Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (25 – 31 august 2014)

AFIS EXCELSIOR A5 PRGLa Iași va avea loc Târgul de rechizite şi manuale şcolare EXCELSIOR, la Herg Benet a apărut o nouă carte semnată Leonard Ancuța (și se anunță și un concurs cu această ocazie) și aflăm și unde se vor juca piesele de teatru ale lui Radu Iacoban.

Târgul de rechizite şi manuale şcolare EXCELSIOR Iași 2014

De pe 27 august până pe 5 octombrie 2014, Librăriile SEDCOM LIBRIS Iaşi vă prezintă şi Târgul de rechizite şi manuale şcolare EXCELSIOR, ediția I, cel mai mare eveniment de profil din Iaşi, sursă de aprovizionare şi informare pentru toate oraşele din regiunea de nord‐est a țării, platforma ideală de unde se pot face,  confortabil, relaxat şi informat, toate cumpărăturile pentru noul an şcolar. Târgul se va desfăşura în incinta Palas Mall Iaşi, în Atrium, nivel 0 şi va reuni, sub trinomul calitate – diversitate – cantitate, zeci de branduri de papetărie, birotică şi cele mai mari edituri de profil din România.

EXCELSIOR îşi propune să umple anul acesta ghiozdanele elevilor cu toată gama de rechizite, manuale şi cărți şcolare de la cele mai apreciate branduri, cu prețuri pentru toate buzunarele, inclusiv caiete personalizate cu poza ta la minut.

În paralel, EXCELSIOR dezvoltă săptămânal o AGENDĂ cu evenimente deosebite, dedicate copiilor şi elevilor: ateliere de creație, jocuri, lecturi de poveşti, concursuri de cultură generală şi karaoke, competiții de şah, activități educative şi distractive, lecții de dans de societate, lansări de cărți pentru copii, manuale şi auxiliare didactice, prezentări de produse de papetărie, oferte şi prezentări de cursuri şi meditații, activități culturale şi spectacole susținute de trupe şi artişti consacrați, Tombola EXCELSIOR, dar şi multe alte surprize.

Mai multe informaţii pe https://www.facebook.com/targulderechizitesimanualescolareexcelsior

(Comunicat de presă Sedcom Libris)

Sunt_un_curv-Coperta1Apariția romanului ”Sunt un curv” de Leonard Ancuța la Editura Herg Benet

Editura Herg Benet are plăcerea de a anunța apariția romanului ”Sunt un curv” de Leonard Ancuța, o carte care promite să devină cult în rîndul cititorilor prin scriitura dezinhibată, lipsită de prejudecăți, prin povestea tensionată, dramatică, prin charisma personajului principal, Saty, dar și prin morala sa, cartea oferind pe lîngă plăcerea lecturii și un real prilej de reflecție asupra scopurilor pe care ni le propunem în viață.

Cu această ocazie, Herg Benet lansează și un concurs on-line al cărui premiu constă în două volume de poezie, ”69 de poeme de dragoste” și ”Iubirea e amintirea unui viol”, semnate de același autor, împreună cu orice altă carte, la alegere, dintre titlurile publicate pînă în prezent de Herg Benet. Participanții la concurs trebuie să indice numele a trei personaje care apar în roman, altele decît Saty, eroul principal. Concursul se desfășoară exclusiv pe pagina de Facebook a editurii. Vor fi aleși trei câștigători, prin sistemul random.org. Perioada de desfășurare a concursului este 27 august 2014 – 8 septembrie 2014.

(Comunicat de presă Editura Herg Benet)

Carpathian Garden_afisPiesele lui Radu Iacoban, la festivalul Undercloud si la Social Act Galati

Carpathian Garden, spectacolul regizat de Radu Iacoban, in care joaca alaturi de Tudor Aaron Istodor, va fi prezent la Undercloud 2014, primul festival romanesc de teatru independent, ajuns la editia a saptea. Piesa se va juca joi, 4 septembrie, de la ora 21:30, la Muzeul Taranului Roman.

De asemenea, in luna septembrie, Carpathian Garden si In parc – acesta din urma regizat tot de Radu Iacoban, cu Rodica Lazar si Istvan Teglas – vor participa la Festivalul Social Act din Galati. Pe 23 septembrie este programat Carpathian Garden, iar pe 26 septembrie, chiar de ziua regizorului, se va juca In parc.

Pana atunci, cele doua piese pot fi urmarite pe scena pe care au debutat, adica la Godot Cafe-Teatru (str. Blanari nr. 14): Carpathian Garden – vineri, 29 august, ora 19:00, In parc – duminica, 31 august, ora 22, cu Istvan Teglas si Rodica Lazar. Rezervari: 021 31 61 682, 0736 414 244

Carpathian Garden este o satira contemporana care cuprinde un meniu complet de specii urbane din realitatea noastra imediata: de la preotul intreprinzator la actorul porno si baiatul din parcare, de la copilul de bani gata si prezentatorii de stiri, pana la politicieni si moguli de presa.

In parc_afis_webCei doi actori, Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor,  joaca atat pe scena, cat si in sala, alaturi de spectatori, astfel ca relationarea cu publicul este permanenta. “Structura spectacolului este fixa, chiar daca auditoriul are iluzia unui stand-up. Asta deoarece actorii il mitraliaza cu argumente care nu ii dau timp sa interactioneze”, spune autorul Radu Iacoban.

In parc este un spectacol in doua personaje in care rolul feminin este jucat, pe rand, de actritele Ana Ularu si Rodica Lazar. Intr-un spectacol, Ana, in celalalt, Rodica. La reprezentatia de duminica seara, de la Godot Cafe-Teatru, va fi randul acesteia din urma.

Cei doi actori vor interpreta patru perechi din patru epoci diferite, in patru planuri diferite. Rodica Lazar si Istvan Teglas vor juca, pe rand, rolurile unor cupluri de personaje pe cat de neasteptate, pe atat de diferite: Mihai Eminescu si Veronica Micle, Regele Ferdinand si Mita Biciclista, criminalul in serie Ramaru si o anumita Mihaela, precum si un El si o Ea din perioada actuala.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (8 – 14 iunie 2015)

Jovi Ene

Netflix prezinta orarul complet pentru septembrie!

Jovi Ene

Trip Talks #14: Ethiopian Rift Valley Valea Frumoasei, cu invitatul Aurel Tar, artist vizual

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult