Stiri

Concert “East Roots”

East Roots canta reggae autentic si va lansa primavara aceasta primul sau EP. Trupa va susţine joi seara un concert in care va canta piese de pe acest material discografic. Cu un sound nou pentru Romania, un mix de drum&bass, reggae, ska si dancehall cu pasaje de sitar (instrument traditional oriental) sau nai, East Roots imbina genuri care au mai fost abordate separat, dar niciodata intr-o singura piesa. Concertul va avea loc joi, 3 februarie, în clubul “Tra la la” din strada Lipscani 43 (în gang), din Bucuresti.

“From the east to the west, from the north to the south, we come with positivity take ovah your sound.”  (East Roots)

“La noi, o singură piesă poate să conţină o parte reggae mai chill, un ska nervos şi un dancehall care rupe timpanul”, spun cei patru East Roots despre muzica lor. “Bineînţeles că mai avem şi ritmuri drum and bass care sunt omniprezente. În mare, primul nostrum EP va fi un amestec eclectic compus din multe genuri muzicale şi care vrea să atingă un public cât mai larg. Mesajul nostru se vrea ascultat de toata lumea.”

Trupa East Roots, din Bucureşti, a fost înfiinţată în 2009 şi a apărut pe scena muzicală romanească recent, cu un sound nou care îmbină drum&bass, reggae, ska şi dancehall cu pasaje de sitar (instrument tradiţional oriental) sau nai. Cu experienţă în genuri muzicale foarte diferite, care variază de la jazz şi muzică clasică la dub şi rock, membrii trupei au reuşit sa creeze conceptul East Roots. Trupa a primit premiul al doilea la concursul Stufstock Newcomers 2010 şi este foarte des invitată să cânte la petreceri. East Roots înseamnă Bogdan Filipeanu (Mistah B) – voce, Mihai Para – baterie, Laur Iftene – bas şi sitar, Mihai Stănescu – clape, Cristian Scurtu – chitară şi Adelin Dragu – percuţie şi nai, fiecare aducând o abordare diferită ca stil muzical. Mesajul pe care cei patru artişti îl transmit este unul pozitiv şi pacifist, cu energie şi un sound exploziv, care face ca de fiecare dată la concertele lor atmosfera să fie extraordinară şi să vrei să îi vezi din nou cât mai curând.

Articole similare

Lansări Gaudeamus 2012 – EDITURA PARALELA 45

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Omul din castelul înalt”, de Philip K. Dick, oferite de Editura Nemira! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Senatorul melcilor, de Mircea Daneliuc, pe Cinepub.ro

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult