Stiri

Cel mai bun film de animatie – Premiile Oscar 2011

Despre desene animate in asteptarea Oscarilor 2011

Venirea toamnei si incheierea festivalurilor de la Venetia si Toronto aduc in atentia cinefililor cursa reala pentru Oscaruri care se va termina pe  25 ianuarie, odata cu anuntarea nominalizarilor.

Intre previziuni, supozitii, anticipari si verdict in asteptare, confirmarile venite din partea academiei pana in acest moment sunt putine si tin mai mult de structura nominalizarilor decat de peliculele avute in vedere.

Astfel, spre deosebire de anul trecut cand au fost nominalizate cinci pelicule animate din douazeci  de productii eligibile, in 2011 lista se restrange la trei din cincisprezece lung metraje animate considerate a indeplini criteriile de nominalizare.

Lista lunga cuprinde urmatoarele titluri:

“Alpha and Omega”
“Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore”
“Despicable Me”
“The Dreams of Jinsha”
“How to Train Your Dragon”
“Idiots and Angels”
“The Illusionist”
“Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole”
“Megamind”
“My Dog Tulip”
“Shrek Forever After”
“Summer Wars”
“Tangled”
“Tinker Bell and the Great Fairy Rescue”
“Toy Story 3”

Marele absent este considerat a fi “Yogi Bear” animatia 3D a studiourilor Warner Bros, în regia lui Eric Brevig, bazat pe desenul animat creat de Hanna-Barbera Productions în anul 1961.

Filmul “Yogi Bear” va apărea pe marile ecrane începând cu data de 17 Decembrie 2010 în SUA si se pare ca nu a intrunit criteriile de a accede in semifinale.

Dintre cei mentionati, parerile unanime claseaza “How to Train Your Dragon” si “Toy Story 3” pe doua din cele trei pozitii ale nominalizarilor  oficiale, singura incertitudine fiind ocupanta locului al treilea.

Supozitiile continua pana la sfarsitul lunii ianuarie cand anuntul privind selectia oficiala va confirma sau infirma  pronosticurile facute.

Articole similare

Kari-gurashi no Arietti (2010)

Mihaela

The Descendants (2011)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (2 – 15 aprilie 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult