Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (27 august – 2 septembrie 2018)

Știrile săptămânii: Noutate Editura Herald: Mindsight: noua stiinta a transformarii personale, de Daniel J. Siegel; Cartea lui Horia Tecău tradusă în limba engleză pentru copiii prezenți la US Open; Precomandă cu autograf: ediția aniversară a cărții-fenomen „Filosofia sexului” de Radu F. Constantinescu, Curtea Veche Publishing; „Morning Mood”, concerte matinale de weekend la Ateneul Român din București; Simpozionul de Ceramică Monumentală „Costel Badea”, Constanța 2018; O noua editie: Lumea moderna de Rene Guenon; Selecție – Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent; FIZICĂ . Manual (neoficial) pentru clasa a VI-a. Mihail Penescu, Editura ALL; Conferințele și evenimentele toamnei. Recomandările de la Editura Publica.

Noutate editoriala: Mindsight: noua stiinta a transformarii personale de Daniel J. Siegel

Clinician talentat si sensibil, dar si stralucita minte sintetizatoare a descoperirilor datorate cercetarilor neurostiintelor si din domeniul dezvoltarii copilului, dr. Siegel ne ofera o harta ce ne arata drumul inainte. De‑a lungul anilor, scrierile sale despre creier, psihoterapie si ingrijirea copiilor au fost inovatoare, iar seminariile sale sunt extrem de apreciate in randul specialistilor.

Creierul, ne reaminteste el, este un organ social. Observarea mintii este conceptul central in „neurobiologia interpersonala”, un domeniu pe care dr. Siegel l‑a descoperit. Aceasta abordare relaționala a ceea ce se intampla in creier ne permite sa ințelegem in ce fel interactiunile zilnice ne afecteaza din punct de vedere neurologic, modelandu-ne circuitele neuronale. […]

„Mindsight‑ul” joaca un rol integrator in triunghiul ce conecteaza relatiile, mintea si creierul. Pe masura ce energia si informatia traverseaza toate aceste elemente ale experientei umane, apar tipare care le modeleaza pe toate trei (iar aici creierul include si extensia sa, sistemul nervos din intregul corp). Aceasta conceptie este holistica in adevaratul sens al cuvantului, cuprinzand intreaga noastra fiinta. Datorita mindsight‑ului, putem cunoaste si gestiona mai bine acest flux vital al fiintei.

Detaliile biografice ale doctorului Siegel sunt impresionante. A studiat la Harvard, iar in prezent este profesor de psihiatrie clinica la UCLA (Universitatea din California, Los Angeles) si codirector al Mindful Awareness Research Center, de la aceeasi universitate. A fondat Institutul Mindsight, pe care il si conduce. Dar si mai impresionanta este insasi persoana sa, o prezenta atenta, sintonizata si hranitoare. Dr. Siegel intruchipeaza exact ceea ce ne invața. Daniel Goleman

„Mindsight” este un fel de atentie concentrata care ne permite sa vedem mecanismele interne ale mintilor noastre. Ne ajuta sa fim constienti de procesele noastre mintale, fara sa fim acaparați de ele, ne permite sa decuplam pilotul automat al comportamentelor si al raspunsurilor noastre reflexe adanc inradacinate si ne scapa din capcanele emotionale reactive in care avem cu totii tendinta de a ne lasa prinsi la infinit. Ne permite „sa numim si sa imblanzim” emotiile traite, in loc sa fim coplesiti de ele. Gandiți-va la diferenta dintre a spune „Sunt trist” si „Ma simt trist”. Oricat de asemanatoare ar parea cele doua enunturi, intre ele exista, de fapt, o diferenta profunda. „Sunt trist” e un fel de autodefinire, chiar una foarte limitativa. „Ma simt trist” sugereaza capacitatea de a recunoaste si de a lua la cunostinta sentimentul respectiv, fara a‑i permite sa ne consume.  Daniel J. Siegel

Dr. Daniel J. Siegel este un renumit specialist in educatie si psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiasi universitati si director executiv al centrului educational Mindsight Institute. Este un pionier al domeniului de studiu numit neurobiologie interpersonala (The Developing Mind, 1999), un domeniu multidisciplinar la care contribuie stiințe precum: psihologia, antropologia, biologia, stiintele cognitive, psihopatologia, psihiatria, neurobiologia, lingvistica, matematica, fizica, teoria sistemelor si altele. Sub umbrela neurobiologiei interpersonale, Daniel Siegel a promovat conceptul de „mindsight” (oglindirea minții), o noua abordare – bazata pe mindfulness – in sanatatea mintala, care are ca idee centrala „integrarea” atat la nivel intrapsihic, cat si interpersonal. in plan psihologic, dar si al bazei neurobiologice. Este unul dintre putinii psihiatrii care au propus o definitie comprehensiva a mintii (Mindsight, 2010). Este tatal a doi copii trecuti de adolescenta si autor al mai multor lucrari celebre adresate parintilor si specialistilor. Dr. Daniel J. Siegel intalneste frecvent parinti si profesionisti din toata lumea datorita conferintelor si atelierelor pe care le sustine.


Cartea lui Horia Tecău tradusă în limba engleză pentru copiii prezenți la US Open

Curtea Veche Publishing are plăcerea de a anunța prezența cărții „Life is like a tennis game” de Horia Tecău la evenimentul Arthur Ashe Kids’s Day din cadrul ediției 2018 a US Open Grand Slam.

Varianta în limba engleză a cărții „Viața în ritm de tenis”, apărută la Curtea Veche Publishing, este prima carte pentru copii scrisă de un jucător de tenis din România. Prin intermediul  acesteia, Horia Tecău le povestește celor mici ce înseamnă să ai o pasiune, ce înseamnă să cazi, să te ridici, să ai încredere în propriile forțe și cu perseverență să mergi mai departe. Copiii  află cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul și a câștigat primul campionat național, cine au fost antrenorii săi, cum a fost experiența primului turneu de grand slam ori cea a Wimbledon-ului. Volumul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, care  descoperă în carte și mici exercițiii prin care au ocazia să își scrie propria poveste despre pasiuni și reușite. 

Sportivul a primit anul trecut unul dintre cele mai prețioase distincții ale carierei, premiul “Arthur Ashe” pentru eforturi umanitare, acordat la nivel mondial de către Association of Tennis Professionals. Horia Tecău a fost creditat astfel pentru implicarea în acțiunile caritabile pe care le susține în România în domeniul educației, printre care și donațiile de carte organizate de Asociația Curtea Veche în scopul promovării lecturii în medii defavorizate.              

Cartea „Viața în ritm de tenis” poate fi găsită în librăriile din toată țara și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 35 lei.


Precomandă cu autograf: ediția aniversară a cărții-fenomen „Filosofia sexului” de Radu F. Constantinescu

Putând fi comparată uneori cu o Biblie a relațiilor, „Filosofia sexului” de Radu F. Constantinescu a făcut istorie în lumea editorială ca unul dintre primele bestselleruri ce au crescut odată cu și datorită mediului online. Curtea Veche Publishing marchează cei 10 ani de la apariția cărții printr-o ediție aniversară, cu o copertă nouă și cu texte publicate în premieră de cunoscutul blogger. Cu prilejul zilei de naștere a autorului, editura lansează posibilitatea de a rezerva cartea în precomandă pe site-ul www.curteaveche.ro. Toți cei care vor rezerva cartea vor primi volumul cu autograf înainte ca acesta să se găsească pe rafturile librăriilor.

Debordând de sinceritate, autoironie și sfaturi practice, cartea-fenomen „Filosofia sexului” este un must-have pentru toți cititorii. „Filosofia sexului” nu este o carte pentru toată lumea, dar este o carte care ar trebui citită de toată lumea; o carte care spune lucrurilor pe nume, necenzurat și fără menajamente. „Filosofia sexului” este pastila de sinceritate de care are nevoie o societate de multe ori captivă în pudibonderie.

Prima ediție a cărții „Filosofia sexului”, lansată cu 10 ani în urmă, s-a bucurat de un mare succes, fiind printre primele cărți devenite bestselleruri înainte de a apărea fizic – primul tiraj a fost rezervat în întregime în doar câteva ore de la anunțarea precomenzii lui. Radu F. Constantinescu a continuat să înscrie recorduri în vânzări cu următoarele sale cărți, „Necenzurat” și “Psihologie pentru oameni obișnuiți”, aceasta din urmă fiind scrisă alături de soția sa, Ramona Constantinescu.

În noua ediție se vor regăsi celebrele segmente care tratează diversele tipologii sexuale omniprezente în societate, poveștile fără perdea și sfaturile pentru o viață de cuplu fericită, dar și texte care pun într-un context larg maturizarea emoțională și sexuală a unei întregi națiuni.

„Toate femeile din carte se numesc Maria. Pe de o parte pentru a le proteja identitatea, pe de altă parte pentru că Maria este un nume relevant în ambele sensuri: Maria fecioara și Maria-Magdalena, curva emblematică. Cele mai multe femei sunt cumva pe drumul dintre cele două Marii. Ediția de față cuprinde multe „deleted scenes“. La prima ediție mi-a fost teamă că voi fi criticat pentru scene de sex explicite sau pentru ideile radicale. Între timp am aflat că unii te critică oricum. Pe aceștia îi asigur că vor avea material din plin.” – Radu F. Constantinescu

Curtea Veche Publishing îți oferă acum ocazia unică de a comanda noua ediție a cărții „Filosofia sexului” de Radu F. Constantinescu cu autograful autorului, înainte de apariția în librării, în perioada 27 august – 17 septembrie de pe site-ul www.curteaveche.ro, la prețul de 38 de lei.


Morning Mood”, concerte matinale de weekend la Ateneul Român din București

Societatea Muzicală începe o noua tradiție: „Morning Mood”, concerte matinale de weekend la Ateneul Român din București.

Cele patru concertele “Morning Mood” de la Ateneul Roman vor avea loc în fiecare anotimp, păstrând parfumul specific fiecăruia și vor cuprinde concerte de orgă și clavecin alături de vioară, violoncel, oboi sau flaut.

Seria de concerte “Morning Mood” va debuta sâmbătă, 29 septembrie 2018 la 11:30h, cu Verona Maier, la orga și la clavecin, și cu Vlad Maistorovici la vioară.

Program:

  • S. BACH – Sonata BWV 1023
  • PART – Fratres
  • YSAYE – Sonata No. 3 „Ballade”
  • QUEEN – Bijou
  • A. MOZART – Sonata in Mi minor K 304
  • TARTINI – Trilul Diavolului
  • ***În cadrul evenimentului, Florin Coman își va prezenta romanul „Tăcerea icoanei”. După lansarea din primăvara de la TNB, autorul, cunoscut pentru piesa de teatru „Eu nu contez!”, va începe la Ateneu turneul de promovare a unui roman unic care continuă povestea piesei de teatru și închide astfel „Trilogia lui Nice”.

Societatea Muzicală este o fundație culturală specializată în servicii de management cultural și este susținută în acest proiect de Turneul ARTfel și ARTfel acf.

Bilete și detalii:

https://www.iabilet.ro/bilete-autumn-morning-mood-35519

https://www.societateamuzicala.ro/morning-mood-sambata-1

Dress code: smart casual; persoanelor cu ținute necorespunzătoare nu li se va permite accesul în sală.
Durata: 60 de minute fără pauză
Ușile Ateneului se deschid la 10:45h

Intrarea gratuită pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani; accesul copiilor cu vârste de până în 7 ani nu este permis.


Simpozionul de Ceramică Monumentală „Costel Badea”

Simpozionul de Ceramică Monumentală „Costel Badea”, desfășurat în perioada iulie-septembrie 2018, vizează crearea unor noi opere de ceramică monumentală, ce se vor integra în țesutul urban al Municipiului Constanța, îmbogățindu-i patrimoniul imobil.

Protagoniștii proiectului sunt cinci artiști vizuali: din România, ceramiștii Gheorghe Fărcașiu, Florentin Sîrbu, Oana Florică, sculptorul Vasile Călin Filip și, din Bulgaria, artistul sticlar Iliya Yankov. Artiştii vor crea, fiecare într-o manieră proprie, patru opere de ceramică monumentală (Gheorghe Fărcașiu și Iliya Yankov vor realiza o lucrare comună). Pe lângă scara monumentală (2-3 metri înălțime), lucrările au ca numitor comun inspirația din estetica vechilor culturi Hamangia și Gumelnița, reinterpretate în cheie contemporană.

În prezent s-a încheiat prima etapă de lucru – modelajul lucrărilor ce a avut loc în cadrul unui atelier de creație, găzduit în spațiul neconvențional din hala de producție a Fabricii SC Keramikon SRL. Urmează perioada de uscare a lucrărilor (cca. trei săptâmâni), finisarea, colorarea și arderea lor în cuptorul aceleiași fabrici.

În luna septembrie va începe a doua etapă a proiectului, cea de instalare a lucrărilor în spațiul public. Odată terminate, cele patru lucrări vor fi donate autoritaților locale și vor fi amplasate într-o zonă de mare vizibilitate din centrul orașului, care va fi stabilită de comun acord cu Primăria Municipiului Constanța.

Proiectul se va încheia cu ceremonia de dezvelire a lucrărilor, la care vor fi invitați reprezentanți ai mediului artistic, ai presei, oficialități locale, publicul larg. Întregul proces va fi documentat prin înregistrări video și fotografii, iar la vernisaj va fi oferit un catalog pliant al Simpozionului.

Proiectul se dorește o continuare a tradiției taberelor de ceramică monumentală de la Medgidia, din anii 1970, inițiate și coordonate de maeștrii Patriciu Mateescu și, apoi, Costel Badea. Operele de artă create atunci la Medgidia au constituit un ansamblu monumental unic în istoria artei românești. Din păcate, acestea au fost distruse aproape în totalitate în anii următori, odată cu reluarea lucrărilor de construcție la Canalul Dunăre-Marea Neagră, din cauza unor neînțelegeri politico-administrative locale. După mai bine de 40 de ani, fenomenul taberelor de la Medgidia rămâne ca manifestarea culturală profesionistă cea mai reprezentativă pentru ceramica monumentală românească. Totodată, proiectul continuă unele demersuri mai apropiate în timp, precum Simpozionul Internațional „Hamangia” (inițiat în 1993), Salonul Anual de Ceramică „Costel Badea” (2010) sau expoziția multimedia de tip instalațional „SinCronic” (2016). 

În acest sens, Simpozionul dedicat memoriei maestrului ceramist Costel Badea constituie o nouă tentativă de revitalizare a semnificației culturale a Dobrogei – un spațiu care și-a definit de-a lungul timpului un specific artistic unic.

Motto:

Întorcându-ne peste veacuri și milenii, vom întâlni în ținutul acesta capodopere străvechi, protoistoria, cum este ”Gânditorul de la Hamangia”, semn al civilizațiilor trecute și simbol al geniului creator al acestui pămînt, sub semnul căruia se dezvoltă aici demersul ceramistului contemporan. COSTEL BADEA, artist ceramist (text din Catalogul Simpozionului de ceramică monumentală Medgidia, 1976)

Curator: Eduard Andrei

Fotografie și video, comunicare locală: Iulia Pană

Comunicare națională: Hildegard Ignătescu

Manager proiect/ Coordonator artistic și conceptual: Rodica Buzoianu


O noua editie: Lumea moderna de Rene Guenon

Lucrarea de fata este o ampla colectie de articole ale cunoscutului autor René Guénon, personalitate influenta din domeniul metafizic (stiinta sacra, initiere, simbolism, studii traditionale), publicate de-a lungul a 40 de ani (1910-1950). Acestea acopera o gama foarte vasta de teme legate de lumea moderna si efectele supunerii ei la un proces grav de desacralizare, de raportul dintre Orient si Occident, dintre sacru si profan, in general de o viziune initiatica asupra existentei, a raporturilor umane si a „pseudo-initierii”.

„Oricine expune o doctrina traditionala, exoterica sau ezoterica, are nu doar dreptul strict, ci si datoria de a evita cel mai mic compromis cu punctul de vedere profan, in indiferent ce domeniu; dar unde sunt astazi, in Occident, cei ce mai inteleg ca lucrurile trebuie sa stea asa? Unii vor spune poate ca, in fond, asta e problema teologilor si nu a noastra, deoarece ei trebuie luati ca exemplu; noi nu suntem insa din randul celor care considera ca pot sa se dezintereseze de lezarile aduse unei traditii oarecare, ba chiar se bucura de atacurile ce vizeaza o alta traditie decat a lor, ca si cum ar fi vorba de lovituri indreptate impotriva ≪concurentei ≫, de parca aceste atacuri n-ar atinge, in definitiv, insusi spiritul traditional.”– René Guénon

René Guénon s-a nascut la 15 noiembrie 1886, in Blois. In 1904 a venit la Paris, inscriindu-se la Colegiul Rollin, ca student la matematica. In 1908, Guenon frecventa deja „scolile” ocultiste ale epocii. Initiat in Francmasonerie, in Ordinul Martinist, student al Scolii Hermetice a lui Papus, el a devenit o figura cunoscuta in miscarea ezoterica de atunci; in 1909 ajunge membru al Bisericii Gnostice, cu numele Palingenius.

 Desi a declarat raspicat ca nu accepta discipoli, René Guénon a influentat pe multi prin opera sa. Cel mai valoros colaborator al sau a fost Ananda Coomaraswamy; scrierile acestuia sunt, dupa ale lui Guénon , cele mai puternice si mai sincere din domeniu traditional, cele care pot fi luate ca referinta fara nicio ezitare. Dar cea mai mare speranta (din punct de vedere initiatic) Guénon si-a pus-o in Frithjof Schuon, care, convertit la islam, a instituit o „cale initiatica” pentru Europa. Acestei cai i s-au atasat romanii Mihai Valsan si Vasile Lovinescu. Printre alti „invatacei” mai cunoscuti ii vom mentiona pe Titus Burckhardt si pe Martin Lings. Mihai Valsan a devenit, dupa moartea lui Guénon, redactor-sef al revistei Études Traditionnelles si a inceput publicarea operei postume a acestuia.


Selecție – Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, unul din cele mai reprezentative festivaluri de teatru din România, va prezenta publicului a Opta Ediție în perioada 29 Septembrie – 7 Octombrie.

Din cele peste 60 de spectacole înscrise, Juriul de Selecție, alcătuit din criticii de teatru Cristiana Gavrilă, Monica Andronescu, Oana Cristea-Grigorescu și Oltița Cîntec, a ales un număr de 25 de producții participante, care vor intra în competiția pentru celor opt premii puse în joc în acest an: „Cel mai bun spectacol”, „Cea mai bună regie”, „Cea mai bună dramaturgie”, „Cea mai bună scenografie” „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță”, ”Originalitate” și „Debut”.

Încerând să îmbine armonios inovativul și clasicul, originalitatea cu performanța actoricească, Juriul a selectat pentru cele patru secțiuni („One Drama”„Unconventional”„Serile Teatrului Studențesc”„Story”) următoarele spectacole independente din ultima stagiune:

„9 piese remixate” – UNTEATRU

„Absinth”  U.N.A.T.C. ”I.L.Caragiale”

„Bucurie și fericire” – Teatrul 3G, Târgu Mureș

„Cai putere” – Asociația Jamais Vu

„Chelnerul mut”  UNTEATRU

„Constelații”  Teatrul de Artă București

„Corp urban” – Giuvlipen

„Crud” – Frilensăr

„Demnitate” – Teatrul Avangardia (Cinema PRO)

„Doctor fără voie” – Cultură’n’Șură

„Eat Me” – Create.Act.Enjoy, Cluj Napoca

„Foreplay” – Replika

„Fragile. Handle with Care” – U.N.A.T.C. ”I.L.Caragiale”

„Grounded” – UNTEATRU & Doctor’s Studio

„Homo Love” – Teatrul LUNI, Green Hours

„În numele tatălui” – Tranzit.Ro

„Îngerul Pantofilor” – Teatrul Coquette

„Persona” – UNTEATRU

„Pescărușul” – UNTEATRU

„Planeta Manipulare S01” – Reactor, Cluj Napoca

„Poveste din Transilvania” – Studio Act, Oradea

„Tatăl meu, preotul” – Teatrul Apollo 111

„Tot ce-i minunat pe lume” – Vanner Collective

„Totul e foarte normal” – Replika

„Țuhaus” – Macaz Teatru Coop

Deoarece promovarea spațiilor ce găzduiesc producții independente e unul din scopurile festivalului, printre spațiile de desfășurarea a acestuia se numără  atât locații deja familiare publicului cunoscător precum UNTEATRUCentrul de Teatru Educațional ”Replika”Green Hours sau Teatrul de Artă, cât și scene aflate la un nou început de drum, precum cea a Teatrului Apropo.

În același timp Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent își propune să atragă, să încurajeze și să formeze publicul tânăr prin oferta (simbolică) „Bilete la 1 LEU” valabilă pentru elevi și studenți. Prețul biletelor la categoria General Access este de 35 de LEI.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect cultural al Asociației TEATRUL.RO, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național – A.F.C.N., UNITER, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Culturii.


FIZICĂ . Manual (neoficial) pentru clasa a VI-a. Mihail Penescu, Editura ALL

Editura ALL le oferă elevilor, profesorilor și părinților un manual neoficial de fizică pentru clasa a VI-a: FIZICĂ. Manual (neoficial) pentru clasa a VI-a, autor: Mihail Penescu.

Varianta digitală a manualului poate fi descărcată gratuit de pe site-ul www.all.ro în format PDF, începând cu data de 29 august 2018.

Varianta printată va fi disponibilă în librării de luni, 17 septembrie 2018. Ea poate fi comandată în avans pe site-ul Editurii ALL. Preţul de librărie va fi de 19,90 lei, iar site-ul editurii oferă o reducere de 40%.  

Alcătuit din 10 capitole și 42 de lecții care urmăresc cu fidelitate programa analitică, manualul reprezintă o sursă de informații independentă și completă, pe care elevul se poate baza fără să fie necesar să apeleze la alte cărți.

Manualul a fost supus procesului de evaluare organizat de Centrul Național de Evaluare și Examinare, plasându-se pe poziția a treia, cu un punctaj de 92,25. În urma contestației depuse de autor, manualul reevaluat a obținut doar 82,5 puncte, insuficient pentru a fi considerat aprobat (punctaj minim 85 de puncte). Ca urmare, volumul a fost finalizat de Editura ALL şi le este oferit elevilor şi profesorilor pe o piaţă liberă.

Acesta este primul manual dintr-un proiect care prevede un set complet de manuale de fizică pentru gimnaziu. Autorul a pornit în această întreprindere din dorința de a pune la dispoziția elevilor și a profesorilor un text ordonat și complet care să poată constitui o bază a dialogului profesor-elev.

Mihail Penescu a fost asistent universitar şi lector la Catedra de Fizică Atomică şi Nucleară a Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, între anii 1981 şi 1994. Este autorul mai multor lucrări adresate învăţământului preuniversitar. Are convingerea că, pusă în lumina potrivită, fizica are toate atuurile pentru a deveni, în ochii tuturor elevilor, cea mai fermecătoare dintre științe.

Grupul Editorial ALL, din care face parte Editura ALL, a acumulat, de-a lungul timpului, un portofoliu impresionant de carte educaţională, începând cu manuale şi auxiliare pentru ciclul primar şi terminând cu lucrări şi manuale care se adresează studenţilor şi celor care urmează studii post-universitare. Pentru ciclurile gimnazial şi liceal, elevii folosesc în continuare manuale publicate sub emblema ALL și aprobate de Ministerul Educaţiei. 


Conferințele și evenimentele toamnei. Recomandările noastre

1. Conferința The Power of Storytelling

Marchează în calendar zilele de 12 și 13 octombrie: exact atunci va avea loc „Crăciunul din octombrie”! Ediția a opta a conferinței The Power of Storytelling reunește jurnaliști creatori de podcasturi inovatoare, fotografi care documentează efectele traumei și violenței, experți în politici de sănătate, inovatori în media, marketing sau politici publice; vorbitorii ne vor învăța despre puterea poveștilor bine spuse de a rescrie narațiunile existente (personale și sociale) și de a construi un viitor în care oamenii să aibă mai multă încredere unii în alții.

În plus, alături Anna Rosling Rönnlund și Murray Nossel, vom lansa în cadrul conferinței două cărți apreciate: Factfulness și Powered by Storytelling!

Anna Rosling Rönnlund, alături de Hans Rosling și Ola Rosling, este coautoarea cărții Factfulness. Lăsăm aici două recomandări:

„Una dintre cele mai importante cărți pe care am citit-o vreodată; un ghid indispensabil pentru a gândi corect despre ce se întâmplă în lume.”—Bill Gates

„Factfulness e o carte încrezătoare în potențialul progresului uman mai ales când ne folosim de date și nu de biasurile noastre inerente.”—Barack Obama

Dr. Murray Nossel este psiholog, consultant în comunicare și profesor în cadrul masterului Narrative Medicine al Universității Columbia. Este producătorul unui documentar nominalizat la Oscar, iar piesa Two Man Talking se joacă în New York și Londra. Metodologia sa, dezvoltată împreună cu Paul Browde, este folosită pentru a învăța indivizi, grupuri și organizații precum Walt Disney Company, Time Warner, UNICEF, Open Society Institute, Radisson Hotels, cum să creeze și să comunice povestea lor. E timpul să învățăm și noi această metodologie :)!

2. Lansare „Disconfort Residence” la Iași și Sibiu

Arhitectul Radu Negoiță reia campania de informare a viitorilor proprietari despre capcanele din schițele apartamentului pe care doresc să îl cumpere. 
Citește interviul lui pe Scena9, sau urmărește episodul Garantat 100% în care a fost invitat.

Cei interesați să îl cunoască pe Radu și să îi pună întrebări sunt așteptați în seara de 27 septembrie, la librăria Humanitas Constantin Noica din Sibiu. Iar cititorii din Iași sunt așteptați în seara de 3 octombrie, la FabLab Iași.

3. Design Thinking Forum și alte evenimente din București

Prietenii de la Design Thinking Society organizează în 20 septembrie, împreună cu Marketing Insiders Group, un eveniment de neratat de către antreprenori, manageri, oameni de strategie și comunicare: Design Thinking Forum 2018. Vom participa și noi cu un stand de cărți cu idei relevante.

Evenimentul aduce laolaltă speakeri de la companii de renume din mediul de afaceri românesc și internațional, care vor exemplifica versatilitatea metodei Design Thinking și gradul ei de absorbție și aplicare în mediul organizațional. Pionierii metodei în Romania vor inspira participanții către acțiune, către a provoca status-quo-ul, pentru a construi o lume mai bună pentru clienții și angajații lor, cât și pentru societatea care îi înconjoară. Detalii și bilete

În 25 octombrie vom participa cu un stand de cărți la EXperience Conference. Become an irresistible organization!, conferința anuală organizată de HR Club România.

Mona Dîrțu, alături de prietenii de la Fundația Friends for Friends, au pregătit două noi ateliere de scriere: unul de Creative Writing (27–28 septembrie) și unul de Storytelling (25–26 octombrie).

Dacă vrei să pornești un proiect nou în compania în care lucrezi sau să încerci acea idee care nu îți dă pace de ceva timp, în octombrie Andreea Roșca te așteaptă la programul de gândire antreprenorială Effectuation Way.

Biletele EarlyBrand la conferința Brandminds din 10 Mai 2019 sunt disponibile deja. Printre invitați îl regăsim și pe autorul nostru, Robert Cialdini.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (21 – 27 mai 2018)

Jovi Ene

Filme – Semnal TV: weekend 3 – 5 decembrie 2010

Delia Marc

Sanda Weigl şi Balanescu Quartett în Berlin – Iulie 2011

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult