Concerte memorabile

Therion Live – 2007 – Wacken Open Air

Therion2010-webUna dintre trupele mele preferate este Therion (suedezi calati pe metal simfonic), ale carei “temelii” solide au fost puse in 1987 de catre Christofer Johnsson. Denumirea bandului vine de la  grecescul “therion” (Beast). Insa important este faptul ca numele trupei reprezinta un omagiu adus albumului “To Mega  Therion” al altui band renumit – Celtic Frost.

Muzica bandului se inspira din temele mitologice, cu radacini in magicul si ocultismul traditiilor antice. In majoritate, versurile pieselor sunt scrise de catre Thomas Karlsson, fondatorul si seful unui ordin magic numir Dragon Rouge, din care face parte si Christofer Johnsson.

Interesant este faptul ca primul concert live al trupei, alaturi de o orchestra simfonica si cor a avut loc la Bucuresti pe 9 decembrie 2006. Al doilea concert in Romania a avut loc in 19 octombrie 2012 la Arenele Romane si atunci Televiziunea Romana a inregistrat aproape integral programul, numit plin de “mister si lirism”.

Informatii privind trupa, liniile sale conceptuale si componenta instrumentistilor si vocalistilor le puteti gasi la linkurile urmatoare:

Una dintre piesele mele favorite este “Wine of Aluqah” – de pe albumul Vovin (dragon) – 1998, unul dintre cele mai bine-vandute in Europa

Wacken Open Air (W.O.A) este un festival de muzica heavy metal in aer liber, care are loc anual intr-un mic orasel Wacken din Schleswig-Holstein, in nordul Germaniei. Din lumea intreaga, aici se aduna trupe de black metal, death metal, power metal, trash metal, gothic metal, folk metal, metalcore, nu metal si hard rock. Fanii acestor genuri au fost  peste 80.000 de vizitatori in anul 2011, de exemplu.

Concertul live Therion din 2007 a urcat pe scena piesele:

-The Rise of Sodom and Gomorrah

-Schwarzalbenheim

-The Blood of Kingu

-Seven Secrets of the Sphinks

-Wine of Aluqah

-Son of the Staves of Time

-Muspelheim

-Tuna 1913

-Lemuria

-Ginnungagap

-To Mega Therion

-Cults of the Shadow

Acesta este situl trupei, cu informatii complete.

Si acesta este concertul live din 2007:

 

 

 

 

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 27 – 29 ianuarie 2012

Delia Marc

Semnal TV filme: weekend 5-7 august 2011

Delia Marc

Adulterul în vremea holerei

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult