Stiri

Bucharest Short Film Festival 2018, a III-a ediție BSFF se întâmplă în curând!

Festivalul de scurtmetraje Bucharest Short Film Festival revine cu cea de a 3-a ediție în perioada 8-14 Decembrie, la Cinemateca Eforie, cu o nouă selecție de filme excepționale, premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume: Annecy, Bafta, Berlinale, Cannes, Clermont-Ferrand, Edinburgh, Locarno, Moscova, Palm Springs, Raindance, Veneția, Sundance, Tribeca, Toronto, și multe, multe altele!

7 seri de festival de film cu scurtmetraje provenind din întreaga lume, selectate dintre cele peste 1.400 de filme înscrise în competiția BSFF 2018: Argentina, Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Israel, Olanda, Polonia, Republica Moldova, România, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Ungaria.

Juriul BSFF 2018 este format din: Caroline Gombé [actriță de film, televiziune și teatru și director artistic al festivalului, www.carolinegombe.com], Octavian Chiriac [animator 2D & 3D, www.fatfox.ro], Sorin Baican [editor de film, producător audio-vizual, http://www.studioset.tv/], Daniel Șerbănică [director de imagine, https://vimeo.com/user1604311], Adrian Agheniței [animator 2D], Alex Doiciu [animator 3D, https://vimeo.com/300241897], Bogdan Filip [director de imagine și fotograf], Ștefan Crișan [producător muzical și editor de sunet], și Radu Munteanu, producător și regizor de film, inițiatorul & directorul festivalului BSFF. 

Mai multe informații despre membrii juriului, ca și despre programul festivalului și filmele selecționate în cadrul celei de-a treia ediții BSFF, pot fi găsite pe site-ul nostru, www.bucharestshort.ro.

Filmele sunt subtitrate în română & engleză.
Biletele pentru BSFF 2018 sunt disponibile în avans şi pe toată durata festivalului pe www.eventbook.ro, în punctele partenere Eventbook.ro, iar în timpul festivalului și la Cinemateca Eforie, cu o oră înaintea proiecțiilor.

BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL [BSFF] [www.bucharestshort.ro] este un eveniment anual, gândit cu și pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă. Independentă. 

BSFF este un festival de film de scurt metraj care prezintă și premiază unele dintre cele mai bune noi filme internaționale de scurt metraj, în categoriile: Animație, Documentar, Drepturile omului, Experimental, Film Narativ, Fashion, Stop Motion, Student, Video-clip, acordând prioritate filmelor independente, întotdeauna. De ce?

INDEPENDENT, acesta este cuvântul cheie pentru BSFF. Pentru că festivalul este fondat și organizat de către profesioniști independenți din domeniul filmului și se concentrează asupra artiștilor independenți din cinema, din întreaga lume. BSFF reprezintă o alternativă artistică față de ceea ce se prezintă în alte festivaluri din România, având ca scop recunoașterea, prezentarea și răspândirea celor mai profesioniste, mai inovatoare și mai interesante noi scurt metraje internaționale, dând prioritate filmelor independente, întotdeauna. 

BSFF prezintă publicului un conținut excepțional. Aria largă de proveniență a filmelor din festival oferă o perspectivă universală asupra felului în care trăim și simțim prezentul. Festivalul invită în România artiști străini în premieră, artiști cu o voce nouă și curajoasă, artiști care reflectă, prin ceea ce creează, perspectivele generațiilor noi, iar edițiile precedente ale festivalului au dovedit autenticitatea acestor afirmații, in situ. Sălile cinematografelor au fost arhi-pline sau aproape pline, seri la rând, și aplauzele fervente ale publicului au însoțit aproape toate filmele proiectate în cadrul celor două ediții BSFF. 

Motivația noastră este excelența, creativitatea și inovația în arta cinematografică.

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 24-26 iunie 2011

Delia Marc

Ediție-bilanț a Festivalului Internațional de Literatură de la București

Jovi Ene

Ready, set, binge! Toamna asta vine cu multe producții originale noi | Septembrie pe Netflix

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult