Stiri

Concurs ”10 ani de Filme-cărți.ro”: Câștigă un pachet de cărți Humanitas Fiction! – ÎNCHEIAT!

Pe 17 august 2009, era publicat primul articol pe Filme-cărți.ro și, astfel, apărea în blogosfera românească un nou blog, un nou portal cultural. Acum, când suntem în preajma aniversării de 10 ani, ne-am gândit să răsplătim fidelitatea și pe cei mai inspirați cititori ai noștri, prin intermediul unor concursuri atractive.

Primul dintre acestea, alături de partenerii noștri de la Editura Humanitas Fiction, aduce ca premiu un pachet de cinci noutăți, respectiv: ”Macbeth”, de Jo Nesbø, ”Băieţii şi alte povestiri”, de Mario Vargas Llosa, ”Serotonină”, de Michel Houellebecq, ”Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea”, de Romain Gary și ”Ministerul fericirii supreme”, de Arundhati Roy.

Despre cărți:

-”Băieţii şi alte povestiri”, de Mario Vargas Llosa. Şefii, primul dintre cele doua volume cuprinse în Băieţii şi alte povestiri, a fost publicat pentru întâia oară în urmă cu 50 de ani, marcând debutul oficial ca prozator al lui Mario Vargas Llosa. Realismul lucid al acestor şase povestiri, lipsit de inflexiuni mitologice, anunţă o perspectivă aparte în contextul literaturii sud-americane, identificată adesea cu realismul de tip magic. Povestirea Băieţii, scrisă un deceniu mai târziu, e un punct de cotitură: violenţa e aici mai insidioasă şi nu mai ţine atât de un tacit „cod“ al onoarei şi al machismului, ca în povestirile şi romanele de până în 1967, cât, mai degrabă, de însăşi regula jocului.

-”Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea”, de Romain Gary. La cincizeci și nouă de ani, Jacques Rainier pare să aibă totul. O afacere prosperă, o iubită tânără și exotică, sincer îndrăgostită de el. Până într-o zi, când o întâlnire nefastă, la Veneția, marchează începutul declinului pentru bărbatul aparent invincibil și infailibil. Problemelor financiare cunoscute doar de cercul apropiaților li se adaugă acum o imensă angoasă, care îi macină fiecare gând și gest. Terifiat de perspectiva eșecului și a pierderii ființei iubite, Rainier se refugiază într-o lume a fantasmelor inavuabile. Iar când imaginația nu îi mai poate oferi soluții, îi cere Laurei să treacă alături de el dincolo de limita convențiilor, în teritoriul necartografiat al transgresiunii.

-”Ministerul fericirii supreme”, de Arundhati Roy. La douăzeci de ani de la cartea ei de debut, Dumnezeul lucrurilor mărunte, care a câștigat Booker Prize în 1997, după același număr de ani de activism și mai multe volume de eseuri publicate, scriitoarea indiană a revenit la literatură cu mult așteptatul roman Ministerul fericirii supreme. Arundhati Roy ne dăruiește, cu același amestec irezistibil de furie și tandrețe, un mozaic al Indiei contemporane, într-o amplă simfonie literară închinată celor care, răniți de lumea dezumanizată, sunt salvați de iubire și speranță. Ministerul fericirii supreme ne poartă într-o călătorie care se întinde pe mai mulți ani, ieșind din mahalalele înghesuite ale vechiului Delhi, trecând prin noua metropolă înfloritoare și ajungând în Valea Cașmir și pădurile din India Centrală, unde războiul e pace, iar pacea e război și unde, din când în când, se declară „normalitatea“.

-”Serotonină”, de Michel Houellebecq. Ajuns într-un punct critic al existenței, Florent-Claude Labrouste își propune să dispară de bunăvoie, să renunțe la profesie, la viața socială, la cunoștințe. Își șterge urmele, se refugiază în hoteluri (unde musai trebuie să existe camere pentru fumători), străbate nostalgic (și deplânge) o Franță rurală ruptă de rosturile ei tradiționale, străduindu-se să opereze o regresie paliativă în trecutul personal. Își revizitează amorurile defuncte, un prieten, singurul, de tinerețe, încearcă zadarnice reconectări la momentul prezent, alternate cu visuri de sinucidere matematic puse la cale, dar rămâne la fel de pustiu pe dinăuntru, cu privirile lipite de o adevărată catapeteasmă a eșecului sufletesc, pe care și-a construit-o din cele 3 000 de fotografii ce îi rămăseseră în laptop, imprimate și lipite pe pereții ultimei sale locuințe. Dintre ele, vibrează viața în doar vreo trei, cele care îi păstrează imaginile singurelor lui iubiri posibile, cu Kate și Camille.

-”Macbeth”, de Jo Nesbø. În orașul lui Macbeth, soarele nu strălucește aproape niciodată și oamenii zâmbesc prea rar. În mandatul coruptului Kenneth, străzile au devenit tot mai nesigure. Dar acum Duncan, noul șef al poliției, încearcă să reinstituie domnia legii, iar maleficul Hecate, stăpânul invizibil al orașului, trebuie să se protejeze nu doar de concurenții de pe piața drogurilor, ci și de ofițerii de la Narcotice. Va paria pe Macbeth, un tânăr polițist integru și aparent invulnerabil, care nu se așteaptă ca trecutul să-l ajungă din urmă.

Pentru a câștiga pachetul de cărți, vă rugăm să răspundeţi la următoarea întrebare:

Ai recomanda unui prieten blogul nostru și de ce?

Condiţii de participare:

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • cel mai inspirat comentariu va fi desemnat drept câştigător, de către echipa Filme-cărți.ro.

Asteptam comentariile dvs. pana luni, 12 august 2019, inclusiv, iar câștigătorul va fi anunțat pe această pagină și pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde va primi pachetul de cărți de la Editura Humanitas Fiction.

Succes!

Concurs promovat pe Câștigă.net.

Later edit (16 august): În urma votului echipei Filme-cărți.ro, cel mai inspirat comentariu a fost considerat cel semnat de Coca Denis:

Spre deosebire de inițiativele Microsoft-ului, prin care te întreabă aproape mecanic dacă vrei să recomanzi sistemul de operare unui prieten (sau care sunt șansele să o faci în viitor), la care aș fi dat bucuros și relaxat pe binecuvântatul “not now”, în cazul acestui blog aș spune: nu acum, pentru că această oază de cunoaștere, cultură și artă va atrage felurite chipuri și minți rătăcite în tot oceanul acesta de informații pe care navigăm asemeni unor naufragiați, rămași doar cu goliciunea pe care o simțim când suntem expuși incertitudinii…și sperăm să găsim după stânci lumina călăuzitoare a farului.

Așa cum s a întâmplat cu mine.

Eu la asta mă gândeam prima oară când am vrut să recomand acest blog, pentru că tot “înotând” fără direcție prin lume, am dat de marea mea muză (iubita mea pe care o cunosc încă din perioada liceului) care nu mi a recomandat să citesc ca un avid de lectură, doar a revenit la cartea ei (care, poate din coincidență sau nu, se numea Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl) și tot repetând același obicei, m a atras și m a făcut să înțeleg că doar orbecăind prin întuneric, doar trăind în ipostaza de naufragiat poți ajunge să te (re)găsești.

De aceea imaginea mea despre acest blog este atât de vitală pentru mine, pentru că pulsează cu viață, clocotește cu artă și, mai ales , curge prin venele oamenilor cu simț civic. Pentru că reușiți să ghidați oamenii să își aprindă făclia mentală, să nu rămână doar niște mașinării de stocat și vărsat informații fără să obligați pe cineva să vă recunoască meritele sau pragmatismul…De aceea recomand blogul acesta doar acelora care călătoresc destul timp prin intuneric ca să vadă primul licăr de lumină, care e aici.

De aceea mulțumesc acestui blog la fel cum îi mulțumesc partenerei mele în fiecare zi…pentru că a devenit muza mea, escapada mea, asemeni cuțitului lui Iona, care despică burțile tuturor lucrurilor (care sunt pești).”

Felicitări!

Articole similare

Magia spirituala si angelica, de D.P.Walker

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (22 – 28 februarie 2016)

Jovi Ene

Rezultatele Concursului de Debut al Editurii Polirom 2019

Jovi Ene

78 comments

Cristina Buburuzanu 8 august 2019 at 12:42

Evident că da, pentru ca sunteti bine informati si recenziile sunt scurte, sincere si la obiect. La multi ani!

Doina 9 august 2019 at 22:06

Acest blog nu este un moft. Acest blog este o necesitate. Iar pentru a îl recomanda este de ajuns un simplu …share. Trebuie sa recunoaștem că fără recenziile de pe blog wishlist urile noastre de cărți sau filme ar fi mult mai sărace.

Florea Anca 8 august 2019 at 13:07

Desigur, datorita acuratetii informatiei si a recenziilor inspirate si consistente!

loredana 8 august 2019 at 13:15

Cu siguranță aș recomanda blogul filme-carți, deoarece iubiți cu patimă ceea ce faceți, știți cum să promovați o carte sau un film, sunteți onești și la zi cu piața de carte sau filmele recente! Cănd pasiunea decide să se implice în ceva, orice ar fi acel ceva, devine dintr-o dată extrem de viu și profund! Blogul filme-cărți a invitat pasiunea în viața lui, astfel că ea, pasiunea, a venit cu o zestre foarte bogată!

Luminița 8 august 2019 at 18:44

Recomand blogul fpentru ca recenziile sunt inspirate, informatiile oferite sunt relevante si de interes pentru iubitorii de film si carti. Felicitari pentru initiativa blogului cultural si va doresc mult succes !

Adriana Paraschivescu 8 august 2019 at 14:02

Cu siguranta l-as recomanda. Recenziile sunt inspirate,iar informatiile oferite sunt relevante si de interes pentru iubitorii de film si carti. Felicitari pentru initiativa blogului cultural si multi ani inspirati inainte va doresc!

Georgiana Ene 8 august 2019 at 14:29

Da, sigur. Eu deja recomand Filme-carti.ro pentru ca sunt deseori intrebata de prieteni, cunostinte etc.. ce am mai vazut si citit.
Am remarcat de-a lungul timpului ca avem gusturi comune, Filme-carti.ro si cu mine, asa ca ii indrum direct catre blog.

Alexandra S 8 august 2019 at 14:31

Blogul a rezistat timpului prin calitate.Calitatea despre care vorbesc se naște din pasiunea pe care fiecare membru principal ori asociat, ne o arata aici scriind. Fie ca e pasiune pentru cărți ori pentru filme, limbaluj armonios și clar al celor care își fac timp pentru blog, și respectiv pentru noi cei care percepem informația, reușește sa ne transmită o părere,sa ne introducă oarecum în universul cărților, sau al filmelor, sa ne ajute cu comparații, ne ajuta cu sfaturi care la final se concretizează iar noi putem astfel lua mult mai repede o decizie.Blogul îmbină 2 aspecte importante ale vietii:cititul și cinematografia. Ele au rolul atât de a ne dezvolta creativitatea, vocabularul cât și a ne relaxa în momentele tensionate. Astfel oricarui om care își dorește sa fie la un pas mai aproape de a se informa cu privire la aspectele respective ar trebui sa ii se recomande filme-cărți.ro.

Andrei Bădică 8 august 2019 at 15:31

Da, l-aș recomanda! Consider că este o parte esențială din viața cititorilor care conține superbe cuvinte la adresa cărților, dar și recomandări de filme, îmbinate cu noutățile din fiecare zi!

anca 8 august 2019 at 16:28

Da, va recomand cu mare placere. Gasesc cele mai bune recomandari pe site-ul dvs.

Anton Sava 8 august 2019 at 16:32

Da, as recomanda (ar fi interesant de aflat cate șanse de castig as avea , daca nu as aprecia blogul). Blogul l-am descoperit acum vreo cinci ani, interesant fiind ca nu e dedicat doar cărților, ci si filmelor si artelor, în general. Este un blog care imi semnalizează aparițiile interesante, multe fiind pe gustul meu.

Maria Aghinitei 8 august 2019 at 16:34

As recomanda.blogujl fiindca recenziile sunt inspirate, informatiile oferite sunt relevante si de interes pentru iubitorii de film si carti. Felicitari pentru initiativa blogului cultural si va doresc :mult suuces !

Madalina Radu 8 august 2019 at 16:36

Cu siguranță v-aș recomanda,, pentru că niciodată nu poți spune că știi suficient! ”Investiția în cunoaștere aduce cea mai mare dobândă”!

Emil Calinescu 8 august 2019 at 17:02

Desi eu am facut 3 bloguri distincte pe aceste tematici, site-ul/blogul Filme-Carti acopera toate aceste domenii: nu doar filme si carti, cum se lauda in nume, ci si teatru, loc unde poposesc foarte-foarte des.

In plus, chiar si amestecul de blog si site lucreaza in favoarea voastra: practic, de aici acel prieten de-al meu poate sa se si informeze, dar poate citi si opinii pertinente vizavi de carti, filme si spectacole de teatru.

Ah, si mai are din cand in cand si niscaiva concursuri. Ca de exemplu acesta 😀

diana 8 august 2019 at 17:26

Da. Cu mare incredere. Pentru ca nu va sfiiti sa spuneti cand nu va place ceva si de multe ori m-ati convins sa trec o carte pe lista de lecturi sau un film pe lista celor de vazut.

Radu 8 august 2019 at 18:26

Cand unesti cartile si filmele in articole usor de digerat atunci apare succesul.
Cand descoperi intamplator o astfel de pagina, atunci esti norocos.

Manuela Stanica 8 august 2019 at 18:41

Cu siguranta l-as recomanda pentru ca aici gasesti orice vrei in materie de carti, filme. Imi place ca spuneti totul fara perdea fie ca va place sau nu si asta ajuta foarte mult cititorul dandu-i un sentiment de incredere.

Mihai Tanadie 8 august 2019 at 19:38

Da, l-as recomanda, pentru ca aici pot gasi informatii literare, istoria si noutatile editoriale!

Rodica Gavril 8 august 2019 at 19:58

Cu siguranță, așa cum o și fac, de câte ori pot, de când vă cunosc! Și asta pentru că toți cei care scriu recenzii și interviuri, (inclusiv fiica mea, Iulia Dromereschi), o fac cu pasiune, din dragoste pentru cărți și filme. Și, mai ales, cu speranța că cititorii vor deschide o ușă, sau macar o fereastră, spre înțelegerea și aprecierea cărților și filmelor prezentate. Iar asta ar însemna o șansă în plus pentru educație, în toate formele ei!

Muscalu Francisc 8 august 2019 at 21:14

As recomanda blogul .fimecarți deoarece este plin de articole care îl pe fac cititor sa meargă in librarii și sa cumpere cartea /cărțile despre care s-a vorbit in articol .In plus au articole interesante despre filme .Felicitari celor care au creat acest blog !Va multumesc pentru articole!

Ruslana 8 august 2019 at 22:03

Cu vreo 3 ani in urma, dupa o operatie de cancer, destinul face sa descopar pe blogul vostru, o carte. O carte care m-a ajutat ENORM in recuperarea psiho-emotionala inevitabil necesara in astfel de cazuri. Fac parte dintr-o mini-comunitate de tango argentinian (da, exista asa ceva si in Romania). La vreo 2 ani de la “evenimentul” mai sus mentionat, aflu de o colega din comunitate, care se confrunta cu un caz (aproape) similar cu al meu (poate chiar mai periculos si agresiv). Puteam (printre altele) sa nu-i recomand cartea? Evident ca nu. Astazi, amandoua suntem bine, iar ea mi-a multumit asa cum numai cineva care a trecut printr-o astfel de trauma, o poate face. Acu’, ziceti si voi, cum as putea eu sa nu va recomand blogul?

Gabriel Enache 8 august 2019 at 22:53

Într-o lume lume atît de conectată și, chipurile cu toate la vedere pare că este ușor să alegi, să vezi și să simți ce te completează , ce te reprezintă și ce crezi că vine firesc la îndemîna ta…. Pentru că nu este chiar așa de simplu, fiindcă știți să îndepărtați perdeaua desișului și lăsați lumina să arate cam ce este bun și bine de văzut, citit, etc.. Motivul pentru care vă recomand!

Mihalcea Loredana 8 august 2019 at 23:08

V-am recomandat cu drag si v-as recomanda oricand unui prieten, doi, trei, 100, pentru ca o schimbare in bine in lume se poate face si printr-un simplu gest ca acesta: a incuraja pe cineva sa citeasca, a convinge sa se informeze, a indemna la cunoastere.

Mari chiricu 8 august 2019 at 23:18

As recomanda site-ul dvs. Doar celor pasionați de citit ptr a descoperi împreună cărți frumoase pe care le vom citi împreună.

Panait Nicoleta 9 august 2019 at 09:17

Cu siguranta recomand! Exista oameni pasionați de cărți și filme,asa ca mai intai cartea,după filmul (este singura mentiune)

Trasnea Vladut 9 august 2019 at 12:09

Recomand cu drag acest site deoarece consider ca expune cu deosebita seriozitate si cu profesionalism subiecte ce ar trebui sa ne intereseze pe toti. Facand parte din putinele site-uri care dezbat subiecte profund importante in dezvoltarea umana, blogul filme-carti n-ar trebui sa lipseasca din paginile frecventate constant de intreaga populatie. Acest blog contribuie la cea mai grea evolutie umana,aceea in domeniul cultural, de aceea merita toata mandria si aprecierea pentru munca depusa intr-un domeniu dificil, avand dorinta de a dezvolta fiecare persoana in parte si de a o polariza catre subiectele cu adevarat importante, precum cartile si filmele. Un mare filozof, Immanuel Kant, declara ca “un popor fara cultura este un popor usor de manipulat”. Asadar, acest site contribuie la dezvoltarea inteligentei si a spiritului critic,la tendinta spre obiectivitate si aprecierea valorilor universale ale fiecarei persoane. Recomand cu caldura tuturor prietenilor si tuturor oamenilor si sustin profund ideea care sta la baza acestui blog. Va multumesc!

Lazar Adrian 9 august 2019 at 13:01

vorba reclamei la Heineken: Probabil cel mai bun blog din acest domeniu din Romania 🙂

Radu George 9 august 2019 at 14:34

Recomand cu drag acest blog, care îi poate ajuta pe cititori să își formeze o părere despre cărți, pornind de la ideile celorlalți. Comentarii de calitate, idei extraordinare și recenzii pe măsură pentru cele mai noi cărți.

Bancila Mariana 11 august 2019 at 12:28

Desigur ca il recomand ! Cultura merita promovata, la fel si ideile stralucite ! Blogul ofera informatii diverse despre filme, carti si calatorii, exact ce ii trebuie sufletului, mintii si creierului omului pentru a fi fericiti. Nu degeaba se spune ca ,, oamenii fericiti citesc si beau cafea.” Intr -un singur loc, pe blog gasim un mix de informatii bine argumentate, inspirate si documentate. La multi ani inainte !

Andreea Elena 9 august 2019 at 14:55

DA! Fara niciun dubiu. De ce? Pentru ca sunteti profesionisti, pentru ca este nevoie de voi. Un blog de nota 10!

Diana 9 august 2019 at 15:46

Recomand acest blog deoarece uneste ceea ce altii despart. Cartea si filmul se afla intr-un permanent razboi (“cartea este mai buna decat filmul” sau invers), insa uitam ca, in esenta, este vorba de arta, iar arta inseamna frumos, bucurie, cunoastere si, totodata, intelegerea profunda a noastra ca indivizi si ca umanitate.
Pe de alta parte, articolele existente pe site transmit nu doar informatii, ci si emotie, pasiune si un indemn, exprimat mult mai puternic decat ar putea fi redat de cuvinte, de a citi, a incerca filme si carti noi, de a descoperi atat lumea intr-un mod inedit, dar si pe noi insine.

Adriana 9 august 2019 at 15:52

Da, l-as recomanda. Pt ca poate impaca si capra si varza aici, adica si filmele si cartile. E un site, aparte ce are si sare si piper.

Radu Dobre 9 august 2019 at 17:06

Recomand cu drag acest site , pentru ca aici pot gasi lucruri minunate : relaxare, cărți,concursuri drăguțe si aparitiile noi de carte!

Cosmina Marginean 9 august 2019 at 17:29

cum este acest blog, fata de altele cu aceesi tema? ca o carte dupa care s-au facut ecranizari. intotdeauna cartea este mai buna decat filmul.

Diana 9 august 2019 at 21:32

O sursă de inspirație, de cunoaștere, de liniște, de visare, colțul acela frumos al casei în care te retragi, cu o lumină bună și o ceașcă de ceai, pentru a citi și pentru a medita. Așa este un blog de filme și cărți, AȘA este blocul acesta și îl recomand din suflet tuturor. Mulțumesc!

Dora Lazăr 10 august 2019 at 13:49

Vă recomand deja, de vreo trei ani, de când vă știu… E atât de bine să întâlnești gânduri, remarci, păreri asemănătoare. E atât de bine când știi că sunteți un demolator de statistici care spun că oamenii nu se mai ocupă cu lucrurile frumoase. La multe zeci de ani!

tenebree 10 august 2019 at 15:04

Cu siguranta il recomand, il incredintez oamenilor de suflet, sensibili, care apreciaza arta cinematografica, beletristica si cauta placerea de a se cufunda intr-un ocean de fictiune, de vieti paralele, de intamplari minunate,. Va urmaresc cu drag.

C.C. 10 august 2019 at 16:21

Deși tentația mea (previzibilă pentru astfel de întrebări) ar fi să spun “fără niciun dubiu, l-aș recomanda”, aleg să spun că nu aș face asta și, evident, am și o explicație – așa cum eu am descoperit pe cont propriu acest blog (care, trebuie să recunosc, îmi este reper în materie de recenzii), consider că ar merita să i se întâmple asta oricui “înoată fără speranță” prin marea agitată de posibilități de pe net în căutarea unor recenzii cât de cât bune și ajunge, după lungi căutări, să “naufragueze” pe blogul vostru, unde se vor bucura de unele dintre cele mai de calitate texte. În plus, începând cu acel moment, toate celelalte site-uri de profil vor avea astfel, pe o perioadă nedefinită, un inevitabil termen de comparație. Mulți ani vă doresc! Și inspirație!

Ana Maria Visu 10 august 2019 at 19:33

Este cel mai util site/blog cand vine vorba de a ma informa cu privire la ce carti sa citesc sau ce filme sa vizionez. Pana acum nu am fost niciodată dezamăgita de alegerea făcută cu ajutorul acestui blog.

Marcel M. 10 august 2019 at 21:38

Dincolo de prospețimea informațiilor culturale, blogul vostru și-a croit în cultură un drum propriu datorită capacității uluitoare de a ordona cu răbdare materia sa de arte frumoase, Născute din necesitatea de povesti, postările de pe acest blog și-au găsit un limbaj pur, prin intermediul căruia fapte și personaje cotidiene din lumea artistică vor dăinui mult timp. Citite individual, postările ar fi niște povestiri foarte bune. Luate împreună, alcătuiesc un roman excepțional. Felicitări! Mult succes mai departe!

Sszz 11 august 2019 at 00:45

La multi ani, de zece ori zece ani!
As recomanda blogul pentru ca, intr-un cuvant, e fain! E musai de urmarit pentru ca citesti si vizionezi, adica traiesti, bine datorita lui. Cum am o inima mare si nu prea pot tine secrete, l-as recomanda nu numai prietenilor, ci si dusmanilor. 😁

Carmen Aurora 11 august 2019 at 08:45

Felicitari si mult succes mai departe!Acest blog l-as recomanda tuturor,atat prietenilor cat si dusmanilor,pentru ca in fiecare zi descoperim in cărți importante lecții de viață.

Gheorghidiu Paul Stefan 11 august 2019 at 08:58

Il recomand cu drag oricui, pentru ca este relaxant sa citesti articole literare, sa gasesti cartile pe care le iubesti, gasesti intelegerea prin carti, linistea llor! Si nu in ultimul rand concursuri dragute ca acesta. La multi ani!

Ema Georgiana 11 august 2019 at 10:12

Toate prieteniile au un ritual al lor. La fel și blogul vostru. Ne oferă răgaz ca să ne gândim la sentințele provocatoare din cultură. Există bloguri de care te îndrăgostești. Crezi că mai sunt altele ca ele și totuși îți dai seama că după zece ani de activitate sunt bloguri cărora le-ai simțit miracolul, fără să-i fi cunoscut pe oamenii din spatele lor, bloguri cu filme, cărți și spectacole, adunate pentru tine, care de abia așteaptă să ajungă la prietenii care caută ca și tine un reper prin jungla urbană. Felicitări pentru realizările voastre și mulți ani de acum înainte!

Laura Marinescu 11 august 2019 at 10:46

Am recomandat blogul filme-carti unor prieteni in cautare de recomandari de titluri noi. De asemenea si eu v-am citit recenziile cartilor si serialelor pe care le stiam si le-am vazut la voi. La multi ani!

Radu Cristina Alexandra 11 august 2019 at 12:50

Bineinteles ca as recomanda site-ul. In general, imi place sa impartasesc placerea lecturii si cu cei apropiati. Daca nu reusesc eu, imi place sa apelez si la alte trucuri, cum ar fi prezentarea unei recenzii scrise de altcineva. De asemenea, ma bucur ca site-ul nu este dedicat exclusiv recenziilor de carti, ci si recenziilor de filme.

Borosteanu Cristian Stefan 11 august 2019 at 13:36

Cel mai documentat blog! LA MULTI ANI!

Briana Belciug 11 august 2019 at 13:50

Am recomandat blogul multor prieteni și voi continua să îl recomand. Motivul? Afli imediat noutățile literare și cinematografice. În plus, recenziile de pe blog mă ajută să decid ce cărți vreau să îmi pun în coș și ce filme să trec în agendă.
A! Și pentru concursuri. ..evident. 😉

Diana Constantin 11 august 2019 at 13:57

Da, l-aș recomanda. Este un blog simpatic, unde articolele sunt bine scrise. Și nu numai la categoria de cărți, ci și la filme. Acest blog m-a convins să văd câteva filme și seriale pe Netflix.

Taflaru Luisa Ioana 11 august 2019 at 14:37

Vreau sa particip la concurs!

Marilena Visu 11 august 2019 at 15:00

Recomand acest site-blog prietenilor asa cum si mie mi-a fost recomandat. Aici gasesc opinii despre carti, filme, teatru, care se potrivesc cu ce imi place mie sa vad si citesc si ma face sa pierd mai putin timp cautand in alte parti. Singurul regret este ca v-am descoperit destul de tarziu.

Coca Denis 11 august 2019 at 15:51

Spre deosebire de inițiativele Microsoft-ului, prin care te întreabă aproape mecanic dacă vrei să recomanzi sistemul de operare unui prieten (sau care sunt șansele să o faci în viitor), la care aș fi dat bucuros și relaxat pe binecuvântatul “not now”, în cazul acestui blog aș spune: nu acum, pentru că această oază de cunoaștere, cultură și artă va atrage felurite chipuri și minți rătăcite în tot oceanul acesta de informații pe care navigăm asemeni unor naufragiați, rămași doar cu goliciunea pe care o simțim când suntem expuși incertitudinii…și sperăm să găsim după stânci lumina călăuzitoare a farului.

Așa cum s a întâmplat cu mine.

Eu la asta mă gândeam prima oară când am vrut să recomand acest blog, pentru că tot “înotând” fără direcție prin lume, am dat de marea mea muză (iubita mea pe care o cunosc încă din perioada liceului) care nu mi a recomandat să citesc ca un avid de lectură, doar a revenit la cartea ei (care, poate din coincidență sau nu, se numea Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl) și tot repetând același obicei, m a atras și m a făcut să înțeleg că doar orbecăind prin întuneric, doar trăind în ipostaza de naufragiat poți ajunge să te (re)găsești.

De aceea imaginea mea despre acest blog este atât de vitală pentru mine, pentru că pulsează cu viață, clocotește cu artă și, mai ales , curge prin venele oamenilor cu simț civic. Pentru că reușiți să ghidați oamenii să își aprindă făclia mentală, să nu rămână doar niște mașinării de stocat și vărsat informații fără să obligați pe cineva să vă recunoască meritele sau pragmatismul…De aceea recomand blogul acesta doar acelora care călătoresc destul timp prin intuneric ca să vadă primul licăr de lumină, care e aici.

De aceea mulțumesc acestui blog la fel cum îi mulțumesc partenerei mele în fiecare zi…pentru că a devenit muza mea, escapada mea, asemeni cuțitului lui Iona, care despică burțile tuturor lucrurilor (care sunt pești).

Rosioru Marilena 11 august 2019 at 16:15

Intr-o perioada in care nu sunt foarte bine din punct de vedere launtric…m-am refugiat in carti si filme…ma mai rup de realitate…descopar terapia prin carti si seriale si parca functioneaza…imi hranesc astfel si creierul si sufletul… am descoperit blogul in cautarea unor recomandari in aceasta arie de interes…si la intrebarea daca l-as recomanda raspunsul este da… iar la urmatoarea intrebare care survine de aici, de ce? …raspunsul este pentru ca merita. Sunt 10 ani de munca si pasiune care se vede bine printre randurile scrise si printre articolele calitative…un blog “for real” , exact ce caut…influencerii care au ceva de spus sunt cei care ar trebui pastrati si urmariti! imi plac articolele scrise din inima si din trairea fiecaruia…recomandarile facute nu pentru a promova ceva sau pe cineva…ci pentru a incuraja cititorii sa puna mana pe carea aceea sau sa deschida un episod din serialul prezentat , poate i se potriveste!

Turtureanu Mălina 11 august 2019 at 16:26

Recomand acest blog nu doar iubitorilor de cărți, îl recomand tuturor care caută ceva mai presus de cuvinte, de noutăți literare, de recenzii. Care caută inspirație. Ca și iubitor de artă, inspirația în toate formele ei este valoarea pe care o caut obsesiv peste tot în jurul meu. Acest blog oferă un amalgam de trăiri și sugestii de calitate, dar mai presus, oferă inspiratie și solidaritate virtuală. De asta are nevoie un cititor pasionat care are tendința deseori de a se refugia în coconul lui de singurătate și liniște. De suport și de inspirație. Pentru asta vă mulțumesc!

Visu Petre 11 august 2019 at 17:14

Recomand acest blog deoarece contine o multime de informatii variate despre carti, filme si nu numai care sunt extrem de utile.

Constantin .M 11 august 2019 at 17:26

Ai recomanda unui prieten blogul filme-carti.ro și de ce?

Da, pentru ca nu am mai citit de mult ocarte,char imi e dor si pentru ca pentru o carte sau un film bun acesta este locul potrivit

Radu C 11 august 2019 at 19:04

Îmi place foarte mult structura intensă, splendidă, de o mare originalitate, plină de umor și extrem de ingenioasă a blogului vostru. Este atât de bun, încât a trebuie să mă întreb cum reușesc niște oameni aşa tineri să o scoată la capăt în tot acest bombardament informațional cu care ne confruntăm zilnic. Am senzația că blogul vostru este asemenea unui cub Rubik, fiind deopotrivă amuzant și foarte inteligent structurat. L-aș recomanda oricând cu drag oricărui prieten interesat de cultură.

Cosmin 11 august 2019 at 20:22

Esențele tari se țin în sticluțe mici. Obiectiv atins. Nu există o recomandare mai bună decât cea a voastră. Doar copy – paște la link și deja admiratorii cresc, pentru că se merită. Un blog de calitate și captivant. Felicitări, ma-nclin.

Francesca 11 august 2019 at 22:04

Deși sunt pasionata de matematica si acesta pasiune imi ocupa cea mai mare parte a timpului, cand am liber imi place sa citesc o carte bună si sa vad un film bun. Deci as recomanda blogul pentru ca ma face sa nu pierd timpul si sa aleg exact ceea ce mi se potrivește. Va mulțumesc.

Tulea Ioan Alexandru 11 august 2019 at 22:45

O recomandare as face la toata lumea pentru a citi o carte. Este ceva sublim, ai o satisfactie enorma. Nu se compara cu un film sau altceve. Cititi o carte si veti intelege voi singuri ce am vrut sa spun !

Petre Antoaneta 11 august 2019 at 23:05

Une piece sans livres, c’est comme un corps sans ame! Cicero (in romana, farmecul se pierde).

Vasile Amarie 12 august 2019 at 06:02

… fiindca sunteti profesionisti si seriosi

ILIE MARIA 12 august 2019 at 09:16

DA. Deoarece urmareste numai facebook…

Vero 12 august 2019 at 09:54

… fiindcă filmul și cartea merg mână în mână

Doris 12 august 2019 at 10:35

Iti recomand sa apelezi cu incredere la acest blog daca ai ramas in pana de filme de vazut, de carti de citit, sau pur si simplu vrei sa afli ultimele noutati din domeniu, expuse intr-un stil atragator si interesant . Te asigur ca dupa ce citesti cateva articole (foarte bine documentate, de altfel), iti va da o idee despre ce sa vizionezi sau sa citesti mai departe.

Radu Beatrice 12 august 2019 at 10:39

Fiind o mare iubitoare de cărți și filme, am apelat de nenumărate ori la acest blog pentru sugestii și un strop de inspirație, de fiecare dată când am simțit nevoia. Aș recomanda blogul și prietenilor mei (cei care nu îl știu deja de la mine), întrucât am găsit întotdeauna recenzii bine scrise, obiective și extrem de utile. Aici am descoperit o scriitură proaspătă, care denotă pasiunea sinceră pentru cărți și filme și consider că și prietenii mei ar aprecia-o cel puțin la fel de mult ca mine. Felicitări pentru munca depusă de-a lungul anilor și mult succes în continuare!

Baban Alexandru Marian 12 august 2019 at 11:22

Da, deoarece poti afla informatii noi si interesante.

Cristina Anton 12 august 2019 at 14:16

As recomanda acest blog prietenilor mei si celor carora le place sa citeasca. Am redescoperit placerea de a citi si acum in orice moment liber pe care il am, citesc.
Felicitari pentru blog! Abia astept sa citesc in continuare recomandarile voastre!

Vlad 12 august 2019 at 14:18

Un blog deosebit care imbina in mod armonios recenziile elevate din punct de vedere intelectual cu umorul si noutatea. Cine este un adevarat iubitor de carte si film nu poate trece cu vederea acest blog !

Florea Gabriela 12 august 2019 at 15:42

As recomanda site-ul mamei mele, care este bibliotecar si este innebunita dupa toate cartile noi care apar. Acest site ar ajuta-o sa recomande cartile potrivite varstei pentru fiecare copil care ii trece pragul la locul de munca. Incurajeaza mereu elevii sa citeasca si acest lucru o face fericita!

Nicolae Teglas 12 august 2019 at 15:59

Cu siguranta voi continua sa o fac. Am gasit aici informatii pertinente, recomandari bune care mi/au ghidat spre carti si filme de calitate. La multi ani!

Delia Bercea 12 august 2019 at 16:10

Da, 1000 de DA, cum ar zice The Mono Jacks, una dintre trupele mele preferate. De ce? E simplu! Simplu în mintea mea, dar dificil de redat în cuvinte. Asta-i! Inspirație, drag prieten, așa i-aș spune. Un cuvânt singur-singurel, dar atât de perfect, atât de complex. Viața e searbădă uneori. O mulțime de responsabilitati te pândesc la fiecare colț și găleata cu tristețe îți cade în cap de fiecare dată când deschizi vreo ușă. Fericirea pare greu de găsit, dar nu e chiar asa. Uneori se ascunde în spatele unui blog de recenzii, realizat de oameni iubitori de cultură pentru alți oameni iubitori de cultură. Cărți, filme, călătorii: aici găleata s-a golit de tristețe, umplându-se cu inspirație(hrana oamenilor ca noi, iubitori de frumos) care printr-un proces misterios se transformă în fericire❤️. Blogul acesta este preferatul meu, fiindcă iubesc să citesc și să călătoresc, iar aici am o mulțime de resurse. Trebuie să menționez și că urmăritul filmelor nu prea erau genul meu de activitate înainte, dar lucrurile s-au schimbat după ce am descoperit acest blog. Citeam doar recenziile de cărți; la un moment dat am ajuns în rubrica recenziilor de film, din greșeală. Mi-am “aruncat” ochii peste câteva recenzii și am ajuns la concluzia că merită să încerc, le-am văzut si am rămas plăcut surprinsă. Astfel, au început să îmi placă și filmele, aflându-mă în freshman year în acest domeniu, ca să zic asa:). Le-am povestit și prietenilor mei despre această modalitate virtuală de dezvoltare a vechilor pasiuni și de descoperire a unora noi. Cuvintele mele i-au convins foarte rapid să încerce și i-a captivat rapid. De ce? Ei bine, sunt prietenii mei și suntem construiți, fără îndoială, după același tipar ;).

Dana B. 12 august 2019 at 21:07

As recomanda, cum sa nu. Pentru parerile pertinente 😀

Claudia 12 august 2019 at 22:35

Recomand cu drag blogul vostru, așa cum mi l-a recomandat și mie un drag prieten din copilărie, cu care nu vorbisem de foare mulți ani. Câteodată avem nevoie de o evadare, de aducere aminte din anii ce au trecut, de toate clipele frumoase ce stau ascunse in sufletul nostru. Consider ca o carte, un film bun, pot elibera amintiri, emoții, trăiri….și unde sa găsești o carte numai buna pentru sufletul tău?

Ramona R. 12 august 2019 at 23:13

Da, pentru bucuria de a citi despre cărți, de a afla despre noi apariții literare, de a ne ajuta să ne găsim cărțile pe gustul nostru din multitudinea de cărți din librării și biblioteci, de a afla părerile mai multor oameni care iubesc cărțile despre o carte care mă atrage sau mă interesează. Pe mine mă determină să citesc mai mult, să descopăr, să îmi lărgesc orizonturile literare, să încerc să fac din “zicala” “So many books, so little time” o călătorie literară frumoasă, pasionantă și plină de sens. Treptat, cred că reușește să mă convingă să mă mai uit și la filme și este realmente de ajutor în acest sens pentru cineva care nu este cinefil. Sunt sigură că pentru toți cei interesați de cărți și filme, acest site este o oază de inspirație și bucurie, de aceea recomand cu încredere acest blog.

Stefania B 12 august 2019 at 23:33

Citesc de cand ma stiu, de cand eram mic copil. Mereu m-a fermecat lumea cartilor, povestile si orice evadare din real. In timp, am invatat sa imi aleg cu grija recomandarile, am invatat sa le cern pe cele sincere de cele care doar lauda pentru ca trebuie sa o faca. Blogul filme-carti.ro este sursa mea continua de carti si filme valoroase: aici identific mereu carti pe gustul meu, ecranizari ale acestora sau pur si simplu filme faine.
Da, raspunsul este da. Cu drag recomand blogul vostru si am facut-o de multe ori, tocmai pentru ca stiu ca parerile sunt exprimare sincer, opiniile sunt reale si nu laudaroase. Dar in primul rand stiu ca aici voi gasi recomandari ale unor carti interesante, ale unor carti noi, ale celor mai bune carti! Iar pentru ca viata si timpul pe care il avem sunt atat de scurte, este nevoie de aceasta selectie, aceasta evidentiere a celor mai bune opere, pentru ca noi, cititorii, sa nu pierdem timpul care oricum este limitat si sa alegem cele mai frumoase povesti si scrieri.
La multi ani, dragilor, sa scrieti la fel de fain si sa ne fiti alaturi si de acum inainte!

Doamna T 12 august 2019 at 23:53

Recomand portalul dumneavoastra pentru ca este un munte in blogosfera romaneasca. Si nu orice munte, caci l-as asocia cu muntele Fuji, asa cum l-am vazut intaia oara, acum vreo doua decenii, cand eram in ciclul gimnazial si am cumparat un numar saptamanal dintr-o revista enciclopedica. Muntele sfant, cel mai spectaculos vulcan al lumii, era surprins intr-o zi insorita, dominand fundalul, fiind invaluit intr-o ceata de un albastru mai inchis decat al cerului azuriu, cu un nor sau doi, de deasupra lui, avand crestetul nins si, la poalele sale, mii de flori (numite popular japoneze sau fluturasi) roz, albe si purpurii.
Cred ca e o imagine foarte sugestiva pentru anvergura blogului Filme-carti.ro si va doresc sa continuati la fel de falnici si impunatori.

Madalina Filip 12 august 2019 at 23:59

Hmmm…
“Hmmm” nu e cel mai bun început atunci când intentionezi sa recomanzi ceva 🙂
Adevarul este ca e prima data când intru pe blog, mânată tocmai de concurs… Și pentru ca vreau sa ofer un răspuns pertinent la întrebare adresată, de ceva vreme, îmi petrec timpul printre paginile site-ului, citesc recenzii la filme și cărți și încerc sa-mi fac o opinie.
Iată ce am descoperit pana acum: diversitate, culoare in cuvinte, structura, informații valoroase și pe mine revenind cu drag de acum înainte. 🙂 De recomandat, sigur o sa va recomand. De ce? Nu am motive, sa nu o fac! 🙂

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult