu apar carti exceptionale si mereu ma gasesc in imposibilitatea de a le citi pe toate… momentan cartea preferata este Nadja de Andre Breton. motivele sunt usor de banuit: este o carte esentiala pentru a intelege suprarealismul si povestea ei este la fel de cunoscuta ca povestea din ea. citind Zenobia lui Gellu Naum mi-am dorit cu ardoare sa citesc si cartea lui Breton. intr-un final am gasit-o in franceza si m-am afundat in ea. nu as mai fi iesit. de aceea, bucuria mea cand am vazut-o tradusa la Polirom a fost fara margini si m-am aruncat din nou asupra ei. este o traducere foarte buna si aparitia ei in Romania este un evenimnet in sine.

Popa Alexandra 5 martie 2013 at 16:08

“Complexul lui Portnoy” de Philip Roth e o carte pe care inca o mai recomand pritenilor mei, chiar daca reactiile(in urma citirii cartii) nu sunt tocmai pozitive:). O carte amuzanta, plina de viata, lipsita de vulgaritate (in ciuda cuvintelor mai putin ortodoxe), perfecta pentru adolescentii aflati la pubertate:))).

Valentina R 5 martie 2013 at 16:21

Tratat de psihoterapii cognitive si comportamenta – Daniel David deoarece am folosit-o ca pe un manual in timpul facultatii.
Dar aceasta este oare una din titurile cuprinse in colectia COLLEGIUM.Psihologie pe care le-am gasit foarte utile ca instrumente de studiu si de lucru.

Paula Marin 5 martie 2013 at 16:41

“Sotia Zeului Bucatariei” de Amy Tan – este poate cea mai buna imagine a deteriorarii relatiei mama-fiica pe fondul unei pierderi comune (a sotului, respectiv a tatalui). De asemenea, este o prezentare subtila, dar concisa a traditiilor budiste.

Bordei Alexandru-Ionut 5 martie 2013 at 16:44

Viata lui Pi de Yann Martel este cartea mea preferata deorece stilul in care iti capteaza atentia este impresionant, din punctul meu de vedere.

Георге Саучук 5 martie 2013 at 17:08

Dans grotesc – Aldous Huxley. Pentru că autorul folosește extraordinar pamfletul şi ironia în sicriele lui şi în Dan grotesc este ilustrată o societate asemănătoare cu societatea intelectuală românească contemporană de salon. Plus că Dans Grotesc are ceva din parfumul Minunatei lumi noi

Corcan Anca 5 martie 2013 at 17:15

De veghe in lanul de secara-J.D.Salinger! O carte captivanta, relaxanta, nu o lasi din mana pana nu-i atingi finalul!

Ana 5 martie 2013 at 17:21

Cosmopolis de Don DeLillo
Am urmarit si filmul dar niciodata un film nu se compara cu o carte. Mi-a placut deoarece spune un adevar al zilelor noastre transpus sub alta forma, plus ca DeLillo se numara printre autorii mei preferati.

pauna oana 5 martie 2013 at 17:46

Femeia nisipurilor de Kobo Abe.
M-a impresionat prin veridicul lumii create,prin fina introspectie si m-a facut sa meditez asupra sensului vietii si fericirii.

Oana 5 martie 2013 at 18:03

Tudor Chirila- Exercitii de echilibru – pentru ca imi place omul, cantaretul, bloggerul, actorul .. pentru ca ne putem regasi toti acolo..in paginile carti.

Sabina 5 martie 2013 at 18:05

Cartea mea preferata din Biblioteca Polirom pana in momentul de fata este “Sunca pe paine” de Charles Bukowski.A fost dintre putinele carti recente care m-au captivat cu adevarat , desi mi-a impregnat o stare nu tocmai fericita.Henry, protagonistul, razbeste intr-o viata plina de neajunsuri, pentru ca intr-un final sa ajunga la varsta maturitatii fara o implinire sufleteasca sau materiala.Adolescenta fiind, m-a marcat ideea unei vieti derizorii, dominata de conjuncturi nefavorabile , fara o copilarie fericita.Mi-a placut in mod semnificativ stilul simplu, fluent, precum si pragmatismul, brutalitatea autorului, probabil reminiscente ale unor intamplari remarcabile din trecutul sau.

Razvan van Firescu 5 martie 2013 at 20:44

Curcubeul gravitației – Thomas Pynchon.
Pentru că este un autor extraordinar care a avut parte de o traducere superbă din partea lui Rareș Moldovan.
P.S. Vreau neapărat Davaiștii lui Irvine Welsh (este singura care-mi lipsește din bibliotecă)și 1001 zile sau Noua Șeherezadă pentru că Ilf și Petrov rulz! Dacă mi le dați pe asta două, pe a treia o dau cadou oricui. 🙂
Baftă tuturor!

Eugenia 5 martie 2013 at 21:18

De veghe in lanul de secara-J D Salinger pentru ca este o opera clasica a literaturii universale si descrie foarte bine tema adolescentei. O carte extraordinara…

Adela D 5 martie 2013 at 21:21

Colectionarul-John Fowles. O carte plina de intriga, cu un final neasteptat, o adevarata incursiune in psihologia unui obsedat.

Adrian D 5 martie 2013 at 21:25

Pacientul englez-Michael Ondaatje. O adevarata poveste de dragoste

Bumbaru Daniel 5 martie 2013 at 21:43

Cartea “Pina la caderea noptii” de Michael Cunningham din Colectia Biblioteca Polirom este una din cele mai interesante carti din aceasta colectie. Cu toate ca nu am citit nici macar jumatate din cartile care fac parte din aceasta colectie, aceasta carte m-a impresionat prin felul in care autorul scrie despre “realitate”. Pentru a avea o cariera de succes trebuie sa faci multe sacrificii, iar acest roman descrie foarte bine viata de cuplu a doi artisti de succes.

Brinza Oana-Maria 5 martie 2013 at 23:05

Mi-au placut mai multe carti…chiar am vazut cateva amintite de alti pasionati de lectura ca si mine:) ca de exemplu Fratii Karamazov, De veghe in lanul de secara, dar datorita sarbatorii care urmeaza sa vina, o declar invingatoare in sufletul meu pe “Mama” de Pearl S. Buck, care m-a facut sa ma gandesc cat de “invizibila” poate fi o mama pentru alte persoane, dar cat e de importanta pentru mine, cate sacrificii a facut de-a lungul timpului pentru fericirea si bunastarea copiilor ei. Cartea Mama prezinta o femeie saraca, din China, o femeie banala, care munceste la o plantatie de orz, care respecta traditiile si care de-a lungul timpului trebuie sa se adapteze la schimbarile si idealurile aduse de regimul comunist.

Blinda Cezar 5 martie 2013 at 23:51

Cartea mea preferata din Biblioteca Polirom este Viata lui Pi,Yann Martel.Este surprinzator cum autorul a surprins misterul fiintei umane, de intelegere a locului pe care aceasta il are in univers. Raportul dintre uman-divin, microcosmos-macrocosmos, temporal-atemporal. O carte superba.

Andra 6 martie 2013 at 00:05

Platforma – Michel Houellebecq
Am citit de curand si mi s-a parut destul de interesanta.

tudorache daniel ionut 6 martie 2013 at 06:29

As dori cartea BAUDOLINO de Umberto Eco- este unul dintre scriitorii preferati si deoarece n-am citit aceasta carte,mi-ar place s-o castig.

goleanu anisoara 6 martie 2013 at 06:32

Tot ce a scris Umberto Eco nu imi e indiferent.Dupa NUMELE TRANDAFIRULUI nu stiu daca as mai gasi o carte care sa-mi placa atat de mult dar,as incerca BAUDOLINO.Are toate sansele sa fie foarte buna.

Daniela Hordila 6 martie 2013 at 10:17

Catre un zeu necunoscut de John Steinbeck, datorita povestii mistice, descrierii legaturii omului cu natura si incercarea acestuia de a intelege Divinitatea.

Gabriela L. 6 martie 2013 at 10:51

Nici nu ma pot decide una din cartile preferate este Viata lui Pi,Yann Martel.

draghita melinda 6 martie 2013 at 11:07

“Agonie si extaz” de Irving Stone, deoarece este povestea artistului Michelangelo,este o biografie a acestui artist ,o biografie foiarte inmteresanta

Georgiana 6 martie 2013 at 11:17

Pachetul promotional Anna Karenina, pentru ca este personajul meu preferat, si nu m-am plictisit nici o clipa citind cartea, ba chiar aam citit-o cu entuziasm, si Tolstoi si Dostoievski sunt autorii mei preferati

alex 6 martie 2013 at 11:57

Adolescentul de F.M. Dostoievski, imi place mult acest autor, in special aceasta carte. Va recomand sa o cititi.

Moldovan Lenuta Georgiana 6 martie 2013 at 12:30

Cartea “Violul. O poveste de dragoste” imi place si o apreciez deoarece face trimitere atat la trecutul din punct de vedere sexual cat si la actul in sine, care poate fi violent intr-un mod “linistit” sau violent in cel mai urat mod posibil, dar care defineste si actul in sine ca o “iubire”, mai mult din partea feminina, aceasta fiind supusa barbatului in trecut. Arata si sentimentul ciudat care il poate purta o femeie unui barbat.

Cristina Popescu 6 martie 2013 at 14:53

Cartea mea preferata “Douasprezece scaune”, de I.I. E Petrov. Este o carte care te binedispune cu umorul ei si situatiile confuze si finalul neasteptat.

Militaru Gabriela 6 martie 2013 at 14:59

“Doamna apelor”, de Philippa Gregory, pentru ca este povestea unei femei ce razabate intr-o lume a barbatilor

Liana Ursu 6 martie 2013 at 15:51

Schimb de dame – David Lodge : savuroasa, cu un umor bun .

Anca Taranciuc 6 martie 2013 at 16:22

Carlos Ruiz Zafon- Umbra Vantului
Actiunea acestei carti te tine in suspans pana la ultima pagina. Parca nu o poti lasa din mana pana nu o termini. Poti spune ca este una din cartile mele favorite.

Laura 6 martie 2013 at 16:44

Desi este o alegere destul de dificila, as spune “Purificare”, a scriitoarei Sofi Oksanen. De ce? Pentru ca actiunea se petrece in Estonia si nu cred ca m-am mai intalnit pana acum cu lecturi plasate in spatiul respectiv, pentru faptul ca jongleza cu misterul si cu rasturnarea de situatie fara a deveni un roman superficial din cauza asta.

vasi 6 martie 2013 at 19:17

Agonie si extaz-Irving Stone
Urmaeste tumultoasa viata a lui Michelangelo

Amalia Olteanu 6 martie 2013 at 19:18

La sud de granita, la vest de soare- Haruki Murakami
De ce? Pentru ca este cartea adolescentei mele, cartea care m-a maricat oarecum si, dupa parerea mea, este cea mai buna opera a lui Murakami, care, din pacate, nu este un autor atat de comun.

neg popescu 6 martie 2013 at 19:19

Desi este o alegere destul de dificila, as spune “Purificare”, a scriitoarei Sofi Oksanen. De ce? Pentru ca actiunea se petrece in Estonia si nu cred ca m-am mai intalnit pana acum cu lecturi plasate in spatiul respectiv, pentru faptul ca jongleza cu misterul si cu rasturnarea de situatie fara a deveni un roman superficial din cauza asta.

RM 6 martie 2013 at 22:25

Imi este greu sa aleg o singura carte, dar si mie mi-a placut extraordinar de mult Umbra vantului, de Carlos Ruiz Zafon (ca, de altfel, tot ce scrie Zafon). In acest roman, atmosfera este suprapersonaj, iar misterul o defineste. Este pur si simplu de nelasat din mana pana nu ajungi la final. In plus, romanul are o intriga care pune impreuna doua dintre subiectele mele preferate: iubirea si cartile (nu neaparat in aceasta ordine :D.

Arsene Georgiana 6 martie 2013 at 23:11

Mi-a plăcut foarte mult filmul Anna Karenina încât m-a făcut să citesc și cartea care este mult mai frumoasă.

dan ababei 7 martie 2013 at 07:42

“Calculatorul in trei timpi”/Mircea Badut

Super utila pentru novicii in calculatoare.

Teodor N 7 martie 2013 at 08:02

Magicianul de John Fowles deoarece am citit-o in adolescenta si mi-a lasat o impresie profunda.

Andrisan Cristina 7 martie 2013 at 08:06

Prefer “Fratii Kamarazov”de Dostoievski,o carte bine scrisa si profunda.

ZeKo 7 martie 2013 at 08:10

De Veghe In Lanul De Secara – J. D. Salinger incredibila carte

raduti anca maria 7 martie 2013 at 08:28

Sa ucizi o pasare cantatoare – Harper Lee
Buna,buna de tot!
E scrisa atat de bine incat am impresia ca fac parte din “distributie”.
V-o recomand cu drag.

Eva Ursu 7 martie 2013 at 08:53

12 scaune de Ilf si Petrov a fost o carte foarte buna care a aparut la polirom, poate nu cea mai buna insa o situare in aripa ridicata a literaturii este bine meritata. Am savurat-o de doua ori si am sa o mai citesc inca o data. Scriituria, utopia…

Stefanica Marius 7 martie 2013 at 08:54

De veghe in lanul de secara – J.D.Salinger
E o carte care te tine cu sufletul la gura si nu te poti opri decat atunci cand s-a terminat. Desi povestea e una banala, nimic extraordinar, felul in care e scrisa te atrage foarte mult.

mihai florin 7 martie 2013 at 09:07

Shalimar clovnul de Salman Rushdie o adevarata poveste orientala.

balosu maria 7 martie 2013 at 09:09

Vesti din Paradis de david lodge ,o poveste despre cum se poate transforma un om..

marcel b. 7 martie 2013 at 09:09

“Fratii Kamarazov”de Dostoievski,tot povestile clasice raman preferatele mele.

Mihaela Luca 7 martie 2013 at 09:23

Imi place Shalimar clovnul de Salman Rushdie o poveste orientala pe gustul meu.

nicolae claudia 7 martie 2013 at 10:05

“fratii Kamarazov”de Dostoievski, pentru ca m-a tinut cu sufletul la gura pana cand am terminat cartile.

Monica Daliu 7 martie 2013 at 10:19

Jurnalul Fericirii este o carte care mi-a ramas in suflet, m-a impresionat mult de tot.

acatrinei veorica 7 martie 2013 at 10:19

De veghe in lanul de secara – J.D.Salinger
deoarece cartea este un punct de referinta pentru adolescentii revoltati

Mariana A. 7 martie 2013 at 10:56

“Porno” de Irvine Welsh, pentru ca am avut ce invata din cartea asta – sa faci ce poti, sa uiti trecutul, sa stii ca intotdeauna exista oameni mai distrusi ca tine, si sa nu te increzi niciodata in cineva care te-a tradat.

addy 7 martie 2013 at 10:57

“Viata lui Pi” de Yaan Martel, deoarece povestea lui Pi m-a fascinat si, mai ales dragostea lui atat pentru Allah, cat si pentru Iisus si, nu in ultimul rand, pentru toti zeii hindusi.O poveste emotionanta si abia astept sa vad si filmul.

Stan Anamaria 7 martie 2013 at 11:37

“Annabel” – Kathleen Winter

Mi-au placut descrierile vii ale Labradorului, si creionarea sentimentelor personajului principal.

gabriela ungureanu 7 martie 2013 at 11:48

fratii Kamarazov”de Dostoievski,am stat cu sufletul la gura pana l-am terminat

MihaelaZ 7 martie 2013 at 11:51

“Casa somnului”, Jonathan Coe – am citit-o prima data in 2003 – pentru ca este cartea care m-a facut sa ma apuc de citit in adolescenta.

ony 7 martie 2013 at 12:19

Viata lui Pi e cartea care imi place enorm, am citit-o pe nerasuflate iar apoi am mers si la cinema sa vad filmul. Este scrisa intr-un mod foarte atragator si incitant!

tynayyy 7 martie 2013 at 12:22

Cel care ma asteapta de Parinoush Saniee e o carte controversanta, superba, care iti taie rasuflarea prin lucrurile impresionante prezentate acolo

Borca Mircea 7 martie 2013 at 12:52

De veghe in lanul de secara – J.D.Salinger
E o carte care te tine cu sufletul la gura si nu te poti opri decat atunci cand s-a terminat. Desi povestea e una banala, nimic extraordinar, felul in care e scrisa te atrage foarte mult.

Concursuri online 7 martie 2013 at 13:12

Mult succes tuturor participantilor. Daca doriti sa promovam acest concurs pe siteul nostru va rugam adaugati-l in sectiunea Promovare Concurs si daca doriti adaugati linkul in articol. Toate cele bune, echipa eConcursuri.com

vasile 7 martie 2013 at 13:30

“Casa somnului”, Jonathan Coe- cartea care m-a facut sa ma las de citit…

parasca 7 martie 2013 at 13:31

fratii Kamarazov”de Dostoievski, pentru ca am regasit-o dupa atatia ani

micas codruta 7 martie 2013 at 13:32

Cartea pe care o ador este Baudolino de Umberto Eco pe care am citit-o cu sufletul la gura imprumutata bineinteles si de accea as vrea sa o am in biblioteca personala. Am citit cartea in 2 zile pentru ca nu ma mai putem dezlipi de actiune mi s-a parut o cartea f buna.

maria 7 martie 2013 at 13:33

“Shalimar clovnul” de Salman Rushdie m-a destins

LUCRETIA 7 martie 2013 at 13:52

De veghe in lanul de secara – J.D.Salinger.PT CA ESTE FOARTE BUNA.

rosca raluca daniela 7 martie 2013 at 14:07

De Veghe In Lanul De Secara – J. D. Salinger incredibila carte

Fecioru Ana- Florina 7 martie 2013 at 14:26

Ilf si Petrov 12 scaune

mi se pare una dintre cele mai bune comedii ale Europei

Petrescu Maria 7 martie 2013 at 15:44

Casa de la malul marii de Esther Freud – o poveste de iubire veche, frumoasa, intensa asa cum era in acele vremuri, un peisajextrem de bine prezentat, o povese despre rafinamentul vremurilor trecute

ANTOHE CRISTINA-ELENA 7 martie 2013 at 16:22

Cel care ma asteapta -Parinoush Saniee. Aflam multe lucruri interesante despre viata femeilor din Iran.

Vulpe Aurica 7 martie 2013 at 17:02

de veghe in lanul de secara J.D.Salinger o carte minunata pe care o recomand tuturor

Catalina 7 martie 2013 at 17:23

Ferma animalelor de George Orwell deoarece acesta carte contine foarte multe adevaruri, iar modelele animalelor sunt de fapt modele din lumea noastra reala, marile corporatii si partide care ne conduc lumea si care fac legi doar pentru ei, nu pentru noi, oamenii de rand, intocmai cum reliefeaza si Grigore Alexandrescu in fabula ,,Cainele si catelul”: ,, Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei, /Că voi egalitate, dar nu pentru căţei. Aceasta între noi adesea o vedem, Şi numai cu cei mari egalitate vrem.” (la un momentdat Stalin care era interpretat de Napoleon si Squealer modifica ultima lege a animalelor, proclamand egalitate astfel ,,Toate animalele sunt egale, numai ca unele animale sunt mai egale decat altele”). Il apreciez foarte mult pe George Orwell pentru curajul pe care l-a avut atunci cand si-a luat angajamentul de a publica aceasta satira, care critica folosind personificarea animalelor, domnia lui Stalin si legile aplicate de acesta. Romanul isi pastreaza autenticitatea si in prezent, fiindca desi atunci critica coruperea revolutiei sub toate formele ei, trasaturile conducatorilor de atunci, si anume, indiferenta, lacomia, rautatea ignoranta fata de neovile si problemele oamenilor, zgarcenia, mandria, dorinta de putere sunt caracteristice si conducatorilor din prezent atat ai tarii noastre cat si ai celorlalte tari. Ferma animalelor este un roman care satirizeaza prostia omeneasca.

ghimpu elena 7 martie 2013 at 18:02

De veghe in lanul de secara – J.D.Salinger pt ca este o carte care te tine cu sufletul la gura . o recomand cu caldura

Plesa Maria 7 martie 2013 at 18:10

Caderea din timp de David Grossman
Cartea cuprinde teme si motive precum timpul,durerea ce au o mare influenta asupra vietii noastre.

Dorin Craciun 7 martie 2013 at 18:50

Viata lui Pi de Yann Martel
http://www.polirom.ro/catalog/carte/pachet-promotional-viata-lui-pi-4837/
Yann Martel nu seamana cu nimeni in mod special, motiv pentru care e comparat cu toata lumea. Martel are calitatea de a nu scrie doua carti la fel. El debuteaza cu The Facts Behind the Helsinki Roccamatios, o culegere de povestiri scrise cu pana de vrajitor, care-i fac pe multi sa-l inrudeasca fie cu Calvino, fie cu Borges. Urmeaza Seif, un roman asimetric (prima parte de 350 de pagini, a doua de 4) despre destinul incert al emigrantului, si in fine Viata lui Pi, cartea care-i asigura lui Martel Premiul Booker in 2002. Si in acest caz critica aduce la usa canadianului o sumedenie de rude din alte tari: Amado, Marquez, Beckett, Defoe, Swift, Melville si chiar Hemingway cel din Batranul si marea. Yann Martel scrie asa cum traieste, iar tema preferata a cartilor lui e supravietuirea in situatii care ies din sfera firescului. Romanii sunt de altfel obisnuiti cu supravietuirea….
Cartea este despre un copil fara prea multe jucarii dar privilegiat in felul lui. Pi Patel este fiul unui proprietar de gradina zoologica, isi duce viata printre animale si este poate unicul care crede atat in hinduism, islam si crestinism. La saisprezece ani, el pleaca impreuna cu familia si cu salbaticiunile tinute in custi spre Canada, la bordul unei nave japoneze. Vasul se scufunda, iar Pi supravietuieste intr-o barca de salvare, intr-o lupta permanenta cu oceanul, foamea si un tigru.Cititorul poate decide in ce masura povestea frumoasa trebuie sa se incheie cu referirea la urangutan, hiena, zebra ranita si tigru bengalez sau cu lupta canibalica a 4 oameni infometati.
Ceea ce promitea sa devina o robinsoniada moderna se transforma intr-o aventura transpacifica a la Kon Tiki, din care nu lipsesc ingredientele romanului fantastic, nici tensiunile surprinse de Gericault in Pluta Meduzei. Mai mult, Pi imprumuta de la Seherezada arta povestirii pentru a i se face util tigrului, dupa ce acesta ii infuleca pe ceilalti pasageri din barca.

Vasilescu Ionel Cornel 7 martie 2013 at 18:50

Pamintul apelor de Graham Swift
Istorie , dragoste, fantezie intr-un cuvant interesanta.

STEFAN NADIA IRINA 7 martie 2013 at 19:41

Shalimar clovnul de Salman Rushdie o adevarata poveste orientala,fermecatoare

Ana Naghi 7 martie 2013 at 21:07

http://www.polirom.ro/catalog/carte/de-veghe-in-lanul-de-secara-editia-2011–4104/

De veghe in lanul de secara imi place. De ce? Pentru ca este despre viata, pur si simplu, fara artificii inutile.

Stefan Nicolescu 8 martie 2013 at 00:54

Catre un zeu necunoscut – John Steinbeck
Despre misticism, patriarhism si speranta, toate sub condeiul marelui scriitor american.

Andrei 8 martie 2013 at 11:14

1984 – George Orwell: mi-a placut felul in care autorul a creat acea lumea distopica a Oceaniei. De asemenea, prin sistemul de conducere “totalitar” sunt create cele mai tensionate și abominabile scene de subjugare. O carte de neratat!

Cefalan Dragos 8 martie 2013 at 12:26

fratii Kamarazov”de Dostoievski, pentru ca m-a tinut cu sufletul la gura si este o carte foarte bine scrisa.

Andrei Parva 8 martie 2013 at 12:49

De veghe in lanul de secara, pentru ca este o carte cu un subiect ce creeaza suspans si emotie.

Mihai T. 8 martie 2013 at 12:55

Fratii Karamazov este o carte importanta si prezinta evolutia unei familii, dar in degradare.

Irina C. 8 martie 2013 at 18:37

De veghe in lanul de secara este o carte interesanta si cu un continut bine inchegat.

Nae M. 8 martie 2013 at 18:55

Romanul Fratii Karamazov mi-a placut in mod deosebit, pentru ca prezinta problema divinitatii prin intermediul unei familii.

Cristian 8 martie 2013 at 21:45

Numele Trandafirului (Umberto Eco) pentru misterul din jurul crimelor si pentru jocul de simboluri secrete si manuscrise codificate.

Emanuel 8 martie 2013 at 23:10

Jurnalul fericirii mi-a placut in mod deosebit. Este povestea unui om care a fost inchis doar pentru niste idei, de fapt ideilor li s-a pus lacat, pentru ca deranjau. Printre altele, Steinhardt descopera apropierea fata de Dumnezeu.

Radu D. 9 martie 2013 at 07:47

Numele Trandafirului mi-a placut, mai ales tehnica scrisului, imbinarea misterului cu istoria.

Paul Stefan 9 martie 2013 at 07:58

Mi-a placut Fratii Karamazov, tehnica scrisului, descrierea, dar si subiectul acestei carti.

Claudia Lungu 9 martie 2013 at 09:12

Terapia,AUTOR: David Lodge
Pe planeta e loc suficient pentru toate tipurile de complexati. Insa Laurence Passmore face figura aparte. Drama lui, daca drama e, consta in neputinta de a fi multumit, oricit de bine i‑ar merge. Confortul material, stabilitatea si relativa faima mediatica nu inseamna nimic daca nu‑i alina durerea de genunchi. Iar daca nu mai exista solutii, ramin oricum terapiile. Poti sa‑ti rezolvi prin ele tot ceea ce viata iti refuza. Sau cel putin poti s‑o crezi. In plus, sint terapii care – exploatate cum trebuie – te scot din universul strimt al orasului si te transforma intr‑un picaro modern, capabil sa bata lumea in lung si‑n lat doar ca sa afle raspunsul la o intrebare simpla. Fireste, ca sa poti face dintr‑o iubire frustrata si din obsesia pentru Kierkegaard subiect de comedie e nevoie sa fii David Lodge: inventiv, surprinzator si – cind e cazul – sardonic.

Sorin Moldovan 9 martie 2013 at 18:04

Tropicul Capricornului – Henry Miller. O incursiune in anii de inceput al secolului XX in New York. Lipsa de falsa pudoare cu care autorul ne infatiseaza experientele sale poate soca la o prima vedere insa are o limita care face ca opera sa nu para vulgara. Umorul este la el acasa in scrierea lui Miller.

Luca Maria-Ruxandra 9 martie 2013 at 18:49

“Pădurea norvegiana” de Haruki Murakami se află printre cărțile mele preferate. A fost prima carte scrisa de Haruki Murakami pe care am citit-o astfel că m-a surprins prin limbajul colocvial în care este scrisă, prin cursivitatea și ușurința cu care se desfășoară povestea.

Gheorghe Dana 9 martie 2013 at 21:16

Cartea mea preferata din “Biblioteca Polirom” este “Mercur” de Amelie Nothomb. Ma atrage la aceasta carte tot misterul de acolo, faptul ca exista un fir narativ ce te induce intr-o alta lume: capitanul, cele doua fete frumoase ce traiesc in acea captivitate si finalul cartii, sau mai bine zis, modul in care autoarea incheie cartea, lasand cititorul sa-si aleaga ce sfarsit vrea pentru incheierea cartii, cel fericit, sau cel care este desprins parca din realitate. O carte pe care o citesti intr-o ora, insa o carte al carei timp de gandire dureaza mult mai mult.

MIHAI PAULA 9 martie 2013 at 21:39

Cartea care mi-a placut foarte mult este “Idiotul” de Dostoievski.
Este povestea printului Lev Nikolaevici Mîșkin, un om bolnav, care este perceput, cand un om extraordinar, datorita calitatilor sale,cand un om blamat, plin de defecte.Boala de care sufera , epilepsia,in trecut, era denumita idiotenie. De aici si titlul romanului.

Todoran Vlad Cristian 10 martie 2013 at 10:17

Cartea care mi-a placut enorm a fost `Nicolae Steinhardt – Jurnalul fericirii“. E extraordinar sa vezi cum un om trece prin incercarile vietii, a regimurilor politice, a securitatii si reuseste sa faca ceea ce isi propune. M-a impresionat aceasta carte deoarece sunt student la teologie si stiu multe lucruri despre Nicolae Steinhardt, iar “Jurnalul fericirii“ este absolut o carte care merita citita si respectata deoarece reprezinta intamplarile unei persoane care a luptat impotriva tuturor.

Antonia Gherasim 10 martie 2013 at 13:16

Eu am citit de la editura Polirom, Divina Comedie a lui Dante. A fost un poem complex si profund, pe alocuri greu de inteles, dar o opera magnifica. Multumim pentru sansa de a castiga niste carti minunate!

andreea toma 10 martie 2013 at 14:41

Mi-a placut foarte mult Suflete cenusii, de Philippe Claudel, atat pentru stilul fluid, placut, in care este scrisa, cat si pentru profunzimea povestii, care, o data ce am citit ultimele randuri, m-a facut sa ma intorc la prima pagina si sa incep sa recitesc cu alti ochi, avand o alta perspectiva, caci pana la sfarsit tensiunea si unda de mister tin ascunse anumite aspecte pe care in ultimul moment le descoperi si le intelegi.

parvu 10 martie 2013 at 23:03

Cartea care imi place foarte mult este “Idiotul” de Dostoievski,unul dintre cei mai importanti scriitori ai lumii,

Andrisan Cristina 11 martie 2013 at 08:57

“jURNALUL FERICIRII”DE NICOLAE STEINHARDT…

Gheorghita Stefan 11 martie 2013 at 09:37

“Copiii din miez de noapte” de Salman Rushdie. Mi-a placut foarte mult cum autorul a imbinat intamplarile reale cu cele de fictiune.
Este un roman complex, captivant.

Mariana Moldoveanu 11 martie 2013 at 09:45

Cel care ma asteapta de Parinoush Saniee m-a cutremurat. Femeie fiind, m-a socat modul in care erau tratate femeile si cat de putin contau sentimentele reale in societatea .Masumeh e un model de curaj pentru noi toate.

EMA IANCU 11 martie 2013 at 09:55

Cel mai si cel mai mult din biblioteca polirom mi-a placut Magicianul de John Fowles. Actiunea lanceda si atmosfera incarcata a cartii cat si limbajul m-au tinut treaza pana la rasarit.

Marina Mihai 11 martie 2013 at 11:20

Camilo Jose Cela – Cristos versus Arizona – pentru o fraza .

Arhiscrib 11 martie 2013 at 11:44

Cartea mea preferata din Biblioteca Polirom este “Gradina de ciment” de Ian McEwan pentru ca m-a facut sa redescopar placerea lecturii in adolescenta.

Ramona 11 martie 2013 at 12:24

Jurnalul fericirii de N. Steinhardt, este una din cartile mele preferate de la editura polirom. Cartea lui Steinhardt nu seamănă cu una memorialistică. Nu există o ordonare strict cronologică a evenimentelor, iar accentul cade nu pe întâmplări, ci pe interpretarea lor. Jurnalul Fericirii este ca viaţa – o aventură a conştiinţei, o mărturisire a drumului lung pe care intelectul şi simţirea le urmează în strădania de a înţelege şi trăi condiţia creştinului, m-a facut sa imi pun intrebari, m-a captivat si datorita faptului ca răspunde unor întrebări pe care toţi ni le punem: de ce Dumnezeu nu intervine în lume, de ce Iisus Hristos nu s-a salvat pe sine de la cruce, cum putem fi cu adevărat liberi etc.

Grosu Ioana 11 martie 2013 at 12:35

“Idiotul”-Dostoievski! Prinţul Mîşkin este “idiot” de bun şi de îngăduitor cu toţi oamenii din viaţa sa. Este un om care nu protestează la nicio nedreptate este un om care acceptă multe deoarece este un om cu un suflet rar şi pur. Maladia sa l-a făcut să vadă viaţa în alt mod. Viaţa este prea scurtă pentru a ne chinui şi a fi răi unii cu alţii.

Florian T 11 martie 2013 at 13:57

…Sa ucizi o pasare cantatoare
Harper Lee

Pentru actualitate.

Martinescu-Damsescu Florentina 11 martie 2013 at 14:44

“Agonie si extaz” de Irving Stone-prezinta viata lui Michelangelo, ascensiunea lui ca artist dar si momente din viata particulara, relatiile amoroase, legaturile cu familia Medici su cu alti artisti contemporani da Vinci, Donatello, Botticelli, Rafael. Consider ca ne vom imbogati negresit cultura generala parcurgand paginile acestei creatii minunate.

Adrian 11 martie 2013 at 15:37

Cartea mea preferata este “Numele Trandafirului” de Umberto Eco. O consider cartea ma favorita deoarece a fost una dintre primele carti mai “serioase” pe care le-am citit in adolencenta, iar dupa ce am terminat-o primadata am ramas atat de surprins incat nu puteam spune decat “wow, trebuie s-o mai citesc odata caci am pierdut toata esenta”, iar felul in care se incheie cartea “Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus” m-a bantuit mult timp dupa aceea deoarece ramasesem cu senzatia ca pierd esenta cartilor citite deoarece ma concentrez mai mult pe actiune decat pe conflictul interior al personajelor. In concluzie, pot spune ca pentru mine aceasta carte de la Polirom a fost “un deschizator de drumuri”.

Stefania 11 martie 2013 at 18:19

Ultima mea carte citita e “Sunt o baba comunista” de Dan Lungu de la editura Polirom. Am citit-o pt ca asa s-a nimerit, am cumparat cartea pt ca mi-a placut titlul. Am auzit,mai ales pe la scoala, diverse povesti despre comunism,povestea lui Dan Lungu a dat culoarea tabloului,care-l aveam in cap, despre epoca de aur. La fiecare fraza ma regaseam in povestile mamei…parca era scrisa de ea. Am zambit la fiecare pagina, o cartulie care te binedispune.

Bidianu Dan Valentin 11 martie 2013 at 22:11

Idiotul de Dostoievski pentru ca imi place sa cred ca ma identific cu personajul printului 🙂

dan 11 martie 2013 at 23:57

viitoarea carte, cea care va aparea, pentru ca poate sa imi ofere ceva din lumea ei

MarinCn 12 martie 2013 at 07:59

Viata lui Pi e cartea care imi place enorm, am citit-o pe nerasuflate iar apoi am mers si la cinema sa vad filmul. Este scrisa intr-un mod foarte atragator si incitant!

Adina 12 martie 2013 at 09:07

1001 zile sau Noua Seherezada este preferata mea pentru ca in copilaria mea am citit toate povestile, fiind o amatoare a genului.Cu aceasta ocazie as vrea sa ma reintorc in acea copilarie frumoasa.

Stefanica Marius 12 martie 2013 at 09:48

1984 – George Orwell. Imi place foarte mult personajul principal, “Winston Smith”, poate pentru ca ma aseman cu el din anumite puncte de vedere, si imi mai place felul in care e prezentata degradarea si mizeria in care se zbate societatea prezentata de autor, plus ideea de lupta impotriva “sistemului”.

birlan cosmin 12 martie 2013 at 21:49

Numele trandafirului de Umberto Eco este unul dintre romanele mele preferate, o provocare culturala, un roman care simti ca te imbogateste si, foarte important, un roman plin de suspans al carui final nu este unul previzibil.

nicolae claudia 12 martie 2013 at 22:38

“Idiotul”-de Dostoievski! pur si simplu mi-a placut ce-am citit..

Camelia-Bianca Rednic 12 martie 2013 at 22:42

JOHN STEINBECK – La Rasarit de Eden

Imi place cum John Steinbeck creeaza o poveste frumoasa, incarcata cu simboluri, in marea lor parte din Biblie, si zugraveste intr-un mod sugestiv lupta dintre bine si rau prin actiunile lui Cain si Abel, personaje in acest roman.

Nae M. 12 martie 2013 at 23:57

Fratii Karamazov este cartea pe care am citit-o si m-a impresionat in mod placut Aliosa.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult